Heren nog in de race om kampioenschap

FB_IMG_1466936566127vandaag speelden onze heren tegen de Knights uit Leek. Een spannende wedstrijd, want W.H.S.C. moest deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Op dit moment staan de Knights eerste en W.H.S.C. derde in de competitie. Het beloofde een spannende middag te worden.

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag wel droog en brak zo waar de zon een aantal malen door. De paraplu’s konden gesloten blijven en de jassen bleven aan de kapstok. Dat deze wedstrijd lastig zou worden was bij onze mannen bekend en het team begon met een sterke opstelling en vol goede moed aan de wedstrijd.

W.H.S.C. begon de wedstrijd goed met Thijs op de heuvel. Knights wist in de eerste inning de bal driemaal matig het veld in te brengen waar onze spelers wel raad mee wisten. Ook hier was de drie op drie af methode een feit. Dan was het nu de beurt aan W.H.S.C. Maar liefst zes honkslagen en een tweehonkslag werden door Robert, Chris, Albert, Paul, Bertus Jr., Bouke en Bart geslagen. Tevens werd er tussendoor veel gestolen, waren de mannen scherp in het veld en wisten ze op deze manier in de eerste inning al een 8 – 0 voorsprong te behalen. Startende pitcher voor de Knights, M. Huizeling, had het zwaar op de heuvel en moest hard werken om de aanval van Winschoten te stoppen. Uiteindelijk brachten twee vangballen en een veldactie van de Knights de inning tot een einde.

De wedstrijd was nu al anders dan verwacht. De rollen leken omgedraaid, waarin de Knights een achterstand hadden in te halen en W.H.S.C. de verdedigende rol op zich nam. Ook de tweede inning was een zware voor de mannen uit Leek. Aan slag kregen ze wederom slechts drie mannen met een knuppel bij de plaat. Thijs bleef lekker door gooien en ook in deze slagbeurt was het veld goed in staat de geslagen ballen van de Knights te verwerken. Met een aangooi op het eerstehonk en een dubbelspel van kortestop Robert kwam de slagbeurt tot een einde. De volgende slagbeurt van W.H.S.C. was er eentje met drie hits, maar slechts één punt. Op zich was dit voor de mannen niet erg, gezien de tussenstand na twee inningen 9 – 0 was.

20160626_131217Dat er nu echt iets moest gebeuren om de wedstrijd te redden was duidelijk voor de Knights. Er volgde een slagbeurt waarin ze veel ballen het veld in brachten en de mannen van W.H.S.C. hard moesten werken. Het vurige spel van onze mannen leek volledig te zijn verdwenen aangezien er middels acht veldfouten gevolgd door een tweehonkslag van de Knights zes punten binnen liepen. Deze derde inning was ook voor Thijs een zware, omdat hij door het rommelige spel veel extra ballen moest gooien. Echter wist hij goed stand te houden en nog tweemaal drieslag te gooien.

Knights was inmiddels knap dichtbij gekomen (9 – 6) en het werd dus tijd dat er aan onze kant nog wat puntjes gescoord werden. vanaf hier werd de wedstrijd steeds spannender. de volgende drie inningen werden er aan onze kant geen en aan de kant van de Knights één punt gescoord. we zijn inmiddels beland in de tweede helft van de zesde inning met een tussenstand van 9 – 7 in het voordeel van W.H.S.C.

In de slagbeurt van de zesde inning leek W.H.S.C. de draad weer op te pakken. Met een honkslag van Bart en Paul werden de honken bezet en middels een tweehonkslag ver in het buitenveld door Bertus Jr. liepen de punten binnen. In totaal werden er drie punten gescoord. W.H.S.C. kon deze punten goed gebruiken, want het einde van de wedstrijd naderde en de Knights kreeg sowieso nog een slagbeurt.

De buffer was gemaakt. Nu moest “de pot dichtgehouden worden”. Echter kwam Knights sterk over de brug maar liefst negen slagmensen kregen de kans om de punten binnen de gaan slaan. Vier punten werden gescoord en dat maakte de wedstrijd uiterst spannend. De tussenstand was nu 12 – 11 met nog tien minuten op de klok. Het leek erop dat W.H.S.C. slechts door de slagbeurt 5 minuten te rekken de wedstrijd zou winnen van de koploper. Echter was de Knights ook op de hoogte van dit feit en wist de inning middels twee veldacties en een drieslag snel te beëindigen.

20160626_130759 20160626_130820

Thijs moest nog één keer aan de bak in de wedstrijd waarin hij ontzettend goed heeft staan gooien tegen een sterke slagploeg. Het maximale wat de tegenstander uit Leek nog wist te bereiken was een loper op het tweede honk. De laatste uit van de wedstrijd werd gemaakt door onze tweede honkman middels een strakke bal op het eerste honk. Einde wedstrijd!! De heren van W.H.S.C. hebben vandaag gewonnen van de koploper en een gedeelde tweede plaats in de competitie bereikt.

Ze zijn nog steeds in de strijd voor de eerste plaats in de competitie!