Heren ondermaats; Aspiranten The Blokes te sterk

Ongelijke strijd voor de aspiranten tegen The Blokes
Afgelopen weekend speelden de aspiranten hun eerste wedstrijd na de zomervakantie tegen The Blokes. Op voorhand al een lastige pot voor W.H.S.C. en als je dan ook nog vanwege vakanties geen beroep kunt doen op twee vaste pitchers Sebastian en Fleur, catcher Kyra en Larissa en Noa wordt het er zeker niet makkelijker op. De afwezigheid van dit vijftal werd aangevuld met de pupillen Esmee, Tom en Ingmar, een mooie gelegenheid voor deze jongelingen om met de aspiranten mee te spelen.

The Blokes begon de wedstrijd aan slag en liet er direct geen gras over groeien. Na vier slagmensen viel er al twee keer drie slag te noteren, maar daarna gingen de spelers van The Blokes los. Uiteindelijk kwamen er zestien mensen aan slag in deze eerste inning. W.H.S.C. ging meer en meer tegen zichzelf spelen en uiteindelijk viel, nadat pupil Tom, die Ian inmiddels op de heuvel had vervangen, de derde nul wist te maken. Deze inning leverde de Veendammers elf punten op. In de gelijkmakende slagbeurt begon W.H.S.C. met drie slag voor Darwin. Rens wist vervolgens via een mooie slag de honken te bereiken. Mart was slagman nummer drie en na een full count situatie, Rens inmiddels op het derde honk, wist hij de bal hard weg te slaan. De bal werd echter na een uiterste krachtsinspanning door de korte stop gevangen. Rens zorgde er vervolgens voor dat het team van The Blokes een foutje maakte waardoor hij het eerste punt voor W.H.S.C. kon binnenlopen. Ingmar kreeg vervolgens vier wijd en nadat Tess de derde nul kreeg zat deze eerste inning erop: 1-11 tussenstand.

De tweede inning stond Tom weer op de heuvel en begon prima aan deze slagbeurt van The Blokes. Met goed pitchwerk maakte hij het de slagploeg van The Blokes eerst knap lastig maar op den duur vloeiden de krachten uit zijn armen weg. Na enig overleg werd besloten om dan Mart op de heuvel te zetten. Uiteindelijk duurde deze slagbeurt een stuk korter dan de eerste en werden er zeven punten door The Blokes gescoord. De gelijkmakende slagbeurt van W.H.S.C. kenmerkte zich door drie slag voor Eva, vier wijd voor Tom, een mooie honkslag van Shiva en ook Ian wist de bal goed weg te slaan alleen werd deze bal gevangen door een outfielder waarna Shiva iets te enthousiast naar drie doorliep en ook uitging.

De derde inning leverde voor The Blokes nog drie punten op waarna deze wedstrijd af was gelopen  en sloten beide teams af met een 1-20 eindstand.

Vooraf was bekend dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden en dit bleek ook. Aan W.H.S.C. zijde vielen nog enkele mooie acties te noteren door Darwin, die een hard geslagen bal erg knap wist te verwerken en een mooi samenspel tussen Ingmar (in het outfield) en Rens waardoor bijna een loper, na een erg ver geslagen bal, op thuis uitging. Verder konden Tom (die lang geleden voor het laatst bij de pupillen had gepitcht) en Mart die zich op de heuvel liet posteren en dit prima deed ook, ondanks de vele honkslagen tegen, op een goede pitchwedstrijd terugkijken.

Bekijk hier alle foto’s van deze wedstrijd.

Heren spelen ondermaatse pot met pijnlijke uitslag
Na de nederlaag van vorig weekend tegen de Bedrocks stond nu de kraker tegen het eerste team van Northern Stars uit Leeuwarden op het programma. De nummers één en twee van de competitie, dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. De eerste wedstrijd tegen de Northern Stars in Leeuwarden was ontzettend spannend en eindigde in een 3-2 overwinning voor Winschoten. Het veld lag er tiptop bij nadat een aantal leden de dag ervoor hard hadden gezwoegd om al het gras uit het gravel te verwijderen, waarvoor hulde!!!

De wedstrijd begon met Thijs op de heuvel. De eerste slagman van Northern Stars begon en met een honkslag kwam hij op de honken. Bouke wist de bal voor zich te houden, maar misgooide de bal totaal zodat de slagman meteen door kon naar het tweede honk. Deze eerste actie van de wedstrijd zou exemplarisch zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd. Na een gestolen honk en een mislukte pickoff poging van catcher Martin kon het eerste punt voor de Northern Stars worden genoteerd. Verder kwamen er geen punten binnen na prima pitchwerk, waaronder tweemaal drie slag, van Thijs.

