De aspiranten sluiten het seizoen af met een verliespartij tegen Blue Devils

Dit weekend stond de laatste wedstrijd van de aspiranten op het programma. Het was nog even spannend of deze wedstrijd wel kon doorgaan. 3 dagen voor deze wedstrijd gespeeld zou worden werd er een spoedklus…..het aanleggen van een drainage rondom het infield……uitgevoerd. Door hard werken van de hovenier werd het veld echter zo goed mogelijk hersteld en kon er groen licht voor het spelen van deze wedstrijd worden gegeven.

8-10-16-asp-vs-bluedevils00004Er was dit seizoen nog niet eerder tegen het team uit Meppel gespeeld. Blue Devils is ook zeker geen hoogvlieger in deze competitie, dus  er werd vooraf stiekem aan winst gedacht.

De aspiranten van WHSC zijn met een wisselvallig seizoen bezig. Vaak gaat het in wedstrijden heel goed, maar dan zo ineens stokt het. Worden er foutjes in het veld gemaakt, of lukt het niet om die derde nul te maken waardoor je een slagbeurt van de tegenstander snel kunt beëindigen. Te vaak hebben dit soort momenten de aspiranten van een goed resultaat afgehouden. Uiteraard heeft het harde werken op de trainingen en in wedstrijden er ook toe geleid dat er een aantal mooie resultaten werden behaald.

De wedstrijd tegen Blue Devils was er eentje van het kaliber we kunnen de wedstrijd niet ombuigen naar een positief resultaat. Blue Devils begon sterk aan de wedstrijd. Met 11 mensen aan slag voerde het team uit Meppel direct de druk op. De slagbeurt begon met een mooie vangbal van Ian, maar daarna volgden er een aantal honkslagen en 4 wijd (4 keer). Uiteindelijk wist catcher Tess met een mooie vangbal op een hoge foutslag deze lange slagbeurt tot een einde te brengen. Het leverde de Blue Devils 5 punten op. In de gelijkmakende slagbeurt knokte WHSC zich sterk terug want achtereenvolgens Sebastian (harde slag)-Tess-Rens (4 wijd)-Ian kwamen op de honken en scoorden ook een punt. Daarna volgden echter 3 nullen op rij waardoor na 1 inning een vrijwel gelijke stand van 4-5 te noteren viel. WHSC was knap teruggekomen van de eerste tik die Blue Devils had uitgedeeld.

8-10-16-asp-vs-bluedevils00013In de resterende 3 inningen kon WHSC dit niet volhouden. De pitchers hadden niet hun dag en ook enkele onzekerheden in het veld zorgden ervoor dat Blue Devils uiteindelijk naar een vrij makkelijke 8-17 eindstand konden toewerken.

Aan WHSC zijde vielen nog een mooie 3-honkslag van Sebastian en een vangbal in het outfield van Kyra te noteren. Verder viel er aan WHSC zijde 12 keer 4 wijd te noteren. Hierdoor geef je de tegenstander veel  “gratis” honkslagen. Zo heel veel krachtsverschil was er vandaag niet tussen Blue Devils en WHSC, maar de aspiranten konden vandaag niet doordrukken.

Zo is het seizoen voor de aspiranten afgelopen. De komende 2 maanden is er een pauze en dan gaat er ongetwijfeld weer keihard in de zaal aan de start van de voorjaarsreeks gewerkt worden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.