Aspiranten geven The Northern Stars goed partij

De aspiranten van W.H.S.C. hun laatste wedstrijd voor de zomervakantie tegen het hoog geplaatste Northern Stars. De aspiranten waren verre van compleet want Rens, Tess en Darwin waren afwezig en ook beide coaches Martin en Ronald moesten verstek laten gaan. Met negen spelers en 2 invalcoaches, Will en Hans, vertrokken de aspiranten in de regen naar Leeuwarden. De regen stopte echter snel en in Leeuwarden was het al warm en zonnig. Na de warming up werden de startposities bekend gemaakt. Het was de derde wedstrijd binnen acht dagen voor de aspiranten. Uit tegen Drachten en thuis tegen Bedrocks werden beide wedstrijden in de laatste fase verloren. Het was daarom afwachten hoe er tegen het sterke Northern Stars gespeeld zou gaan worden.

W.H.S.C. begon met slaan en kreeg het direct lastig. Kyra begon de wedstrijd met vier wijd, maar de volgende slagmensen kregen beide drie slag. Na opnieuw vier wijd voor Fleur en gestolen honk situaties waren het tweede en derde honk bezet. Na een loopactie van Fleur naar het derde honk en een aangooifout kon Kyra binnenkomen en het eerste punt binnenlopen. Hier zou het in deze slagbeurt bij blijven. Vol goede moed stapten de aspiranten het veld in om het The Northern Stars lastig te gaan maken. Helaas bleek dit ijdele hoop. De eerste vijf slagmensen wisten de bal hard het veld in te slaan. Hier viel weinig tegen te doen. De honken raakten vol, de eerste punten kwamen binnen en de gastheren gingen maar door. Slagman nummer zes ging dan uit , maar vervolgens volgden er nog 4 geslagen ballen. De slagploeg van The Northern Stars ging helemaal los in deze slagbeurt. Na twaalf slagmensen waren er acht punten gescoord. Het leek een kat en muis spelletje te gaan worden in Leeuwarden.

De tweede slagbeurt begon met twee op twee af voor W.H.S.C. Nadat Mart ook op 2 slag stond leek het een snelle slagbeurt te gaan worden. Echter, na vier wijdballen kon Mart dan naar het eerste honk en na enkele gestolen honken kon even later het eerste punt voor W.H.S.C. worden genoteerd . Hier zou het dan ook bij blijven. Na twee slagbeurten, 10 slagmensen, had W.H.S.C. nog geen honkslag kunnen produceren, maar wel een speler binnen. In de gelijkmakende slagbeurt kon The Northern Stars dus verder weglopen bij de aspiranten, maar na vijf slagmensen, door drie keer drie slag door Fleur gegooid, zat deze tweede inning erop en was het slaggeweld van de eerste inning in de kiem gesmoord.

De derde slagbeurt begon met Noa aan slag. De pitcher wees haar met drie slag terug naar de dug-out. Vervolgens was het de beurt aan Ian en hij wist de bal weg te slaan. Ian rekende echter op een foutslag en bleef bij de plaat staan. De bal vloog met een curve over de eerste honkvrouw heen en met een uiterste krachtsinspanning wist ze de bal nog te vangen. Nadat ook Fleur drie slag kreeg zat deze slagbeurt er weer snel op.

Bij aanvang van de derde inning vond er een pitcher/catcher wissel plaats. Sebastiaan nam plaats op de heuvel en omdat Eva zich niet helemaal lekker voelde werd besloten om Mart achter de plaat te posteren. Sebastiaan begon sterk aan zijn pitchbeurt en gooide direct drie slag. De tweede slagman kreeg ook twee slag, maar wist uiteindelijk toch de bal ver weg te slaan. Even later maakte hij ook het negende punt voor de gastheren. De derde slagman kreeg ook door drie strak gegooide ballen drie slag van Sebastiaan. De volgende slagman wist dan het eerste honk te bereiken. Sebastiaan maakte zich klaar voor de vijfde slagman en de loper op het eerste honk bereidde zich voor op een loopactie naar twee. Sebastiaan wist deze loper door een mooie pick off, Ian tikte hem uit, te maken. Einde inning en W.H.S.C. had de moeilijke eerste inning goed doorstaan. Tussenstand na drie innings 9-2.

De vierde inning begon met Eva. Het was duidelijk niet de dag van Eva want met drie slag mocht ze weer in de dug-out plaatsnemen. Sebastiaan wist dan de eerste honkslag voor W.H.S.C. te produceren. Larissa kreeg vervolgens vier wijd en nadat Mart na een mooie tik op weg naar het eerste honk kon rennen leek dit een prima inning te gaan

worden. De geslagen bal werd echter prima verwerkt en na een close call werd Mart uitgegeven. Shiva was de volgende die het mocht gaan proberen. Na drie wijd en twee slag werd het spannend. Ook de pitcher voelde dit kennelijk zo want de volgende bal werd vol op het lichaam van Shiva gegooid. Shiva kreeg dus een vrije loop. Inmiddels waren Sebastiaan en Larissa reeds binnengekomen. Kyra was de volgende die deze goede slagbeurt een vervolg kon gaan geven. Echter, Shiva kwam net tekort bij een gestolen honk situatie en hierdoor was de derde nul een feit.

 

In de gelijkmakende inning kon Sebastiaan wederom een stempel op de wedstrijd drukken want met strak pitch werk wist hij weer twee nullen te gooien. De derde nul viel ook vrij snel doordat een loper richting drie uitgemaakt kon worden. Weer kon W.H.S.C. op een prima inning terugkijken. Na vier innings was de tussenstand 9-4. Inmiddels was het bijna tijd en kregen de aspiranten nog een kans om de druk bij The Northern Stars op te voeren. In deze slagbeurt produceerde Ian nog een mooie slag, maar hier zou het dan qua slaggeweld bij blijven.

Uiteindelijk wisten The Northern Stars deze wedstrijd met 9-4 te winnen. W.H.S.C. had het in de eerste inning heel zwaar en kreeg veel honkslagen en punten tegen. Maar in de resterende innings wisten de gastheren maar één punt te scoren. Het was vandaag grotendeels een pitcher/catcher wedstrijd. De aspiranten konden met een prima gevoel naar Winschoten terugkeren en op zomerreces gaan.

Naast de foto’s van deze wedstrijd hadden jullie nog enkele foto’s tegoed van de spannende wedstrijd tegen de Bedrocks. Bekijk hier alle foto’s van die en deze wedstrijd.