The game isn’t over till…

Dit weekend werden er weer mooie honkbalwedstrijden gespeeld. Erg spannende en misschien wel onverwachte resultaten. The game isn’t over till….

Super spannende wedstrijd levert winst op voor W.H.S.C. pupillen
De pupillen speelden dit weekend tegen het combinatieteam van Northern Stars en Drachten Diamonds. In de wetenschap dat er in een oefenwedstrijd met dubbele cijfers werd gewonnen en dat de thuiswedstrijd nipt verloren ging, vertrokken de pupillen naar Drachten. Tijdens de reis regende het bijna onophoudelijk en gedurende de wedstrijd zou dit niet veel anders zijn. Daar waar W.H.S.C. over precies 9 spelers beschikte, Stanli bleef ziek thuis, had de tegenstander de beschikking over 2 teams want er stonden 18 spelers uit Friesland op het wedstrijdformulier.

W.H.S.C. startte aan slag en begon met de “hardhitters” uit het team. Glenn, Tom en Ingmar bezorgden de pupillen een prima start van de wedstrijd. Het trio wist met ballen in het outfield de honken te bereiken. Nadat Stef en Sirion, met drie slag, en Finn met een 4-3 actie terug naar de dug-out mochten, was het einde eerste slagbeurt en hadden de pupillen drie punten binnen weten te lopen. Nu was het de beurt aan de tegenstander om iets terug te doen. Glenn begon als pitcher. De avond ervoor speelde Glenn, net als Ingmar en Stef, nog mee tijdens het bedrijvensoftbaltoernooi en het had er alle schijn van dat dit iets teveel van het goede was geweest. Glenn had wat opstartproblemen en wist de ballen nog niet strak over de plaat te krijgen. Hierdoor ontstonden er wat vierwijd situaties en konden er vervolgens, na de tossballen, de honken worden bereikt. Dit leverde uiteindelijk ook drie punten op. Toch wist Glenn ook nog twee keer drie slag te gooien en volgde de derde nul via een pitcher-eerste honkman actie. Beide teams kenden dus een goede start en sloten de eerste inning af met een 3-3 tussenstand.

De tweede inning zou een zeer goed verloop kennen voor W.H.S.C. De tegenstander had bij aanvang het complete team gewisseld. Esmee begon aan slag en bereikte na een mooie klap het eerste honk. Na Esmee was het de beurt aan Marco en ook hij wist met een mooie tik het honk te bereiken. Vervolgens was het de beurt aan Lucia. Ook Lucia wist de bal het veld in te brengen, maar de bal stuiterde met een raar effect richting de catcher. De catcher gooide naar het eerst honk waar Lucia niet tegen kon rennen, maar ondertussen kon Esmee wel naar thuis rennen en het vierde punt van de wedstrijd binnen lopen. Een mooie “opofferingsslag” van Lucia. Glenn was de volgende slagman en opnieuw bereikte hij met een mooie tik de honken. Nu was het de beurt aan Tom en met een geweldige diepe bal kon hij helemaal rondlopen en zorgde er ook voor dat Marco en Glenn over de thuisplaat konden lopen. Ingmar deed vervolgens niets onder voor zijn teamgenoten en kwam ook op de honken. Stef ging vervolgens uit en na een doorgeschoten bal bij Finn wist Ingmar het vijfde en laatste punt te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt leek Glenn helemaal wakker geschud, want hij wist weer veel strakke ballen de slagploeg van Northern Stars/Drachten onder druk te zetten. In deze inning vielen er twee punten voor de tegenstander te noteren en ook werden drie spelers met drie slag naar de dug-out teruggestuurd.

De derde inning werd een lastige voor de pupillen. De slagbeurt voor W.H.S.C. leverde een honkslag op voor Finn en Marco, maar Sirion, Esmee en Lucia hadden in deze slagbeurt het geluk niet aan hun zijde. Finn werd nog wel binnengeslagen en tekende het negende punt aan. Met een nieuwe pitcher en catcher werd de wedstijd voortgezet. Ingmar was de nieuwe pitcher en Stef nam plaats achter de plaat. Na één punt en twee snelle nullen leek er wederom geen vuiltje aan de lucht voor W.H.S.C. Ook de derde nul leek snel gemaakt te worden, maar na een infieldfoutje werd de derde nul niet gemaakt. Dit foutje leek de pupillen duur te komen staan want de foutjes stapelden zich nu op. De derde nul werd maar niet gemaakt en er kwamen nog vier punten bij. Zo stond het na drie innings 9-9. Hoezo spannend? Inmiddels was het duidelijk dat beide teams, in de regen, aan de laatste inning zouden gaan beginnen. Wat was het spannend en wie deze wedstrijd zou gaan winnen……..niemand wist het.

