Tweemaal winst; Tweemaal verlies

Deze honkbalweek was er voor de teams van W.H.S.C. weer veel te beleven. Alleen de aspiranten genoten wederom een vrij weekend. De andere teams mochten zich vol plezier weer bewijzen. Tweemaal winst, tweemaal verlies.

Heren pakken Caribe H3 aan
In een zonovergoten ‘W.H.S.C.-stadium’ werd zondag de wedstrijd W.H.S.C. vs. Caribe H3 gespeeld. Dit is het tweede team dat voor Caribe meespeelt in de heren honkbalcompetitie. Het terras was weer rijkelijk gevuld en nadat de warming-up klaar was kon er, onder leiding van Ronald, aan de wedstrijd begonnen worden.

W.H.S.C. speelde thuis en moest dus in het veld beginnen. De eerste slagman van Caribe wist op de honken te komen door een geraakt werper. Een rare start zou je denken, maar er was sprake van een mooie rally tussen Thijs en de slagman. Nadat Thijs terugkwam van drie wijd naar volle bak, raakte hij helaas de slagman. Caribe had dus al snel de eerste loper op de honken. Gelukkig wist Thijs zich te herpakken en de volgende slagman op drieslag te gooien. De tweede nul in de eerste inning was een mooie vangbal van onze korte stop. De laatste nul was een mooie actie van Paul naar de thuisplaat. Hiermee werd het eerste puntje van Caribe voorkomen.

Onze slagbeurt zou heel anders worden dan die van Caribe. W.H.S.C. zat er gelijk bovenop. Puntjes drukken door ballen in te brengen was de tactiek. Dit wierp zijn vruchten af, want aan de zijde van de Stadjers werden vele veldfouten gemaakt waardoor onze heren maar liefst zeven punten wisten te scoren. Na twaalf slagbeurten werd de derde nul gemaakt en was het wissel. Met twee vangballen en een drieslag kwam al snel een einde aan de tweede slagbeurt van Caribe. W.H.S.C. hoopte wederom puntjes te drukken, maar helaas liep het nu iets anders. Slechts vier personen betraden het slagperk en er volgende, zonder punten aan onze zijde, drie uit.

Thijs kwam in deze slagbeurt wat ongelukkig over het honk, waardoor hij niet verder kon gooien. Martin mocht de heuvel betreden en Bartje trok het catcherpak aan. De tussenstand was op dit moment nog steeds zeven tegen nul. Martin wist de wedstrijd goed door te pakken in combinatie met Bart. Per slagbeurt betraden er niet meer dan vijf Groningers het slagperk en in totaal was het duo goed voor zeven keer drieslag in drie inningen. Caribe wist in deze inningen door een verre honkslag één puntje te scoren. W.H.S.C. scoorde in de inningen in aanloop naar de laatste nog enkele punten. De laatste slagbeurt werden er door onze heren maar liefst zes honkslagen geslagen. Hieruit volgde uiteindelijk een eindstand van 23 – 1. W.H.S.C. domineerde deze wedstrijd en was duidelijk een maatje te groot voor het derde herenteam van Caribe.

Onze heren hebben nu negen wedstrijden gespeeld en negen wedstrijden gewonnen. Ze gaan met zes winstpunten verschil ten opzichte van de nummer twee aan kop in de derde klasse.

Pupillen spelen een zeer sterke pot tegen de Knights
De pupillen traden afgelopen zaterdag aan tegen het team van de Knights uit Leek. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander met veel jonge spelers werd ruim gewonnen, echter in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het publiek was, onder het genot van een roze koek en een kop koffie, klaar voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon met Glenn op de heuvel en hoe. De slagballen vlogen de pupillen uit Leek om de oren. De eerste twee aan slag konden weer gaan zitten met een drieslag aan de broek. De derde uit werd ook snel gemaakt met een actie in het binnenveld. De eerste slagbeurt voor de Winschoters zou wel punten opleveren. Sterker nog de eerste aan slag, Glenn, joeg de bal hard het buitenveld in en toen de bal langs de buitenvelder rolde, kon Glenn het eerste punt binnenlopen. Eén aan slag en direct een punt. De volgende twee slagmensen gingen helaas met drieslag uit, maar Stef wist vervolgens wel het honk te bereiken en ook het tweede punt van de inning binnen te lopen. Verder kwam er deze inning geen punt meer binnen.

