Eerste winst voor heren na de zomerstop

Op zondag 10 september werd door de heren de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. De tegenstander van deze wedstrijd waren de Cubs uit Hardenberg. Na het gelijkspel van vorige week (zie ‘Heren spelen prima pot’) waren de heren gebrand om eens de volle winst te pakken.

Voor de wedstrijd vielen twee dingen op. Als eerste kwam de tegenstander met slechts 8 man opdagen. Zij losten dit op door in het buitenveld slechts twee spelers op te stellen. Het tweede opvallende was de afwezigheid van coach Hans. In de nacht van zaterdag op zondag kwam het bericht van Hans dat hij zijn voet geblesseerd had. De dokter had het hem verboden er op te lopen. Dus zonder coach Hans werd er om 11 uur begonnen aan de wedstrijd.

De eerste inning verliep nogal stroef, voornamelijk voor de linkerkant van het binnenveld. Derde honkman Bertus Sr. en korte stop Robert kregen de bal maar lastig onder. De eerste slagman kwam dan ook door een fout op de honken. Vanaf het eerste honk probeerde hij hierna meteen het tweede honk te stelen. Halverwege tussen één en twee realiseerde hij zich dat hij veel te laat was begonnen aan zijn steelpoging. Hij was kansloos uit geweest op twee, ware het niet dat catcher Bart zijn vizier nog niet scherp had staan, want de bal vloog ruim over tweede honkman Bouke het buitenveld in. Zo rommelde het wat aan. Werper Michel moest het dan zelf maar doen en deed dit door de volgende slagman met een drieslag terug naar de dugout te sturen. De foutjes zouden nu kostbaar blijken, want de slagman sloeg de bal hard naar de linkerkant van het binnenveld. Alle honken vol en slechts één uit. Na het eerste punt, door een doorgeschoten bal, sloeg de slagman een mooie honkslag. Hierdoor konden er weer twee punten worden genoteerd voor de Cubs. Robert wist de tweede uit van de inning te maken op het tweede honk. De inmiddels op het eerste honk belande loper wilde het tweede honk te stelen, maar de aangooi van catcher Bart was dit keer strak. Tweede honkman Bouke tikte de loper ruim uit, maar kreeg wel een beuk te verduren waardoor de loper veilig gegeven werd. Werper Michel wist vervolgens de laatste uit te maken via een drieslag. Met slechts één honkslag wisten de Cubs drie punten te scoren.

Het was zaak de eerste helft van de inning op te poetsen met flink wat slaggeweld. De afgelopen wedstrijden was dit niet het sterke punt van de heren, echter boezemde de pitcher van Hardenberg niet veel angst in bij de heren, want hij gooide aanzienlijk zachter dan de werpers van de afgelopen wedstrijden. Eerste aan slag was Chris. Die sloeg een bal hard over het derde honk. Chris dacht dat het een foutbal was, maar de scheids gaf aan dat hij in goed gebied was geslagen. Uiteindelijk wist hij tijdig het eerste honk te bereiken. Chris maakte het goed door het tweede en het derde honk te stelen. Er zouden vele honken worden gestolen op de, qua richting, wispelturige arm van de catcher. Chris kwam binnen op de honkslag van Robert, die ook succesvol ging stelen. Nadat Michel en Thijs uitgingen met een vangbal was het aan Bertus Sr. om Robert binnen te slaan. Bertus Sr. had in zijn vorige wedstrijd geen beste slagbeurten. Drie keer aan slag, drie keer drieslag. Echter kan een week een groot verschil maken, zoals Bertus Sr. zou laten zien. Een harde bal door het binnenveld zorgde ervoor dat Robert vanaf het tweede honk kon scoren. Bertus Sr. stal zowel het tweede als het derde honk gemakkelijk. Verder dan het derde honk kwam Bertus Sr. niet want Albert maakte de laatste uit van de eerste inning.

De tweede inning begon prima. Michel gooide meteen een drieslag. De tweede slagman kreeg ook drieslag, maar de derde slagbal werd niet gevangen door catcher Bart en de bal rolde naar de backstop. Bart was de bal uit het zicht verloren en het duurde even voordat hij de bal weer had gelokaliseerd. De slagman had hierdoor het tweede honk weten te bereiken. Michel had de smaak te pakken, want de volgende slagman kreeg weer drieslag. De volgende slagman van de Cubs was links-slaand, maar sloeg de bal de linkerhoek in, een tweehonkslag. De loper van twee wist te scoren. De loper nu op het tweede honk, kwam ook over de thuisplaat na een honkslag. Met twee uit wisten de Cubs toch twee punten te scoren. De loper op het eerste honk probeerde het tweede honk te stelen. Catcher Bart gooide de bal, maar weer vloog de bal over de tweede honkman het buitenveld in. De loper rende door naar het derde honk. De laatste uit mocht nu echt gemaakt worden, want het derde punt was nu slechts een honkafstand van thuis vandaan. De bal werd hard geslagen naar de derde honkman die de laatste uit van de slagbeurt maakte. Toch hadden de heren uit Hardenberg twee punten gescoord.

