W.H.S.C.-ers werken aan hun techniek op de winterschool

Ieder jaar organiseert cluster noord van de K.N.B.S.B. een winterschool. Dit jaar vindt het geheel plaats in Assen. De deelnemers krijgen tijdens dit evenement in de zaal gericht training op verschillende deelcombinaties als het gaat om honkbal. Ervaren coaches geven training in pitching/hitting, catching/hitting en total baseball/hitting.

Dit jaar hebben twee leden van W.H.S.C. zich opgegeven voor de winterschool. Zowel Vincent als Fin durfden het aan. Respect heren, een goede keuze om jullie kennis en kunde een upgrade te geven over de wintermaanden. De trainingen bieden tevens de mogelijkheid om binnen de noordelijke clubs nieuwe vrienden te maken en van elkaar te leren. Het geheel kent namelijk een open inschrijving waardoor spelers van diverse clubs meedoen. De trainingen staan los van de wintertraining die door onze club zelf georganiseerd worden.

De winterschool wordt over het algemeen opgevolgd door de selectietrainingen voor het NK Little League. Tijdens dit NK spelen selectieteams uit de verschillende regio’s tegen elkaar om de Nederlandse titel en een plaatsje op het EK Little League te bemachtigen. De gehele serie wordt afgesloten met de Little League World Series in Amerika. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Afgelopen zaterdag was de eerste trainingsdag van de winterschool.