De tweede inning kreeg een vergelijkbaar verloop. Glenn bleef prachtige slagballen gooien en de pupillen uit Leek gingen drie op, drie af. Tijd voor onze pupillen om weer wat punten te maken. Dit verliep in eerste instantie niet geheel volgens plan. De eerste twee aan slag mochten weer gaan zitten na hun drieslag. Maar twee uit zijn nog geen drie uit zoals onze pupillen zouden bewijzen. Lucia wist de honken te bereiken en werd uiteindelijk binnen geslagen door Esmee. Daarna wist ook Esmee te scoren, liep Glenn een rondje langs de honken al hinnikend als een paard en wist Ingmar met een honkslag ook het eerste honk te bereiken. Daarna volgde de derde uit. Toch waren er met twee uit nog drie punten te noteren voor onze pupillen.

Glenn begon ook de derde inning op de heuvel en zette zijn sterke gooien gewoon door. De jeugdige ploeg uit Leek ging weer drie op, drie af. Ditmaal met drie maal drieslag. De slagploeg van onze pupillen was inmiddels lekker op dreef. Maar liefst zes honkslagen konden er worden genoteerd. Op deze zes honkslagen kwamen maar liefst vijf punten binnen. Dit betekent wisselen, want vijf punten is het maximale aantal punten dat in één inning mag worden gescoord.

Ondanks dat Glenn nog niet aan zijn pitch-count van 35 ballen zat, nam Ingmar het gooien over. En het leek wel alsof dit een extra stimulans was voor de pupillen uit Leek om te gaan slaan. Pardoes viel de eerste honkslag aan de kant van Leek te noteren, echter bleek dat hoogmoed nog altijd voor de val komt. De honkloper probeerde zijn éénhonkslag te stretchen tot een tweehonkslag. Maar daar was Stanli met een streep van een worp naar het tweede honk. Daar stond korte stop Sirion, die ving de bal en tikte de honkloper uit. Werkelijk een prachtige actie van zowel Stanli als Sirion. De volgende twee slagmensen van de ploeg uit Leek konden rap terug keren naar de dugout met tweemaal drieslag. Aan slag bleken onze pupillen weer een prima inning te hebben. Glenn begon en mocht weer een rondje langs de honken lopen. Het eerste punt van de inning was alweer binnen. Ingmar kwam met een honkslag op de honken en kwam o.a. door een doorgeschoten bal op het derde honk. En toen poeierde Tom de bal ver het buitenveld in. Ingmar sjokte van het derde honk naar de thuisplaat, tweede punt van de inning, en Tom kon blijven rennen en scoorde via een homerun het derde punt van de inning. Finn en Sirion kwamen ook met honkslagen op de honken. Het slotakkoord was voor Marco, die met zijn eerste honkslag van de wedstrijd het vijfde punt van deze inning binnensloeg.

Het was duidelijk dat onze pupillen aanzienlijk beter waren dan de tegenstander uit Leek. Vooral aan slag werd het verschil gemaakt. Eindstand W.H.S.C – Knights: 15-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Recreanten lijken niet wakker in Drachten
Afgelopen maandag speelden de recreanten van W.H.S.C. in Drachten. Vooraf was het maar zeer de vraag hoe deze wedstrijd gespeeld zou gaan worden. Het was namelijk voor de meeste spelers de “day after een zwaar weekend”. Op vrijdagavond speelden de recreanten een slopende wedstrijd in Veendam en op zaterdag en zondag werd de “Birthday bash party” als onderdeel van het 60-jarig jubileum gevierd. Dit was een zeer geslaagd weekend, maar dit had wel effect op zowel de fysieke als geestelijke gesteldheid van de meeste spelers. Een aantal spelers had nog steeds te kampen met een behoorlijke slaapachterstand. Wat het verder niet makkelijk maakte was de harde tegenwind die richting de thuisplaat over het veld waaide. Maar hier hadden beide teams rekening mee te houden. Het W.H.S.C. team had weer om uiteenlopende redenen te kampen met een aantal afzeggingen en vanavond werd het 8-tal met Martin aangevuld. Deze Martin maakte zich niet echt populair bij de spelers van Drachten want de 7-positie was de “hot corner” en hier wist Martin, gesteund door de harde tegenwind voor de slagploeg, wel raad mee. Alleen daar al werden meerdere nullen middels vangballen gemaakt.

