Aspiranten verslaan overtuigend nummer drie in klassement

Zaterdag 23 september stond de aspiranten honkbalwedstrijd W.H.S.C. vs. Knights gepland. De voorgaande wedstrijden wisten onze topper de winst niet binnen te slepen hoe spannend de wedstrijden ook gemaakt werden. Door het weer konden een aantal wedstrijden/trainingen niet doorgaan. Vandaag waren de aspiranten haast ongetraind, maar gemotiveerder dan ooit. We moeten na al die spannende wedstrijden toch een keer de winst binnen slepen. Knights staat derde in het klassement en misschien is de doelstelling om te winnen iets te hoog ingezet. Dit dachten we vooraf, maar goed het blijft natuurlijk honkbal. In ieder geval waren we erop gebrand alles te geven een een mooie wedstrijd af te leveren aan het publiek.

Eva is geblesseerd, dus het was aan Kyra de taak de hele wedstrijd achter de plaat vol te maken. Sebastian mocht op de heuvel plaatsnemen. De eerste slagman van Leek kon de honken bereiken, gevolgd door een teamgenoot die een mooie honkslag langs drie sloeg. Sebas moest even opwarmen, maar als snel had hij de draad te pakken, en hoe. Met een veldactie en twee keer drieslag kwamen we met slechts twee punten achter het veld uit. Nu mochten wij aan slag. Kyra opende met een goede eerste slagbeurt en kwam met vier wijd op de honken. Fleur kwam met de eerste honkslag van de wedstrijd. Zij sloeg een twee honkslag en hierdoor kwam ons eerste punt binnen. De pitcher van de Knights had moeite met het vinden van de slagzone en de ballen die wel goed aankwamen vlogen ver het veld in. Eenmaal op de honken werd er strak naar de tekens geluisterd en schoven we plekken op. Na drie mooie honkslagen en een aantal vier wijd hadden we de honken vol met Sebastian aan slag. Een geweldige tik was goed om de honken leeg te krijgen. Sebas bleef hangen op het derde honk maar kwam uiteindelijk ook binnen door zijn teamgenoten die vervolgens nog eens twee honkslagen sloegen.

De tweede inning wist Sebastian de ballen zo te gooien dat er slechts een tweetal hitjes in het binnenveld kwamen. Ian wist een paar lastige ballen in een geweldige stretch te pakken waardoor de eerste twee nullen te noteren vielen, een actie 1-3 en een actie 6-3. De laatste nul voor de Leeksters werd een drie slag. Tot nu toe sterk verdedigend, een pitchcount van slechts 28 ballen en goed aan slag. Rally nummer twee kon beginnen voor de W.H.S.C.-ers. Inmiddels was er voor Knights een nieuwe pitcher opgesteld. Onze topper trapten niet in de hoge en buitenkant ballen. De tactiek van Leek bleek niet te werken, want veel mensen betraden gratis de honken. Dat wij genadeloos zijn op de honken lieten we eerder al zien en maakten we ook nu weer waar. Nog een zeven punten liepen achtereenvolgens binnen. Een knappe vangbal van de catcher werd de eerste nul. Uiteindelijk viel er in deze inning nog twee keer drie slag te noteren.

Sebastian opende ook de derde inning, maar raakte toch wat vermoeid. De eerste nul wist hij nog voor elkaar te boksen, maar daarna was de Duracell op. Aan Ian de lastige taak om de wedstrijd te beëindigen. Dit koste wat moeite, want Knights wist een paar honkslagen te slaan. Ian liet zich niet kennen en eindigde we wedstrijd met tweemaal een prachtige drie slag. Deze inning werden er zes punten gescoord wat de eindstand naar 18-8 bracht.

Een opluchting voor de aspiranten, de eerste overwinning van de tweede deel van het seizoen is binnen… en dat tegen de nummer drie in het klassement… en dat met een overtuigend verschil en beter spel. Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd.

Super toppers!