Samenvatting seizoen 2017

Seizoen 2017; een progressief seizoen; een feestelijk seizoen. Een seizoen waarin de Winschoter Honk- en Softbalclub (W.H.S.C.) 60 jaar bestaat. Helaas is het seizoen alweer tot een einde gekomen en rest ons alleen nog de najaarsvergadering, een opruimdag en eventuele activiteiten die in onze nieuwe kantine mogelijk nog georganiseerd zullen worden.

Zelfredzaam
Ja, een nieuwe kantine! Zoals jullie misschien al hebben meegekregen wordt er hard gewerkt aan onze eigen kantine. Niet uitbesteed aan verschillende bedrijven, maar door onze leden zelf. Week na week staan er weer mensen in hun vrije tijd te klussen in ons eigen honk. Dat we goed zijn in zelfredzaamheid hebben we aan het begin van dit seizoen al laten zien, want we mochten iedere thuiswedstrijd weer genieten van twee prachtige dug-outs uit Sneek die we zelf hebben geplaatste en in gebruik hebben genomen. We streven ernaar de najaarsvergadering in onze eigen kantine – waaraan en waarin we het gehele seizoen al keihard werken – te organiseren.

Competitie
Naast de bouwwerkzaamheden hebben we natuurlijk met vier teams de competitie gespeeld. De pupillen hebben het dit jaar onder leiding van Eelco en Chris geweldig gedaan. Het eerst gedeelte van de competitie werden zeknap tweede, net onder Caribe uit Groningen. Een beetje zuur was het wel en des te meer waren de jonge toppers gemotiveerd om het tweede deel van de competitie het kampioenschap te pakken. Tot op het einde was het een spannende competitie waarin ze zich kleine foutjes niet konden veroorloven. De laatste wedstrijd van het seizoen werd in Meppel gespeeld Met een leuke delegatie supporters wonnen ze de onwijs spannende kampioenswedstrijd en pakten zo de titel. Gefeliciteerd!

De aspiranten kenden een erg zwaar seizoen. In de winter is het team behoorlijk uitgebreid qua aantal spelers. Een erg mooie zaak en tevens een belangrijke opgave voor de (bijna) junioren in het team. Een belangrijk vraagstuk was wat de beste afwisseling van snelheid, ervaring, lastig slagperk, goede slagman etc. zou zijn. Niet iedere wedstrijd wisten we de beste tactiek te bepalen en dit was dan ook in de uitslagen terug te zien. Het tweede deel van de competitie leek alles wat meer op zijn plek te vallen. De wedstrijden werden spannender en tot vier weken achter elkaar werden de wedstrijden in de laatste inning verloren. Aan het einde van de competitie werd er iedere week nog positief en vol motivatie aan de wedstrijden begonnen, waarvoor complimenten, maar we moesten nu toch echt een wedstrijd gaan winnen. En dat lukte. aan het einde van de competitie werd nog overtuigend gewonnen van de nummer drie uit het klassement. Een week later werd de tweede wedstrijd gewonnen.

 

De heren begonnen vol goede moed aan het seizoen. Na het kampioenschap van vorig seizoen lagen de verwachtingen hoog. Ook de heren hebben hier en daar wat nieuwe spelers mogen verwelkomen. Niet geheel met overtuigende uitslagen, maar met voldoende voorsprong, werd het merendeel van de wedstrijden gewonnen. Gedurende het seizoen verloren onze mannen iets focus, waardoor onnodig werd verloren van een aantal tegenstanders. Het verlies tegen de nummer twee, Northern Stars, heeft ons de das omgedaan. Helaas geen kampioenschap, maar wel een mooie tweede plaats.

Tot slot hebben we nog de recreanten. Zij hebben voornamelijk voor de zomerstop gespeeld. Vol sportiviteit en plezier werden de softbalwedstrijden gespeeld. Een visitekaartje voor W.H.S.C. Ook op deze toppers – oud-honkballers, oud-leden, ouders en bestuursleden – zijn we super trots!

Bedankt iedereen voor de mooie en spannende wedstrijden die jullie ons thuispubliek hebben geboden.

60-jaar
Het 60-jarig bestaan moest natuurlijk gevierd worden. Aan het begin van het seizoen zijn uitgebreide plannen gemaakt om ons jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Aan het begin van het seizoen hebben we een heuse trainings/wedstrijddag gehad bij Tex Town Tigers Enschede. Koud, maar zeer leerzaam. Mooi om te zien hoe spelers van elkaar kunnen leren. De volgende activiteit was het Honkbalkamp dat in Winschoten op eigen veld georganiseerd werd. Hierover zijn vele verhalen te schrijven, maar mondeling zal je toch het beste beeld krijgen. Vraag gerust een van onze leden naar dit weekend. Er gaan geruchten dat enkele nachtwachten nog steeds hun slaap-waakritme op de hobbel hebben. Tot slot mochten we tijdens ons familietoernooi diverse oud-leden mogen verwelkomen op ons veld. Dhr. Gruppelaar – een van de mede oprichters van W.H.S.C. – overhandigde een presentje voor onze nieuwe kantine aan onze huidige voorzitter.

Toernooien
Ook dit jaar hebben we weer wat geweldige toernooien gedraaid. We begonnen nog in de winter met de Sodom Cup. Een speciale mixvorm van honkbal en softbal voor in de zaal. Het tweede toernooi was het bedrijvensoftbaltoernooi met dit jaar maar liefst negen teams. De winst ging naar Pyroll. Zij mogen de wisselbokaal aanvullen met een door hen gemaakte creatie. Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een wederom succesvol en gezellig familietoernooi.

Specifiek gaat ons dankwoord uit aan alle vrijwilligers, scores, coaches, scheidsrechters, commissieleden, sponsoren die dit seizoen weer hebben klaargestaan voor onze club. Alleen met hun hulp hebben we dit jaar onze doelen kunnen bereiken. Door onze nieuwe kantine en de renovatie van onze accommodatie zijn enkele doelen, zoals het actief werven van nieuwe leden en het geven van clinics, op een lager pitje beland. Hier zijn we niet geheel tevreden mee, maar we moeten het doen met de manschappen die we hebben en zij zijn allen volle bak bezig met het lopende project. We zijn erg bereikt wat we samen met onze partners, met ons netwerk hebben bereikt dit jaar. Dat is een positie waar we erg tevreden mee zijn en die we volgend jaar graag waarborgen. Verder hopen we onze focus te houden op lopende projecten om deze met een tevreden gevoel af te kunnen ronden.