De tweede slagbeurt begon met Rick aan slag. Hij kwam door een fout op de honken waar de Hardenbergers nog even mee doorgingen. Bertus Jr. was de eerste nul, gevolgd door Bouke die door een veldfout de honken wist te bereiken. Ook Bart en Martin H. kwamen door middel van fouten van de tegenstander op de honken. Bouke wist ondertussen een punt binnen te lopen. De derde uit volgde. Tussenstand: drie voor W.H.S.C. en vijf voor de Cubs.

De derde slagbeurt voor de tegenstander was kort. Drie op, drie af. Werper Michel gooide in deze inning twee keer drie slag. De gelijkmakende slagbeurt van deze inning was voor W.H.S.C. aanzienlijk beter. Alex begon aan slag en kwam meteen door met een honkslag. Een gestolen honk en twee doorgeschoten ballen later wist Alex te scoren. Chris kreeg vier wijd en wist, snel als hij is, twee honken te stelen. Michel kreeg drie slag en ook de andere twee nullen volgde snel. Maar de stand was nu gelijk 5-5.

Voor de Cubs begon de vierde inning slecht. Eerst een drie slag en nog een snelle uit. Maar met twee uit kunnen de Cubs nog heel veel. Dat hadden ze al laten zien in de tweede inning. Door een fout, een honkslag en een vier wijd stroomde de honken vol. Een pop-up naar werper Michel maakte een eind aan het gevaar en aan de slagbeurt. De heren hadden inmiddels de smaak van punten scoren te pakken. Bertus Sr. sloeg zijn tweede honkslag uit twee kansen. Stal weer het tweede en het derde honk en kwam binnen door slim honk te lopen op de ingebrachte bal van Albert. Albert ging wel uit. Rick sloeg vervolgens een prachtige honkslag. Volgende aan slag was Bertus Jr. Die had nog wat goed te maken na zijn drieslag. Bertus Jr. gaf de bal een geweldige mep waardoor er gescoord kon worden. Vervolgens brachten Bouke en Bart de bal wel in het spel, maar gingen beide uit. Drie uit, volgende inning.

Werper Michel startte de vijfde inning, tevens zijn laatste inning, prima met een drie slag. De volgende uit volgde snel door een goed verwerkte bal van tweede honkman Bouke. Er volgde een honkslag tussendoor, maar Michel eindigde zijn werpdag prima met de tweede drieslag van de inning. Aan slag deden de heren het deze inning oké, maar ze werden geholpen door de derde honkman van de Cubs. Deze had tot twee keer toe het begin kunnen zijn van een dubbelspel, maar zijn aangooien naar het tweede honk waren ondermaats. Uiteindelijk scoorden de heren deze slagbeurt één punt. Tussenstand: W.H.S.C. 8 – Cubs 5.

In de zesde inning kwam er op de heuvel voor Winschoten een nieuwe werper: Thijs. Aan Thijs de taak de wedstrijd in het slot te gooien als een echte closer. Dit ging in deze zesde inning prima. De eerste twee slagmensen van Hardenberg konden terug naar de dugout met een drieslag aan de broek. De laatste uit werd gemaakt via een actie 1 naar 3. Drie op, drie af. Een prima eerste inning voor Thijs. De volgende inningen wist W.H.S.C. nog enkele punten te scoren. Het was aan de kop van de slagploeg van de Cubs om de wedstrijd nog om te buigen, echter slaagden zij hier niet in. Thijs eindigde de wedstrijd op de heuvel net als hij die begon, met een drieslag.

De heren speelden een zo-zo wedstrijd. Er waren aardige momenten, maar ook fouten. Het eindresultaat was positief. De eindstand: W.H.S.C. 11 – Cubs 6. De eerste overwinning in vijf wedstrijden.

Aankomende zondag spelen de heren alweer hun laatste wedstrijd. In Groningen wordt het seizoen afgesloten tegen het vierde team van Caribe. Wilt u de wedstrijd bijwonen? De eerste bal wordt geworpen om 11 uur.