De uitslag: slechts twee getallen met een streep ertussen

24-9-16-asp-vs-pioneers00030Onze aspiranten hadden afgelopen zaterdag hun revanche tegen de Pioneers uit Assen. Twee weken geleden verloren ze de avondwedstrijd in Assen na een geweldig gevecht. Klik hier voor het wedstrijdverslag van die wedstrijd. Dit maal mochten de Assenaren naar Winschoten komen. Het beloofde een prachtige dag te worden, want ’s ochtends scheen de zon al volop zonder enige wolk aan de lucht.

Het was een thuiswedstrijd, dus wij begonnen in het veld. Dit maal wederom met Sebastian op de heuvel en Tess achter de plaat. Dit gouden duo moest zich gaan bewijzen en dat hebben ze gedaan! Vol goede moed werd begonnen aan de verdediging tegen de eerste slagbeurt aan de kant van Assen. De eerste nul viel meteen na een goed verwerkte drie slag doorgeschoten bal door Tess. Een goed begin! Slagman nummer twee ging iets minder. Thimo werd geraakt op zijn hand en kreeg een vrije loop. Echter wist Sebastian zich goed te herpakken en de volgende twee mensen op drie slag te gooien. Drie keer drie slag dus, Super!

24-9-16-asp-vs-pioneers00021Van de vorige wedstrijd tegen de Bedrocks wisten we dat gelijk druk zetten een goede manier is om punten te sprokkelen. Op het laatste werd Sebastian als eerste slagman ingezet. Aan hem was het de taak op het honk te komen om vervolgens binnen geslagen te worden. Sebas had echter een iets ander plan. Een mooie rechte eerste bal volgde en BAM(!), ver in het buitenveld. De bal was zo ver weg dat Sebastian helemaal rond wist te komen. Best intensief zo’n rondje rennen bleek wel uit de vermoeide Sebas die over de plaat strompelde. Vol blijdschap werd hij in de dugout ontvangen. We begonnen dus gelijk met een 1 – 0 voorsprong. Ook de pitcher van Assen was even van de regel en twee keer vier wijd volgde. Tess en Rens wisten beide te scoren door een doorgeschoten bal nadat ze het derde honk hadden bereikt door twee maal te stelen. Ian, Eva en Jeffrey leken nog even in de wolken van Sebas zijn homerun en moesten alle drie met drie slag weer terug de dugout in. Toch tijd om even wakker te worden!

De volgende inning bleven we lekker zuinig honkballen we kregen slechts een hit en uiteindelijk een punt tegen. De drie nullen volgend vrij snel door een vangbal van Ian en twee keer drie slag van Sebastian. Het werd tijd dat we onze 3 – 1 voorsprong gingen 24-9-16-asp-vs-pioneers00013uitbreiden. Wat meer marge zou tevens wat meer rust geven. En dit gebeurde. We kwamen vier keer op de honken en wisten door veel stelen en vel honklopen drie punter erbij te scoren. Alle drie de nullen die gemaakt werden, was het werk van de pitcher uit Assen. Hij wist in deze inning namelijk drie keer drie slag te gooien. De derde inning was voor beide teams erg kort. Bij ons (door hen gemaakt) een vangbal en twee keer drie slag en aan de andere kant (door ons gemaakt) een drie slag, een sl. db. actie 2 naar 3 en een korte insluit actie tussen het derde en het tweede honk.

De vierde inning zou de gehele wedstrijd op zijn kop gooien. De tussenstand bij aanvang was 6 – 1 voor ons. Sebas had voor deze inning nog maar 40 ballen gebruikt, wat ontzettend zuinig is. Hij had dus nog 25 ballen om deze inning tot een einde te brengen. Assen kwam ineens sterk uit de hoek en Sebastian kreeg het erg zwaar. Drie hits en uiteindelijk punten kreeg hij om zijn oren. Zijn veld liet hem hier even in de steek, want er werden een aantal domme fouten gemaakt. Gelukkig hadden we wat marge. De tussenstand was inmiddels 6 – 4. Ze kwamen dus gevaarlijk dichtbij.

24-9-16-asp-vs-pioneers00007Na een korte rustgevende Timeout was het tijd deze inning naar onze hand te zetten. Vol goede moed werd hier aan gewerkt en de er vielen snel twee nullen (drie slag en een mooie fieldactie van Ian). Sebastian is nu wel veel ballen verloren en moet plaats maken voor Ian. Met drie honken bezet en twee uit was het aan Ian de zware taak de inning te beëindigen. Lastig bleek wel, want die ene iets te mooie bal die Ian gooide werd ver het buitenveld in geslagen. Twee punten liepen binnen (6 – 6). We staan gelijk. Maar goed, er is er nog geen nood aan de man, want wij hebben immers de gelijkmakende slagbeurt. Echter was het slaggeweld nog niet voorbij en door een hard geslagen bal in combinatie met de druk was een foutje onvermijdbaar. Twee honken bezet…. En alles waar je niet op hoopt gebeurt dan toch. Een harde bal gegooid door Ian wordt nog veel harder weggeslagen. Een 3 runs Homerun! Kalm wist Ian de inning te beëindigen middels een drie slag. Wat een inhaalrace aan de kant van Assen (Tussenstand: 6 – 9).

De laatste inning wil ik graag kort houden. Gedurende de gehele wedstrijd was onze focus daar. Er werden ontzettend mooie acties gemaakt en we leken de overhand te hebben. Ondanks dat we niet veel honkslagen hadden wisten we druk te zetten en punten binnen te sprokkelen. De Assenaren die op de honken kwamen bleven staan of werden uit gemaakt in mooie veld acties. Scherpe pick offs en aangooien op de honken. Goede motivatie binnen het team! Gedrevenheid om de overwinning te pakken. 24-9-16-asp-vs-pioneers00002Alles leek echter verdwenen in onze gelijkmakende slagbeurt. Hoe was dit wel mogelijk. Juist nu alles nog een inning goed moest gaan, ging alles mis. Aan slag lieten we het liggen (twee keer drie slag zonder te bewegen) en een onhandige loopactie in het veld. Waar was de focus gebleven? We leken wel weer terug bij af te zijn… Fleur wist gelukkig nog een puntje te scoren, maar dit mocht niet meer baten. Eindstand: 7 – 9.

Zo zie je maar dat de uitslag niks zegt over wat er in de wedstrijd gebeurd en hoe een wedstrijd eruit ziet. Wat hebben we gevochten. Vier inningen lang hebben we niks toegelaten en wisten we onze focus te houden. Vier inningen ga je aan de leiding en in een inning kan het gehele spel omdraaien. Het is en blijft honkbal en de wedstrijd is pas voorbij als de laatste inning gespeeld is!

De teleurstelling overheerst nu nog, maar die zal snel vervangen worden door trotse gevoelens over het spel in de eerste vier inningen. We zijn aan het groeien en we gaan steeds beter honkballen. Dit blijkt wel uit onze laatste paar wedstrijden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd. Dit keer extra veel!