Bittere nasmaak voor heren na spannende pot tegen Pioneers

Als laatste wedstrijd voor de zomerstop stond de thuiswedstrijd tegen de Pioneers uit Assen gepland. Een nogal wispelturige tegenstander. De ene wedstrijd spelen ze de sterren van de hemel om de volgende wedstrijd ondermaats te presteren. Een lastige tegenstander waar vorig seizoen tweemaal van werd verloren, echter werd er dit seizoen al overtuigend gewonnen in Assen met 1-12.

De wedstrijd begon zonder de overshirts omdat deze naar de drukker gaan om een nieuwe sponsor op het pak te zetten. Met Michel op de heuvel als startend werper begon de wedstrijd sterk. De eerste twee outs konden snel worden genoteerd. De derde uit had snel gemaakt moeten worden, helaas lukte het de eerste honkman niet om een vangbal in fout gebied te maken. Op dat moment pakten donkere wolken zich samen boven het Winschoter team. Dit keer in letterlijke zin, want de hemel opende zich en stortte een gigantische bak water naar beneden. De wedstrijd werd korte tijd stilgelegd om de bui over te laten trekken. Na de regenvertraging werd onder toeziend oog van de toeschouwers, waaronder Alida Michels, de fractievoorzitter van de PvdA in de gemeente Oldambt, de derde uit snel gemaakt.

De eerste slagbeurt van W.H.S.C. begon niet best. Eén bal van de werper van Assen leidde tot een uit aan onze kant. Het zou een voorteken zijn voor de kop van de slagploeg die het vandaag lastig zou hebben. De tweede slagman wist met een ploppertje over het derde honk wel het honk te bereiken. Chris kwam erin als vervangend loper voor de geblesseerde Alex. Chris kwam op het tweede honk, ging echter hier de fout in. Een pickoff zorgde ervoor dat hij gevangen zat tussen twee en drie. Door slecht gooiwerk van de ploeg uit Assen wist hij toch het derde honk te bereiken. En toen had hij door moeten rennen naar thuis. De bal was namelijk langs de derde honkman gegaan en de catcher ging achter de bal aan, de pitcher vergat thuis af te dekken, de thuisplaat lag helemaal onbeschermd en open. Helaas stond zowel de loper als de derde honkcoach te slapen en werd een zeker punt niet gescoord. Toch wisten de Winschoter heren één punt in deze inning te noteren.

De tweede inning begon voor Assen met Ronald van Dijk aan slag, geen onbekende van W.H.S.C. Van Dijk behoord tot de betere slagmensen in onze competitie. Het zou een memorabele slagbeurt worden. Vrij rap wist pitcher Michel twee slagballen te gooien. Maar die derde dat lukte maar niet. Van Dijk bleef maar verdedigen en foutballen slaan. Al met al wel een stuk of tien. Uiteindelijk lukte het Van Dijk om een ferme tik tegen de bal aan te geven richting de korte stop. Met een prachtige stretch wist de korte stop de bal te vangen. Het lukte Assen ook in deze inning niet om een punt te scoren op het sterke gooien van Michel.

Voor de Winschoter heren zorgde de tweede inning voor een verdubbeling van de voorsprong aangezien er weer een puntje werd gescoord. Assen kwam in de derde wel weer terug met een puntje. Het was een goede en spannende wedstrijd met een tussenstand van 2-1.
Dit bleef tot de tweede helft van de vierde inning. De linkshandige werper van de Pioneers kreeg het moeilijker en moeilijker. Alle honken liepen vol en dat met 0 uit. Aan slag was Paul die de bal een harde tik naar het buitenveld gaf. De loper op het derde honk, Michel, twijfelde of de bal gevangen zou worden. Dit was niet het geval, maar nu moest Michel onder druk van de gedwongen loop als een gek naar de thuisplaat. Michel gaf alles, maar een prachtige assist uit het buitenveld, zorgde ervoor dat Michel uitging op thuis. Nog geen punt, maar de honken waren vol met 1 uit, nog alle kans. Bouke was aan slag, in zijn vorige slagbeurt was hij al op de honken gekomen, dat moest dus goedkomen. Na twee wijdballen volgden twee slagballen. De druk stond erop. De pitcher wierp de bal en……. BANG met een klap ver in het buitenveld konden de punten binnenkomen. Twee punten kwamen binnen en het derde en eerste honk waren bezet. Nadat Bouke het tweede honk had gestolen, waren het tweede en het derde honk bezet en dat met één uit. Assen zette een nieuwe pitcher op de heuvel, Ronald van Dijk. Niet alleen een begenadig slagman, maar ook een prima pitcher voor een inning of twee. Met een leuke curvebal en een voor onze competitie snoeiharde fastball. Van Dijk gooide vakkundig de volgende twee slagmensen op drieslag uit. Zeer jammer dat de scoringskansen niet werden benut, zeker omdat de coaches tot driemaal toe stoottekens hadden gegeven om zo de punten binnen te krijgen. Lopers in scoringspositie die niet over de thuisplaat kwamen. Het zou de rode draad van deze wedstrijd worden. Maar niet getreurd W.H.S.C. stond nog altijd voor met 4-1.