Op vrijdag speelden de recreanten een snelle wedstrijd, maar de wedstrijd van maandagavond zou nog sneller verlopen. De eerste slagbeurt voor W.H.S.C. zou minder dan twee minuten duren. Achtereenvolgens Tess, Hans en Martin werden terug naar de dug-out gestuurd. Ook Drachten wist hier weinig meer tegenover te stellen, alleen wist de eerste slagman met een harde klap helemaal rond te lopen. De volgende 3 slagmensen gingen allemaal uit en zo zat deze eerste inning er ruimschoots binnen de tien minuten alweer op met een 1-0 voorsprong voor Drachten.

De tweede slagbeurt begon met Britt en Will en nadat zij ook direct uitgingen leek te gaan gebeuren waar menig speler bang voor was: vijf op, vijf af, de ploeg van W.H.S.C. was niet klaar voor deze wedstrijd. Ronald was de zesde slagman van de wedstrijd en hij wist dan eindelijk het honk te bereiken. De slagploeg van W.H.S.C. leek dan nu toch wakker geschud. Achtereenvolgens Marieke, Thijs en Reinier wisten de knuppel goed tegen de bal te krijgen en bereikten de honken. Dit leverde 3 punten op voor W.H.S.C. Nadat Tess, na alweer de vierde vangbal voor Drachten, uit ging kon W.H.S.C. toch op een prima slagbeurt terugkijken. In de gelijkmakende slagbeurt kon Drachten weinig terugdoen.  De derde slagbeurt van de recreanten was een kopie van de eerste. Het was drie op en drie af. Achtereenvolgens Hans, Martin en Britt (via vangbal nummer vijf aan Drachten zijde) wisten niet op de honken te komen.

Deze snelle wedstrijd bleef gelijk opgaan. In de vierde inning was dan het hoogtepunt van deze wedstrijd. De vierde slagman van deze inning was Thijs. Er was net daarvoor een onderonsje met Reinier die zich voorbereidde op de eerste homerun van de avond. De honken werden bezet gehouden door Will en Ronald. Thijs kreeg een perfecte bal toegeworpen en ondanks de tegenwind sloeg hij de bal met een ferme knal over de hekken. Dit leverde  de recreanten drie punten op en de handen gingen op elkaar voor Thijs.

Na zeven innings, na iets meer dan een uur spelen, was het einde wedstrijd. De stand was op dat moment 10-9 in het voordeel van Drachten.


Het wedstrijdverslag van de recreanten tegen The Blokes hadden jullie nog van ons tegoed. de wedstrijd werd twee weken geleden reeds gespeeld.

Blokes en de recreanten maken er een slijtageslag van
Je hebt van die avonden dat er geen einde aan een slagbeurt komt. Je bent dan blij dat de tiende slagman aan de beurt is geweest en er automatisch wordt gewisseld…………

De wedstrijd tussen de softballers van The Blokes en W.H.S.C. was er één van een heel ander kaliber. De recreanten vertrokken met acht spelers van de vaste bezetting naar Veendam. Bertus vulde het gezelschap aan en hij zou zich gedurende de wedstrijd regelmatig even achter de oren krabben want er was amper rust in deze wedstrijd.

W.H.S.C. opende de wedstrijd en bij afwezigheid van Tess was het aan Hans om als eerste het honk te gaan bezetten. De ingebrachte bal kwam echter bij de korte stop terecht en na een strakke worp naar de eerste honkman was ook de eerste nul van deze wedstrijd een feit. Bertus bereikte vervolgens wel het honk en nadat ook Suzanne via een 6-3 actie uitging waren er al snel twee nullen gemaakt. Ronald bereikte wel het eerste honk en na een verre klap van Reinier, gevolgd door een vangbal, zat de eerste slagbeurt erop. Dit leverde door Bertus één punt op. The Blokes wist hier in de gelijkmakende slagbeurt hetzelfde aantal punten tegenover te zetten. Britt wist met een strakke aangooi op Rick de eerste nul te maken, waarna ook Suzanne van zich liet spreken door na twee  aangooien op Britt betrokken te zijn bij de laatste twee nullen. The Blokes wist in deze slagbeurt ook één punt te scoren waardoor het mooi gelijk op ging.