Eén punt tegen, nog niks aan de hand. Het leek ook meteen goed te komen nadat de pitcher van Leeuwarden een stroeve start kende. Eerste slagman Chris wist met vier wijd het eerste honk te bereiken. Na een succesvolle steelpoging kwam hij zelfs in scoringspositie. Aan Martin O. de taak hem binnen te slaan. Helaas had Martin zijn dag niet vandaag. Met een drieslag kon hij terug naar de dug-out. Niet veel later volgde ook Chris. Hij probeerde na het tweede honk ook het derde te stelen, maar een prima worp van de catcher van Northern Stars zorgde voor de tweede uit. Derde slagman Thijs wist, net als Chris, het honk te bereiken na vier wijdballen. Helaas ging Thijs uit na een niet succesvolle steelpoging van het tweede honk. De heren kwamen erachter dat de catcher van de tegenstander een prima bal kon gooien.

De tweede inning begon meteen goed voor Northern Stars. De slagman kreeg de bal heel goed op de knuppel en met één stuit vloog de bal de bosjes aan de achterkant van het veld in, een groundrule double. Nog een geluk voor de heren, want als de bal niet de bosjes in was gegaan was het zeker meer geweest dan een twee honkslag. De eerste uit werd gemaakt door een prachtige vangbal van korte stop Paul. Er kwam een déjavu gevoel boven, want de vangbal leek erg op een andere prachtige vangbal van Paul in de wedstrijd tegen de Pioneers. De man op het tweede honk besloot met één uit te proberen het derde honk te stelen. Catcher Martin gooide de bal, maar deze stuiterde en derde honkman Bertus Sr. kreeg hem niet onder controle. De speler van Northern Stars kon door naar thuis. De achterstand was verdubbeld twee tegen nul. Toen volgde een honkslag. De volgende slagman sloeg de bal hard richting de tweede honkman Alex, deze gooide naar korte stop Paul, die de bal vervolgens naar eerste honkman Chris gooide. Een dubbelspel van het dynamische duo die gelijk een einde maakte aan de slagbeurt van Leeuwarden.

De pitcher van Leeuwarden was inmiddels ook warm. Hij gooide deze inning maar één keer vier wijd, maar tevens ook tweemaal drieslag. Winschoten scoorde ook in deze tweede inning geen punten.

De derde slagbeurt voor Northern Stars was er één die de heren van Winschoten heel graag zouden vergeten. De eerste slagman sloeg een honkslag, maar ging uit op het tweede honk door een veldactie. Er volgde deze inning zeven honkslagen en vier gestolen honken van Northern Stars. De heren besloten de tegenstander ook nog wat te helpen middels een aantal doorgeschoten ballen en meerdere veldfouten. Een inning waar alles wat maar mis kon gaan ook mis ging. In totaal kwamen veertien slagmensen van Leeuwarden aan slag. Dit resulteerde in TIEN punten!!! voor de Northern Stars. De achterstand was inmiddels immens 12-0.

Tijd voor de heren om wat terug te doen. En hoe deden ze dat? Drie op, drie af. Met drie maal drieslag. De pitcher van Leeuwarden was niet warm, maar gloeiendheet. Toch waren de worpen niet abnormaal of speciaal. Rechte ballen op snelheid waarvan een aantal recht over de plaat. De slagploeg kreeg er alleen geen knuppel tegenaan.

De vierde inning begon met een honkslag voor de eerste slagman van Northern Stars. Maar gelukkig beschikte de heren over het dynamische duo, Alex en Paul, die weer een dubbelspel draaiden. Twee uit en snel. Een hele opluchting, zeker na de vorige inning. Thijs maakte het feest compleet met een drieslag. De eerste inning van de wedstrijd zonder een punt tegen.

Aan slag wilde het echter nog steeds niet lukken. De pitcher van Leeuwarden gooide nog maar eens een drieslag, maar dit keer ook een vier wijd. Albert mocht naar het eerste honk, wel waren er al twee uit. De kop van de slagploeg, Chris was weer aan de beurt. Het duurde dus 3 2/3 de inning voordat Winschoten alle mensen één keer aan slag had gehad. Niet doordat er zoveel slagmensen waren, maar doordat er nauwelijks heren op de honken kwamen. Chris sloeg een hoge bal die werd gevangen door de derde honkman van Leeuwarden. Drie uit, nog geen punt gescoord en wisselen maar weer.

De vijfde inning kende een verdedigend grillig verloop. Er werden twee veldfouten gemaakt, echter waren er ook twee prachtige verdedigende acties te noteren. De eerste was van catcher Martin die strak tegen de backstop aan al duikend een pop-up wist te vangen en zo een uit maakte. De tweede mooie actie kwam van eerste honkman Chris die een hoge bal al glijdend wist te vangen. Een mooie revanche voor Chris, want in de wedstrijd tegen de Pioneers miste hij nog een vergelijkbare hoge bal.