Hier zou in de vijfde inning verandering in komen. Michel had het beste qua werpen wel gehad en met wat veldfoutjes en sterk slagwerk van de ploeg uit Assen stond het zomaar 4-4. Dit was niet geheel volgens het plan van Winschoten. Van Dijk bleef sterk gooien en in de gelijkmakende slagbeurt werden geen punten gescoord. Inmiddels had Thijs het gooien overgenomen van Michel. Tegen de onderste helft van de slagploeg van Assen had Thijs geen problemen. Drie maal drie slag en W.H.S.C. mocht weer slaan. Als dit een lange slagbeurt zou worden konden de Winschoters met winst de zomerstop in. De slagbeurt ging echter snel, maar er was toch een punt binnengekomen. De voorsprong was er weer, al was hij miniem, 5-4.

Werper Thijs kreeg het in de volgende inning moeilijker. Een aantal mensen van Assen kwam op de honken, maar er waren ook al twee uit, nog ééntje nodig. Echter stond er ene Ronald van Dijk, kent u hem nog, in het slagperk. Met een harde klap over het tweede honk wist hij het tweede en derde honk bezet te krijgen. Het was spannend, maar Winschoten kon nog nog winnen. De volgende slagman moest dan wel uit worden gemaakt. Thijs gooide en de slagman sloeg een poeier ver het buitenveld in over de linksvelder. Twee punten kwamen binnen voor Assen. En voor het eerst in de wedstrijd stond Winschoten achter 5-6. De derde uit werd gemaakt zonder nog verdere schade, maar het kwaad was al geschiet.

Een achterstand, er was nog één kans, één mogelijkheid om de boel recht te trekken en toch met winst vakantie te gaan vieren. De eerste uit viel echter snel te noteren en de tweede slagman, Albert, had al twee slag aan de broek. De derde slagbal leek eraan te komen, echter was deze iets teveel inside en raakte de fastball van Van Dijk, Albert vol in de rug. Maar Albert is een sterk persoon en hij nam deze geraakt werper met liefde voor het team. Eén uit en het eerste honk bezet er waren dus weer mogelijkheden. De kop van de slagploeg was weer aan de beurt. Deze had het de hele dag als lastig, dat zou ook nu weer blijken. Eerste van de slagploeg Chris ging uit op één, maar bracht Albert een honk verder naar het tweede honk. En toen kwam het. Een erg knullige actie op dit moment in de wedstrijd. De coaches vroegen om veel risico te nemen, verder en verder van het tweede honk ging Albert. Werper Van Dijk had dit ook door en draaide snel naar het tweede honk voor een pickoff. Albert was te ver van het honk, kwam te laat terug en werd uitgetikt door de korte stop. Derde uit van de inning, einde wedstrijd.

Einstand van de wedstrijd 5 voor W.H.S.C. en 6 voor de Pioneers uit Assen. De wat als vraag rijst naar boven. Wat als al die lopers in scoringspositie voor W.H.S.C wel hadden kunnen scoren door een extra honkslag hier of daar. Maar wat als telt niet, de harde realiteit is dat W.H.S.C. tegen haar tweede nederlaag van het seizoen aanloopt en met een bittere nasmaak de zomerstop ingaat.