Oefenwedstrijd pupillen Nothern Stars vs. W.H.S.C.

Vandaag stond de eerste oefenwedstrijd voor onze pupillen op de agenda. Allereerst zou dit een wedstrijd worden van debuten. Chris en Eelco stonden voor het eerst samen aan het roer! En ook Stanley maakte zijn debuut in het pupillen team.

Met een bijna voltallig team (Finn ontbrak vandaag) werd de reis naar de hoofdstad van Fryslân begonnen. Na een uur rijden kwam het veld van de Nothern Stars in zicht. Eenmaal daar werd er direct met de warming-up begonnen om vervolgens om 10:00 uur met de wedstrijd te beginnen.

W.H.S.C. mocht beginnen aan slag. Er vielen direct veel honkslagen waardoor er aan het eind van de slagbeurt meteen al  vier punten op het scoreblok genoteerd werden. Vervolgens was het de beurt aan W.H.S.C. om het veld te verdedigen. Glenn (pitcher) en Ingmar (catcher) mochten als werpers duo beginnen. Dit deden ze met een sterk veld achter zich. Na drie vlotte nullen en geen punten tegen werd er alweer gewisseld. Op dit moment werd al zichtbaar dat onze pupillen een maatje te groot waren voor dit combi team van Nothern Stars en Drachten Diamonds.  Aan het eind van de 3e inning stond het 0-7 voor W.H.S.C.  Glenn zit inmiddels aan zijn pitchcount en mag de heuvel overdragen aan Ingmar. Stef trok het catcherpak aan. Met dit duo kregen de pups nog wel een paar hitjes tegen, maar de nul werd gehouden. Uitslag Nothern Stars 0-14 W.H.S.C.

Marco maakt zich klaar voor zijn slagbeurt

Het is goed te zien dat de pupillen niet hebben stil gezeten tijdens de winter en dat er geen sprake is van ontwaken uit een winterslaap. Ondanks de eenzijdige eindstand, een mooie wedstrijd  met veel acties, honkslagen en een hoop lol van beide teams!