W.H.S.C. kon deze laatste slabeurt met de kop van de slagploeg beginnen. Glenn mocht als eerste slagman aantreden en wist de bal heel ver weg te slaan. De fielders van de gastheren konden hier alleen maar achteraan rennen. Glenn kon helemaal rondlopen en zette de pupillen weer op een voorsprong. De pupillen leken nu helemaal los want achtereenvolgens Tom, Ingmar, Stef en Finn wisten de bal goed weg te slaan waardoor er punten konden worden genoteerd. Na een mooie en gewaagde steelactie van Stef, waardoor de fielders van Northern Stars/Drachten Diamonds achter de spelers van W.H.S.C. bleven aangooien konden Stef en Finn de laatste 2 punten van deze slagbeurt binnenlopen. Eén ding was nu zeker: W.H.S.C.  zou in elk geval een punt aan deze superspannende wedstrijd overhouden.

Ondanks de regen maakte het team van Northern Stars/Drachten Diamonds zich op voor hun laatste slagbeurt. De coaches Eelco en Chris riepen hun team een keer bij elkaar en benadrukten nog een keer dat een goede concentratie nu erg belangrijk zou zijn.

Vol overtuiging stapten de spelers het veld in en de eerste nul volgde, na drie slag, direct. De tweede slagman kwam aangelopen. In zijn eerste slagbeurt wist hij een mooie honkslag te produceren. Ook nu leek zijn klap voldoende voor een honkslag. De bal ging met een mooie boog richting het derde honk. Marco schatte de bal goed in en wist met een mooie vangbal de tweede nul te produceren. De derde slagvrouw kwam aangelopen en ze wist de bal vol te raken. De bal vloog laag richting het outfield. Dit kon weleens een tweehonkslag of meer gaan worden. Echter, korte stop Sirion wist de bal op een mooie wijze te blokken waardoor de bal aan snelheid verloor en hierdoor de slagvrouw op het eerste honk hield. Deze strakke actie leverde Sirion wel een blessure op waardoor hij geblesseerd uitviel. Maar deze wedstrijd was niet alleen spannend, maar ook sportief. De plek van Sirion werd door een speler van de tegenstander overgenomen. De vierde slagman kwam aangelopen en ook hij wist de bal hoog weg te slaan, maar hier stond Glenn klaar om met een mooie vangbal deze wedstrijd te beëindigen.

Beide teams speelden een hele spannende wedstrijd die dan uiteindelijk nipt door W.H.S.C. werd gewonnen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

De aspiranten spelen een kraker
Afgelopen zaterdag speelden onze aspiranten tegen Caribe uit Groningen. Caribe is altijd een lastige tegenstander en vol gedrevenheid werd er aan de wedstrijd begonnen. Fleur zou de eerste inning gooien en dit deed ze erg netjes. Even wat opstartproblemen gevolgd door twee ferme honkslagen was voor de Groningers gelijk genoeg om 0-3 voor te komen. W.H.S.C. werd gelijk wakker geschud. Gelukkig had onze oudste jeugd een passend antwoord, de volgende drie nullen werden middels mooie veldacties gemaakt. Nu moest de achterstand weggewerkt worden. De eerste twee slagmensen van W.H.S.C. waren onder de indruk van de Groninger pitcher en konden hun taak – ‘get on base’ – helaas niet vervullen. Het was aan Rens om als eerste op de honken te komen en dat deed hij. Met een verre honkslag wist hij het tweede honk te bereiken. Fleur kwam er nog eens overheen met de volgende twee honkslag. Super! Zowel Rens als Fleur wisten voor dat de derde nul viel het thuishonk te bereiken. De stand was nu 2-3 in het voordeel van Caribe.

In de tweede inning nam Sebastian het stokje van Fleur over. De drie weken rust hebben onze pitchers geen goed gedaan, want ook Sebas had moeite met het vinden van het slagperk. Knap wist hij er nog een drie slag uit te halen. Zijn veld wist de andere twee nullen te maken, echter niet ongestraft. Caribe scoorde twee punten. De pitcher tactiek zou iets moeten wijzigen. Het veld staat tenslotte achter de pitcher en zij maakten weinig fouten. Als team kun je er zo mooi samen uitkomen. Wederom moest W.H.S.C. antwoord geven om de wat grotere voorsprong in te halen. De Groninger pitcher had het lastig en kreeg de ballen niet meer door het slagperk. Zijn poging om te corrigeren werd door onze aspiranten flink bestraft, namelijk met een geweldige driehonkslag van Sebastian. Hierop liepen twee punten binnen. Dit was gelijk de druppel voor de Groninger pitcher en hij verliet in de tweede inning de heuvel. Zijn opvolger had het ook niet gelijk makkelijk, want ook Ian wist een mooie honkslag te slaan. Uiteindelijk slaagde Caribe erin om de inning tot een einde te brengen. De tussenstand was inmiddels wel omgezet naar een nog maar 6-7 achterstand.

