Pupillen WHSC komen net tekort tegen The Blokes

20160827_132010[1]Na een lange zomerstop mochten de pupillen afgelopen weekend weer aantreden voor hun eerste wedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van The Blokes.

WHSC speelde uit en mocht dus aan slag beginnen. Vol goede moed begon de slagploeg van WHSC aan de wedstrijd. De eerste 3 spelers die aan slag kwamen waren Marco-Stef-Tom en ze hadden het allemaal moeilijk met de pitcher van The Blokes. Met 3 slag werden ze allemaal naar de dugout teruggestuurd.

Vervolgens was het de beurt aan The Blokes om meer aan slag te laten zien. Pitcher Glenn begon aan de wedstrijd en moest duidelijk wennen aan de eerste wedstrijd na de zomerstop. Normaal is Glenn een stabiele factor op de heuvel, maar vandaag volgden er veel wijdballen waardoor er tossballen gegooid mochten worden door de coach van Veendam. Er kwamen 5 spelers van The Blokes aan slag en er zou hierdoor 1 punt worden binnengelopen. Verdedigend zat het echter goed in deze eerste inning: Via mooi spel tussen Glenn en Stef (1-3 acties) volgden er 2 nullen en ook Glenn ving nog een bal waardoor er toch vrij snel 3 nullen vielen.

De tweede inning leverde niet heel veel meer slaggeweld op voor de pups van WHSC. Glenn en Sirion hadden het ook moeilijk met deze pitcher, maar vervolgens was het Ingmar die de bal goed wist weg te slaan en even later ook binnen kon lopen. Zo was het eerste punt van WHSC ook binnen. Esmee wist vervolgens de bal ook weg te slaan, maar helaas werd de bal gevangen door de derde honkvrouw. In de gelijkmakende slagbeurt kregen de pups van The Blokes het ook lastig. Stef maakte een vangbal op het eerste honk en na 3 slag en weer een strakke actie tussen Glenn en Stef (1-3) hielden de pups van WHSC de boel goed dicht en stond het dus 1-1 na 2 innings.

De 1e helft van de 3e inning zou wederom een lastige worden voor de pups van WHSC: Lucia kreeg 3 slag en Finn wist de bal goed te slaan maar ging uit door een vangbal op 3. Nadat ook Marco met 3 slag weer mocht gaan zitten was het wederom een snelle wissel.

In de gelijkmakende slagbeurt van The Blokes ging het dan even mis voor WHSC. Er kwamen 7 spelers van The Blokes aan slag en dit zou uiteindelijk 4 punten opleveren. Ook nu werden er veel wijdballen gegooid waardoor de coach van The Blokes zijn spelers te vaak de tweede kans kon geven en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. De outfielders van WHSC kregen het ineens heel druk. In deze inning werd Glenn, na de pitchcount te hebben bereikt, vervangen door Tom. Er vielen wel weer 3 strakke veldacties te noteren. Catcher Ingmar had het in deze eerste 3 innings heel druk, maar hield zich goed “staande”.

Na 3 innings hadden The Blokes een verdiende 5-1 voorsprong genomen. Inmiddels leken de pups van WHSC wakker geschud. Ook was de lastig te bespelen pitcher van The Blokes vervangen en volgden er nu veel strakke ballen die ook vaak wijd waren. Hierdoor kregen de pups van WHSC ook vaker de 2e kans geboden middels tossballen. Achtereenvolgens Stef-Glen-Tom wisten de ballen goed weg te slaan, waarbij Tom en Glenn na hun slag helemaal rond kwamen. WHSC leek helemaal op te veren. Ingmar en Sirion kregen het vervolgens wel moeilijk, beide maakten het de pitcher van The Blokes wel heel lastig, en mochten uiteindelijk toch met 3 slag weer terug. Esmee wist vervolgens haar tweede slag van de wedstrijd te produceren en kon na een gestolen honk situatie zelfs door naar het 3de honk. Vervolgens mocht nieuwkomer Lucia het proberen om haar eerste slag te produceren. Esmee stond klaar om binnen te lopen, Lucia ging de strijd met de pitcher aan maar uiteindelijk mocht ook Lucia met 3 slag naar de kant.

In de gelijkmakende slagbeurt stond inmiddels Stef op de heuvel. Hij mocht proberen om de slagploeg van The Blokes op 0 punten te houden, maar slaagde hier toch niet in. Er volgden snel 2 punten, maar vervolgens hielpen zijn teamgenoten hem de inning snel te beëindigen. Na acties van Ingmar-Esmee en en nog 2 strakke ballen op Tom (1-3) volgde toch een vrij korte slagbeurt. Na 4 innings en nog weinig tijd te spelen stonden The Blokes op een 7-4 voorsprong.

De 5e slagbeurt van WHSC begon met Finn, de kleinste en waarschijnlijk jongste speler op het veld, aan slag. Dapper stond hij weer klaar met de knuppel in zijn hand en hij wist voor de tweede keer in deze wedstrijd de bal weg te slaan. Helaas was de verdedigende actie 4-3 net te snel voor hem waardoor hij toch uitging op het eerste honk. Erg jammer.

Nadat ook Marco weer net niet het geluk aan zijn zijde had volgde ook de tweede nul snel. Maar WHSC gaf niet op en nadat Stef-Tom-Glenn de bal het veld in wisten te krijgen stond het 7-6 en Glenn die met een loopactie op 3 kwam en vervolgens ook werd doorgestuurd in een alles of niets poging om het gelijkmakende punt binnen te lopen. Iedereen bij The Blokes en WHSC hielden de adem in….. Glenn stormde op het thuishonk af, de bal werd naar thuis gegooid. Het leek een ongelijke strijd, maar Glenn rende door en zette een sliding in……de bal kwam in de hand van de catcher en de handschoen verdween richting het lichaam van Glenn….OUT!!!!!!! werd er gecalled. Een terechte beslissing en direct einde van een spannende wedstrijd.

Uitslag The Blokes pups- WHSC pups 7-6.

Het was weer wennen voor de pupillen van WHSC. De pitchers maakten vandaag in een groot deel van de wedstrijd het voornaamste verschil. Toch wist WHSC zich terug te knokken in de wedstrijd. Er werden leuke veld acties waargenomen en het is goed om te zien dat “nieuwkomers” Marco-Sirion-Finn en Lucia (speelde haar eerste wedstrijd) hun best doen om een goede wedstrijd te spelen. In de wedstrijd van afgelopen zaterdag konden deze spelers aan slag nog geen rol van betekenis spelen, maar dit gaat zeker goed komen.