De tweede inning liet W.H.S.C. mooi slagwerk zien. Britt en Will gingen eerst nog uit, maar daarna begon het dan echt voor W.H.S.C.: achtereenvolgens Rick, Marieke, Hans, Bertus en Suzanne wisten de honken te bereiken. Nadat Ronald zijn meerdere in de derde honkvrouw moest erkennen was het einde van deze slagbeurt bereikt en kon Marieke 3 punten in het notitieblok noteren. The Blokes verkleinde in deze tweede inning de achterstand weer tot één punt. De tussenstand na twee innings bedroeg 3-4. Kortom, een spannende wedstrijd tot nu toe.

Het middenstuk van deze wedstrijd brak nu aan. Het zou een fase worden waarin beide teams in en uit het veld en de dug-out zouden lopen. De fielders leken magneten in hun handschoen te hebben en de slagmensen raakten behoorlijk gefrustreerd. De vangballen volgden elkaar op, Britt en Will hadden bv de pech voor de tweede keer een vangbal tegen te krijgen en de honken lagen er leeg bij. Er werden twee innings gespeeld waarin het bijna drie op drie af zou worden. Beide teams scoorden geen punten. Na vier innings, waarbij nog geen 45 minuten was gespeeld, stond er nog steeds een 3-4 tussenstand genoteerd.

De vijfde inning ging beginnen en dit zou een galavoorstelling van de recreanten gaan worden. Suzanne mocht dit bal openen en wist het honk te bereiken. Het hele team zou vervolgens aan slag komen en de fielders van The Blokes kregen maar geen vat op de W.H.S.C.-ers. De magneten in de

handschoenen leken hun werking verloren te hebben, want er werden maar geen nullen gemaakt. Nadat Suzanne voor de tweede keer aan slag kwam bleken alle honken leeg te zijn, Bertus liep hiervoor na een harde klap helemaal rond, wat dus inhield dat er reeds negen punten waren binnengelopen. Wederom wist Suzanne het honk te bereiken, maar de tiende loper heeft maar één taak: de bal wegslaan en rennen, rennen en nog eens rennen en dan hopen dat je het thuishonk kunt halen. Dit lukte niet, maar de recreanten liepen ineens weg naar een 3-13 voorsprong. Bij W.H.S.C. bleken vervolgens de magneten nog wel steeds in de handschoen te zitten en ook werd er weer strak fieldwerk afgeleverd, want voor de derde achtereenvolgende keer wisten de gastheren niet tot scoren te komen. Mede door een dubbelspel werd dit bereikt.

Inmiddels begon de zesde inning en er was nog steeds geen uur gespeeld. Mede door een strakke aktie van de korte stop en daarna twee vangballen in het outfield werd de dadendrang van W.H.S.C. wat gestild. Reinier wist als enige in deze slagbeurt een punt binnen te lopen. De gelijkmakende slagbeurt verliep dan voor The Blokes ook weer beter. Na drie innings droog gestaan te hebben werden er nu toch weer punten binnengelopen. Na 6 innings was de tussenstand 6-14.

Er was nu meer dan een uur gespeeld en beide teams besloten om de zevende inning als laatste te gaan beschouwen. Marieke opende deze inning en mocht na een aktie van de derde honkvrouw weer terug naar de dug-out. Nadat dan Hans en Bertus nog een keer een punt hadden binnengelopen werd de slagavond van W.H.S.C. beeindigd door de tweede en derde nul van deze inning. De laatste nul werd bij Ronald gemaakt. Ronald beleefde aan slag niet zijn beste avond uit zijn carriere, maar stond op de heuvel een sterke partij te pitchen.

The Blokes sloot deze zevende inning puntloos af waarna beide teams de wedstrijd met een 6-16 eindstand afsloten.

Beide teams maakten er een snelle wedstrijd van. Er werden zeven innings gespeeld in circa 80 minuten wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op, maar die ene slagbeurt, in de vijfde inning, maakte het verschil.

Op het terras van The Blokes kreeg deze wedstrijd nog een vervolg en was het weekend van The Birthday Bash van W.H.S.C prima begonnen.