Het werd nu toch tijd dat de heren de honken gingen bereiken. Het begon slecht, Martin O. kreeg zijn tweede drieslag van de wedstrijd aan de broek. Thijs wist de bal wel te raken. De bal ging hard richting de derde honkman. Die wist de bal te verwerken, maar zijn aangooi op één was ondermaats en Thijs wist veilig het eerste honk te bereiken. Thijs wist zelfs het tweede honk te stelen, al kostte dit hem wel een gigantisch gat in zijn broek door de sliding. Volgende slagman Robert kreeg drie slag. Een drie slag dreigde ook voor Alex, wat het einde van de inning zou betekenen, maar de pitcher gooide een worp iets te ver aan de binnenkant en raakte Alex. Het eerste en het tweede honk bezet. Dat was de heren de hele wedstrijd nog niet gelukt, maar konden er ook punten gescoord worden? Het was aan Paul om de punten binnen te slaan. Dit leek ook te lukken want Paul gaf de bal een ferme tik en de bal vloog over de linksvelder heen. Helaas voor W.H.S.C. lukte het de linksvelder om toch nog op tijd de juiste richting op te rennen en de bal te vangen. Weer geen punten. De tussenstand was nog steeds 12-0 in het voordeel van de Northern Stars.

Thijs had inmiddels zoveel ballen moeten gooien dat de vermoeidheid te groot was geworden. Hij werd dan ook gewisseld voor Rick. Rick zijn laatste wedstrijd, als werper, was niet heel goed verlopen (zie “Valse start voor heren na zomerstop”). Ook nu begon Rick stroef. De ballen vlogen. Leeuwarden had het eerste en het tweede honk bezet met nul uit. De derde slagman van de Northern Stars sloeg de bal hard, maar recht richting korte stop Paul. Die gooide onderhands naar tweede honkman Alex, die de kans had om het derde dubbelspel van de wedstrijd te draaien. Helaas bleef de bal plakken in de handschoen van Alex. Het dynamische duo kon dit keer niet de tweede uit maken om het dubbelspel te voltooien. De volgende slagman van Northern Stars Nick, ook bekend als een van de coaches van de aspiranten van de Northern Stars, sloeg een honkslag. Deze honkslag zorgde dat een punt binnen kon komen. Vervolgens werd hij overmoedig. Nick probeerde het tweede honk te stelen, maar een strakke aangooi van catcher Martin zorgde ervoor dat Nick werd uitgetikt door tweede honkman Alex. De derde uit werd ook snel gemaakt, maar weer wist Leeuwarden een punt te scoren.

De gelijkmakende slagbeurt voor de Winschoters begon belabberd. Bertus Sr. wist de bal weliswaar te raken maar sloeg hem recht op de korte stop die de bal makkelijk kon vangen. Bouke was de volgende aan slag. Na zijn te afwachtende houding bij de eerste keer drieslag ging hij vol voor de bal, een drieslag. Twee uit konden er alweer genoteerd worden. Bertus Jr. wist wonderwel het eerste honk te bereiken door een vier wijd. Bart wist vervolgens een bal recht door het midden te slaan. Een honkslag. Het had 5 2/3 inning geduurd, maar eindelijk kon de eerste honkslag genoteerd worden. Bijna liet Bertus Jr. zich nog verrassen op het tweede honk, maar met een head first slide terug naar het tweede honk was hij toch nog veilig. Net als in de vorige inning waren het eerste en het tweede honk bezet, maar wel weer met twee uit. Het was nu aan Rick om de eer te redden en een punt op het bord te zetten voor Winschoten. Maar ook nu ging het mis. Rick sloeg een pop-up naar de eerste honkman die deze gemakkelijk ving. Drie uit. Tussenstand 13-0 in het voordeel van de Friezen.

De zevende inning begon en de eerste uit werd snel gemaakt, echter sloeg de tweede slagman van de Northern Stars een honkslag. Bouke had de bal niet meteen onder controle en zo kon de slagman het tweede honk bereiken. Deze fout was kostbaar, want de slagman wist uiteindelijk te scoren. Ondanks nog een veldfout van Winschoten en een honkslag wisten de Friezen niet meer dan het ene punt te scoren.

Het was nu de laatste kans voor de heren om hun gezicht nog enigszins te redden door tenminste één punt te noteren. Martin H. wist het eerste honk te bereiken met een vier wijd, maar de pitcher van Leeuwarden was hierna bij de les. Albert kreeg drieslag, net als Chris. De laatste uit werd gemaakt door Martin O. die voor de derde keer deze wedstrijd met drie slag naar de dugout kon terugkeren.

Samenvattend was het heel pover wat de heren lieten zien. Heel veel veldfouten en veel te weinig slagkracht. De man van de wedstrijd was de pitcher van de Northern Stars. In zeven inningen kreeg hij 0 punten tegen, slechts één honkslag en gooide hij 13(!) keer drieslag. Aan het einde was er een zeer pijnlijke uitslag te noteren. W.H.S.C. – Northern Stars H1: 0-14.

De heren kunnen zich volgende weekend een soort van revancheren, want dan spelen ze op zaterdag om 15.00 uur in Leeuwarden tegen het tweede team van de Northern Stars.