De volgende slagbeurt was een korte voor Caribe. Rens maakte een mooie vangbal en Sebastian gooide twee keer drie slag. Hieraan ging helaas nog wel een puntje vooraf. W.H.S.C. moest zich even herpakken en er werd begonnen aan een goede slagbeurt. Rens, Fleur, Eva, en Tess sloegen ferme (twee) honkslagen en ook op de honken werd er vel gelopen. De inning was goed om de achterstand om te zetten naar een 10-8 voorsprong. De wedstrijd was alleen nog niet voorbij en de pot moest dichtgehouden worden.

Caribe opende de voor hun laatste slagbeurt sterk met een mooie twee honkslag. Het antwoord van Ian, die Sebastian inmiddels had overgenomen, was een strakke drie slag. De volgende twee slagmensen kregen vier wijd, echter was en nog geen nood aan de man, want de tussenstand was 10-9. Helaas waren er wel twee honken bezet en slechts één uit. Caribe was goed aan het uitdagen en door een fout in het veld, waar de coaching nog zo voor gewaarschuwd had, liep het gelijkmakende punt binnen. Dubbel pech, want de volgende slagman sloeg een kneiter harde bal in het buitenveld en zo was het ineens 10-11. De laatste slagman gooide Ian op drie slag. Nu moest er dan wel echt wat gaan gebeuren. De voorsprong moest teruggepakt worden. De zware taak was aan Noa om de bal in te brengen. Ze koos ervoor om op de juiste ballen te slaan, maar helaas mochten haar acties niet baten. Ook de volgende twee slagmensen konden de stand niet ombuigen.

Tevreden mogen we terugkijken op een goede wedstrijd met veel honkslagen. Terwijl ik dit typ stijgt mijn hartslag weer naar 200 slagen per minuut, maar het was het waard. Op een paar foutjes na, waar we weer van geleerd hebben, hebben we allemaal stinkend ons best gedaan. Helaas viel het kwartje voor ons wederom op de verkeerde zijde.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Onze heren laten het afweten in Leek
Vanmorgen speelden onze heren tegen de Knights uit Leek. Bekend was dat Leek altijd een goede slagploeg heeft. Het was dus oppassen geblazen. Onderweg kregen we nog een paar flinke buien op de kop, maar eenmaal in Leek aangekomen was het weer ons goed gezind. Michel begon op de heuvel. Hij had het aanvankelijk erg lastig om de bal mooi over de plaat te krijgen. Uiteindelijk liep er gelijk een punt binnen aan de zijde van de tegenstander. Met een kleine achterstand konden onze heren dan zelf aan slag. Inning na inning slaagden zij erin om twee honken te bezetten, maar dan schoot het net tekort aan voldoende slagkracht. De honkslagen bleven uit en lopers bleven dus staan.

 

Ondertussen wist de Knights hun voorsprong uit te breiden naar drie tegen nul. Het werd dus tijd dat onze heren punten gingen drukken. De stijl van honklopen werd iets feller. Meer honken werden gestolen en op simpele honkslagen werden, met enig risico, twee honken gelopen. Zo wisten we langzaam terug te komen naar een tussenstand van drie tegen drie. De klok tikte echter gestaag door en voor we het wisten waren we in de op één na laatste inning beland. Om de wedstrijd te winnen moesten we het gelijkspel ombuigen naar een voorsprong. Wederom wisten we twee honken te bezetten. Met één was het dus tijd voor actie, mogelijk in de vorm van een opoffering. Helaas was er enige miscommunicatie en zo volgde al snel de tweede nul. De loper die inmiddels op twee stond was dus op zichzelf aangewezen. Helaas volgde ook de derde nul en dat betekende dus dat we de pot dicht moesten houden.

Thijs had inmiddels de heuvel betreden. Helaas krijg hij een aantal rake klappen om zijn oren. Mede door een aantal veldfoutjes liep de Knights uit naar een 8-3 voorsprong. Dit was een hele dure inning voor onze heren. De laatste slagbeurt, voordat de tijd erop zat, was in het voordeel van W.H.S.C. Dit werd echter een erg korte slagbeurt, want kansen bleven onbenut en na slechts vier slagmensen werd de laatste nul van de wedstrijd gemaakt.

Onze heren hebben het af laten weten in Leek. Een gemis in slagkracht; niet altijd even scherp honkbal; en een aantal kleine foutjes maakte dat we deze wedstrijd hebben laten lopen. Eindstand: 8-3 in het voordeel van Leek. Ontevreden over het spel reisden onze heren terug naar Winschoten. Ondanks het verlies werd er een leuke en uitdagende wedstrijd gespeeld.