Pupillen boeken mooie overwinningen in dubbel tegen The Blokes

Afgelopen zaterdag speelden de pupillen een dubbel tegen het eerste team van The Blokes.

De eerste wedstrijd was een “thuiswedstrijd” voor W.H.S.C. The Blokes mocht dus proberen om de eerste punten binnen te slaan. Glenn begon als pitcher en had twaalf ballen nodig om er mede voor te zorgen dat deze eerste slagbeurt snel voorbij was. In de gelijkmakende slagbeurt lieten de pupillen direct zien dat het krachtsverschil in deze wedstrijd iets te groot was. De kop van de slagploeg zorgde direct voor de nodige puntjes en het maximaal mogelijke aantal van vijf werd bereikt.

The Blokes hield het moeilijk aan slag. Wat ze ook probeerden, er volgde een drie slag situatie en als de bal werd geslagen werd deze goed verwerkt in deze eerste wedstrijd. De slagploeg van W.H.S.C. bleef wel over het algemeen goed slaan en zo werd de voorsprong verder uitgebouwd.

Na 3 slagbeurten voor The Blokes en 2 voor W.H.S.C. eindigde deze wedstrijd in een 9-0 overwinning.

Na een korte pauze werd vervolgens de “uitwedstrijd” gespeeld. Inmiddels was, na enkele hilarische momenten, de concentratie bij alles en iedereen helemaal verdwenen en tja de kids moesten ook nog een wedstrijd spelen. De focus op de wedstrijd was ver te zoeken, maar toch werd er ook nog gehonkbald. Een voordeel was wel dat The Blokes nu ook beter mee kon komen in de wedstrijd. W.H.S.C. was nog zeker de bovenliggende partij in deze wedstrijd, maar ook The Blokes konden nu hun puntjes binnenslaan. Deze tweede wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 9-5 overwinning voor de pupillen van W.H.S.C.

Er vielen vanmiddag hele mooie en verre honkslagen te noteren van meerdere spelers. Ook een aantal spelers van The Blokes produceerden mooie hits. Naast het slagwerk was vanmiddag ook het goede pitchen van Marco een vermelding waard. Klik hier de foto’s van beide wedstrijden.

Volgende week spelen de pupillen wederom tegen The Blokes. Dan echter in Veendam en dan treffen ze het tweede team tegenover zich in het veld.