Indoor softbaltoernooi Scheemda

De briefing voorafgaand aan het toernooi

Gisteren was het indoor softbaltoernooi dat W.H.S.C. organiseerde in de Eextahal te Scheemda. Vier teams namen het tegen elkaar op, namelijk de Bedrocks, The Blokes, W.H.S.C. Recreanten en W.H.S.C. Mix (een mix van heren en aspiranten). In totaal werden er zes onderlinge wedstrijden en een finale gespeeld. Dit alles ging om 11:00 uur van start, nadat de aspiranten en pupillen fanatiek aan het trainen zijn geweest.

De andere spelvorm was voor velen nog even wennen. Het achterlaten van de knuppel in de korf heeft naar ons inziens de meeste problemen opgeleverd. Regelmatig moest een loper de handrem erop gooien om vervolgens terug naar de thuisplaat te rennen en de knuppel in de korf te plaatsen. De wedstrijden waren erg leuk om te kijken, omdat ze vol met acties en honkslagen zaten.

De toss zorgde voor veel ingebrachte ballen die vervolgens verwerkt moesten worden. ondanks de korte honkafstanden werd er regelmatig een dubbelspel gespeeld. Per twintig minuten durende wedstrijd werden er maximaal acht punten gescoord. Twintig minuten lijkt niet zoveel, maar de gekozen spelvorm was erg intensief. De meeste spelers waren dan ook zichtbaar vermoeid na het spelen van een wedstrijd.

The Blokes tegen de Bedrocks

Aan het einde van de onderlinge wedstrijden was er sprake van de volgende tussenstand: 1. W.H.S.C. Mix; 2. Bedrocks 3. W.H.S.C. Recreanten 4. The blokes. De finale werd dus gespeeld tussen W.H.S.C. Mix en de Bedrocks. In de onderlinge fase van het toernooi eindigde deze wedstrijd reeds in een gelijkspel. In de finale zou definitief beslist moeten worden wie de winnaar van het toernooi gaat worden.

De wedstrijd ging van af het begin af aan hard om hard. Beide teams waren ontzettend fanatiek en leuke spelsituaties werden gespeeld. Na twintig minuten vol actie, spelsituaties, honkslagen, maar vooral veel plezier, stond het 4 – 4. Er diende dus een extra inning gespeeld te worden om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Het was als eerste aan de Bedrocks de taak om punten te gaan scoren. En dat deden ze, de ene  na de andere honkslag volgde. Daarnaast was de verdedigende partij, W.H.S.C , niet in staat alle ballen even adequaat te verwerken. Al snel liepen er vier punten voor de Bedrocks binnen en leek de winst voor het mixteam verkeken. Gelukkig volgde de derde uit snel, maar W.H.S.C. kreeg het niet meer voor elkaar om de achterstand in te halen.

Gefeliciteerd Bedrocks met het behalen van de eerste plaats en de heerlijke kruimel roomvlaai. In de kantine bleef het nog lang gezellig. W.H.S.C. bedankt The Blokes en de Bedrocks voor hun deelname aan het toernooi en we hopen jullie volgend jaar weer te zien. Daarnaast willen we graag Bert Springer bedanken voor het maken van de prachtige foto’s!

Overhandiging eerste prijs – Foto: Bert Springer