Rain delay beëindigd spannende pot aspiranten

Zaterdag 30 september, de dag voor het familie- en vriendentoernooi. Zowel de pupillen als de aspiranten mochten voor een van de laatste keren dit seizoen het veld betreden. De pupillen in Veendam tegen the Blokes en de aspiranten in Emmen tegen de Bedrocks.

Na een snelle warming-up kon de wedstrijd beginnen met Kyra als eerste aan de plaat. Zij vervulde haar taak als eerste slagvrouw goed en bereikte de honken door een vier wijd, na een volle bak count. Ook Fleur kon op deze wijze de honken bereiken. Net als voorgaande wedstrijden werden er continu tekens gegeven en opgevolgd. Hierdoor moesten de Bedrocks alle zijlen bijzetten om te voorkomen dat wij het thuishonk bereikten. Larissa wist het eerste punt binnen te brengen door een opofferingsslag. De Emmer pitcher wist nog knap twee keer drie slag te gooien en door een veldactie van de eerste honkman werd de derde nul een feit. De eerste twee punten van de wedstrijd waren in ons voordeel.

Sebastian had even wat opstartproblemen maar uiteindelijk wist hij de draad goed op te pakken en een drie slag te gooien. De eerste twee mensen hadden helaas wel de honken weten te bereiken. Myrthe, slagvrouw nummer vier aan de kant van de Bedrocks, wist de bal goed te raken en hard langs het eerste honk te slaan. Een dure veldfout aan onze kant maakte dat er twee punten over de plaat kwamen. Sebastian wist een einde aan de inning te maken door slagman zes en zeven met drie slag terug de dug-out in te sturen.

De tweede inning mocht Ian gratis naar één wegens een ‘geraakt werper’. Twee honken werden gestolen en Mart wist de bal prachtig ver het buitenveld in te slaan. Deze actie was goed voor een drie honkslag en ons derde punt. Deze inning volgde er aan onze zijde nog twee punten wat de tussenstand op 2-5 bracht. Nu moest er weer verdedigd worden. Sebastian pakte dit goed op en kreeg slechts vier slagmensen te zien: drie slag; en honkslag; drie slag; drie slag. Een goede inning waarin onze pitcher en catcher verdedigend zeer sterk spel hebben laten zien.

De derde inning wisten wij nog twee punten te scoren door een pitcherwissel aan de Bedrocks zijde die verkeerd uitpakte. Aan slag voor ons een mindere inning, hoewel de ballen geraakt werden, werden ze door de veldpartij goed verwerkt en werden er verder geen punten gescoord. Ondertussen kwam het met bakken uit de hemel gestort. Ian mocht de heuvel betreden, maar had helaas niet zijn dag. Snel werd hij vervangen door Mart.

De regen nam nog verder toe en er werd gepleit voor een rain delay.  De scheidsrechter zag de noodzaak hier echter niet van in en liet de wedstrijd in het voordeel van Bedrocks verder gaan. Mart kon maar geen controle krijgen over de drijfnatte bal en meerdere Emmenaren wisten met vier wijd de honken te bereiken. Uiteindelijk begon het zo te gieten dat het echt niet meer vertrouwd was en kon de scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd (tijdelijk) staken.  Bedrocks heeft veel kunnen profiteren van; en W.H.S.C. heeft veel nadeel geleden onder de natte omstandigheden, want Bedrocks wist tot op dat moment tot 5-7 terug te komen. Na een kwartier regen werd besloten de wedstrijd te beëindigen.

Erg bijzonder was de toekomst voorspellende uitspraken van onze tegenstander èn neutrale scheidsrechter. Allen wisten zij tijdens het schudden van de handen te benoemen dat zij de wedstrijd hadden gewonnen zonder de rain delay. Hierbij hadden ze zeker even geen rekening gehouden met de ongelijke en eigenlijk onverantwoorde omstandigheden die hun erg in het voordeel werkte. Hoe dan ook, overwinning nummer twee is een feit voor onze aspiranten. Volgende week Northern Stars thuis, maar morgen eerst het familie- en vriendentoernooi.