Renovatie – Hervatten van de bouwplannen in 2018

Gedurende de winterperiode hebben de bouwplannen eventjes stilgelegen, maar sinds twee weekenden wordt er weer volop geklust. Om de kantine goed te beschermen tegen foutslagen is er voor gekozen het hek te verhogen van tachtig centimeter naar drie meter. Hiervoor hebben we moeten investeren in nieuw hekwerk. Hierbij hebben we zoveel mogelijk oude materialen hergebruikt.

Het eerste weekend hebben we het oude hekwerk verwijderd en is een begin gemaakt aan het plaatsen van de drie meter hoge palen. Dit bleek nog een zware klus aangezien we iedere paal met een manuele hei hebben moeten plaatsen. Er werd besloten het volgende weekend de draad weer op te pakken. Met een paar extra handen en een betere tactiek werden de rest van de palen ook geplaatst. Tevens werden alle liggers op de palen gelegd zodat het frame van het hekwerk volledig af is. Op een later moment hoeft hier alleen nog maar het gaas voor geplaatst te worden. Verder werden de laatste meters riool – aangesloten op het hemelwaterafvoer – ingegraven en werd een deel van het laminaat opnieuw gelegd.


De volgende dag was de nieuwjaarsborrel. Een erg gezellige en druk bezochte middag. Iedereen was goed te spreken over de vorderingen. Daarnaast werden er een aantal vragen gesteld over het verdere beloop van het bouwproject.


Onze voornaamste prioriteit ligt bij het aansluit van het riool onder kleedkamer 6/7 aan de zijde van WVV. Dit is een beste klus waar behoorlijk wat handen voor nodig zullen zijn. Onder de leden zal hierover gecommuniceerd worden.

Verder zullen binnenkort drie projecten gedeeltelijk tegelijk opgestart worden. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van een mini-kraan die we zo efficiënt mogelijk willen inzetten. Het hekwerk vanaf de kantine tot aan de vijver zal verplaatst moeten worden, het terras voor de kantine zal gelegd moeten worden en het tracé voor het tegelpad naar voren zal worden uitgegraven. Op het moment dat deze voorbereiding getroffen zijn kan er ruim 40 kuub zand verdeeld worden over het tracé. Binnenkort zullen 350m² stoeptegels en 360 trottoirbanden geleverd worden die nodig zijn om het tracé te bestraten.

Bekijk hier wat actuele foto’s of scroll terug naar het begin om te zien wat we allemaal reeds gedaan hebben.