Heren strijden door; Recreanten laten het glippen

Deze week een rustig weekje op de honken bij W.H.S.C. Alleen de recreanten speelden thuis tegen de Bedrocks. De heren reisden naar Meppel voor een duel tegen de Caps. betreft de jeugdteams? De pupillen genieten van een vrij weekend en de wedstrijd van de aspiranten werd afgelast i.v.m. het NK Little League. Komend weekend viert W.H.S.C. haar verjaardag. Op eigen veld is een heuse Birthday Bash georganiseerd met vermaak voor jong en oud!

Heren gaan nog steeds ongeslagen aan kop
Afgelopen zondag mochten onze heren aantreden tegen de Caps. Dit team komt oorspronkelijk uit Hoogeveen, echter beschikken zijn nog niet over een eigen veld. Toch spelen de Caps met twee teams mee in de heren honkbalcompetitie. W.H.S.C. speelde tegen Caps H1 die op de derde plaats in het klassement staan. Wat de wedstrijd zou brengen was op deze eerste Pinksterdag nog een grote verassing.

Met tien spelers vertrokken de W.H.S.C.-ers naar Meppel, waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Rick was helaas geblesseerd, dus stond Thijs er vandaag alleen voor. De eerste slagbeurt waren onze heren iets te gretig. De kop van de slagploeg mocht volledig terug de dug-out in en zo werd er al snel gewisseld. Gelukkig had W.H.S.C. antwoord en al snel werden de eerste twee nullen gemaakt. Caps liet zich niet kennen en kwam hier overheen met een paar rake honkslagen waarop ze één punt wisten te scoren.

 

Zo begonnen onze heren wederom met een 0-1 achterstand aan de wedstrijd. Gelukkig waren onze dieseltjes snel op gang vandaag  en werden er middels mooie honkslagen meerdere punten binnen geslagen. ‘Inmiddels weer “kleine”‘ Martin wist een mooie honkslag te slaan naar het middenveld die de middenvelder probeerde te scoupen. een dure fout bleek achteraf, want hij miste de bal die niet meer ophield met rollen. Een ‘inside de park homerun door een fout’, ofzo. Hoe het ook mocht heten, naast deze actie werden er nog vele andere gemaakt. Erg leuk voor de vier supporters die voor W.H.S.C. aan het juichen waren.

Thijs wist de wedstrijd goed door te komen; het veld maakte een aantal niet noemenswaardige foutjes; en onze heren wonnen de wedstrijd met 2-11.

Bedrocks verslaat W.H.S.C. recreanten in het tweede deel van de wedstrijd
Afgelopen woensdagavond speelden de recreanten van W.H.S.C. en Bedrocks in Winschoten tegen elkaar. De wedstrijd in Emmen leverde een spannende wedstrijd op die in de laatste slagbeurt door de mannen uit Emmen werd gewonnen.

De gasten uit Emmen reisden met acht mannen naar Winschoten af en zouden het de tien recreanten van W.H.S.C. erg lastig maken. De eerste inning verliep zeer voorspoedig voor de gastheren. Bedrocks kon nog weinig slaggeweld laten zien, want na vier slagmensen was het alweer wisselen. Deze slagbeurt leverde wel één punt op. De gelijkmakende slagbeurt leverde een kopie op, want ook hier kwamen vier mensen aan slag en werd er één punt binnengelopen. Zo stond het na de eerste inning 1-1.

De tweede inning zou een hele goede van Bedrocks worden: na negen slagmensen, de derde nul werd door een vangbal in het outfield gemaakt, werden er zes punten aan het totaal toegevoegd. Ook nu zou de gelijkmakende slagbeurt weer een kopie van de eerste worden. Negen slagmensen en zes punten, dit keer voor de gastheren. Zo viel er na twee inningen een nek aan nek race te noteren: 7-7.

Het publiek, vier man sterk, zag tot nu toe een gelijk opgaande wedstrijd. Er werd door beide teams goed geslagen en in het veld werden door beide teams strakke veldacties afgelost door foutjes waardoor er soms makkelijk gescoord kon worden. Het vervolg van de wedstrijd was als volgt samen te vatten: de mannen van Bedrocks bleven goed slaan en de scherpte bij de recreanten was soms wat verdwenen waardoor de gasten simpel weg konden lopen en de spanning snel was verdwenen. Uiteindelijk zag scheidsrechter Dick Ronald nog 16 keer een speler van Bedrocks over de thuisplaat lopen en de recreanten slaagden hier nog 2 keer in.

Uiteindelijk werd er dus een stand van 9-23 op het scoreblok ingevuld. Wat echter veel belangrijker was dat na afloop van de wedstrijd beide teams op het terras nog een hele sterke laatste inning speelden die weer gelijk op ging.