Dubbele wedstrijd en veel scores voor de pupillen dit weekend

Tot dit weekend speelden de pupillen vanwege vele afgelastingen nog geen wedstrijden in de najaarsreeks. Als gevolg hiervan mochten de pupillen dit weekend twee (thuis)wedstrijden spelen. Zaterdag kwamen de Northern Stars op bezoek en op zondag was het de beurt aan BSC Knights.

Ruime winst op zaterdag in regenduel tegen Northern Stars
Het zaterdag duel tegen Northern Stars werd grotendeels in de regen gespeeld. Tot nu toe speelden beide teams dit seizoen drie keer tegen elkaar. Twee wedstrijden werden door W.H.S.C. gewonnen en ook de Friezen wisten een onderling duel te winnen. Northern Stars begon zaterdag aan slag en wist direct twee punten te scoren. De pupillen moesten dus direct vol aan de bak en dit zou ook gaan gebeuren.

Het krachtsverschil was vandaag groot. De slagploeg van W.H.S.C. was prima op dreef en de puntjes werden elke inning binnengeslagen. De pupillen liepen steeds verder weg bij de tegenstander. Ook verdedigend stond het prima. Halverwege de wedstrijd werd er tot een pauze besloten want de regen viel met bakken uit de lucht. Dit had geen invloed op het spel van de pupillen, want zowel aanvallend en verdedigend werd er een prima wedstrijd gespeeld.

Tom wist in deze wedstrijd, na een verre hit, helemaal rond te lopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de regen afgesloten en viel er een 13-2 overwinning voor W.H.S.C. te noteren.

Groot verschil tussen W.H.S.C. en BSC Knights onder zonnige omstandigheden op zondag
Nog geen 24 uur na de ruime overwinning in het regenduel werd er dus op zondag tegen BSC Knights gespeeld. Het veld was weer vrijwel helemaal opgedroogd en het zonnetje deed de temperatuur weer richting nazomerse waarden stijgen.

Ook de tegenstander uit Leek speelde op zaterdag een gewonnen wedstrijd. Knights begon aan slag en met goed pitchwerk werd de slagploeg uitgeschakeld. In de gelijkmakende slagbeurt nam W.H.S.C. direct flink afstand van de tegenstander. Net als de dag ervoor speelden de pupillen een prima wedstrijd. Iedereen droeg aan slag zijn steentje bij en ook bij fielden kwam W.H.S.C. niet of nauwelijks in de problemen.

Punt na punt werd gescoord en W.H.S.C. liep langzaam aan verder weg bij de Leeksters. Tegen het einde van de wedstrijd konden Knights nog wat terug doen en uiteindelijk was de eindstand 16-2 in het voordeel van W.H.S.C. Ook nu droegen alle spelers weer hun steentje bij en werden er een aantal mooie hits geslagen (ook door de tegenstander!). Vandaag was het de beurt aan Marco om na een hit helemaal rond te lopen.

Zo werd het honkbal weekend dus lekker door de pupillen van W.H.S.C. afgesloten. Volgende week spelen de pupillen wederom twee wedstrijden, maar dan op zaterdag, tegen het eerste team van de pupillen van The Blokes.

De wedstrijd van de aspiranten ging helaas niet door vanwege een zwembad in Groningen.