W.H.S.C.-jubileumfeest een groot succes

Afgelopen weekend stond in het teken van ons 60-jarig bestaan, namelijk met een jubileumfeest. Door omstandigheden kon het weekend in Smeerling geen doorgang vinden. Op kortetermijn werd vanuit het bestuur – met ondersteuning van een aantal leden – opnieuw invulling gegeven aan het weekend. Drie weken voorbereiden; en 10 en 11 juni kon het programma van start gaan.

Het kamp waar het feest gevierd gaat worden

Alvorens iedereen om 14:00u. kon binnenlopen waren een aantal leden reeds om 10:00u. op het veld om alles op te bouwen; bestelde boodschappen op te halen; de kantine op te starten etc. Iedereen werd ontvangen met een lekker bakje koffie of thee. Daarna kon het middagprogramma voor de  jeugdspelers van start gaan. Samen met de ouders werden er twee grote teams gemaakt. Hulde aan Marieke en Ester die samen de spelletjes hebben bedacht en verzameld. Iedereen genoot enorm van de denk-, snelheids- en handigheidsspelletjes. De teams verschilden onderling weinig van elkaar en de stand ging gelijk op. Iedereen heeft ontzettend veel plezier gehad.

Na de spelletjes kon de laatste hand gelegd worden aan de ‘dug-outhut’ en het kamp. Alle luchtbedden kwamen op hun plaats en de slaapzakken werden al even voorverwarmd. Een enkeling had zijn plekje reeds op een andere tijdstip gereed gemaakt. Zij waren al spelend te vinden in het binnenveld. Ondertussen werd ook de barbecue aangestoken en druppelden de laatste toppers het terrein op. In totaal waren er maar liefst 55 personen die het 60-jarig jubileum van W.H.S.C. kwamen vieren. Een heerlijk en uitgebreid verzorgde BBQ vulde de magen van de aanwezigen. Als toetje waren er heerlijke soesjes, bananenbootjes, en mini tompoezen.

Heerlijk vlees wordt bereid op onze BBQ

De magen waren nog maar net gevuld en er kon begonnen worden aan het avondprogramma voor de oudere jeugd en volwassenen. Inspiratie van de avond was ‘minute to win it’ en ‘de jongens tegen de meisjes’. Wederom werden er leuke spellen gespeeld en werd er veel plezier beleefd. Leuk om te zien dat iedereen het door elkaar naar zijn zin heeft en dat er onderling leuk contact is. Dit bewijst maar weer wat voor een hechte en sociale club W.H.S.C. is. Het merendeel van de pupillen was inmiddels lekker in het buitenveld aan het donderjagen. Toen ook zij uitgeput waren werd de houtkorf aangestoken zodat zij marshmallows konden roosteren. Lekkerr!

Gezelligheid rond het kampvuur

De zaterdagavond bleef daarna nog lang gezellig op het terras. Terwijl iedereen voorzien was van een drankje werden er door de liefhebbers nog een aantal denkspelletjes gespeeld en puzzels gemaakt. Om 23:00u. was het tijd om met de jeugd richting de kleedkamers te gaan. Nadat zij zich klaargemaakt hadden voor de nacht namen enkelen nog gezellig plaats op een van de bankjes rond het kampvuur. Tegen 1:00u. werd het hek afgesloten en bleven de jeugdleden met enkele ouders achter. Je zou denken dat iedereen wel kapot zou zijn, maar niet was minder waar. Tot diep in de nacht volgde feestende geluiden uit de ‘dug-outhut’ waar de jeugd de nacht mocht doorbrengen. De nachtwakers die achter bleven kwamen nog brakker de nacht uit dan dat ze er na de vele werkzaamheden in gingen. Gelukkig had iedereen het naar zijn zin, maar tegen 4:00u. – na diverse verzoeken en pogingen – werd het toch echt tijd om te gaan slapen… Pfff. Vermoedelijk had het spookverhaal dat Will rond het kampvuur vertelde toch een beetje teveel indruk gemaakt.

Al vroeg zondaochtend kwamen de eerste hulptroepen weer door het hek, want het ontbijt moest klaargemaakt worden. Heerlijke bolletjes met diverse soorten beleg, waaronder zelfs gekookte en gebakken eitjes. Wat een verwennerij weer. De magen weer gevuld? Mooi! Dan konden we door met de touwtrekcompetitie. Enthousiast werd er deelgenomen aan de activiteit.  De krachtstrijd werd gevoerd en diverse gedachten zijn de wereld uit geholpen. Een leuk stukje individuele sport en teamsport.

Tevreden, maar vooral erg moe, werd gezamenlijk alles opgeruimd. Het kamp werd afgebroken. Het harde werken werd beloond met een broodje knakworst. Na de lunch werden alle achtergebleven jeugdleden opgehaald. Tevreden kijken wij terug naar dit zeer succesvolle weekend en we hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad.