Aspiranten slaan zich naar de overwinning in Meppel

door Rita Bruins

Zaterdag 21 april hadden onze aspiranten weer een wedstrijd voor de boeg. Dit keer tegen de Blue Devils. Met een krappe bezetting van negen man reisden we af naar Meppel. Esmee kon helaas niet mee in verband met een blessure aan haar knie. Meppel is een behoorlijk stukje rijden, dus was het vroeg uit de veren. Vandaag was het team onder leiding van Thijs en Will, met teammanager Marieke op de achtergrond.

Bij aankomst was het snel de schoenen aan en de warming-up kon beginnen. De kids hadden er zin in, alhoewel een paar wat vermoeid waren. In deze samenstelling en hoedanigheid werd er aan de wedstrijd begonnen. Fleur was als eerste aan slag en sloeg de eerste bal direct weg. Gevolgd door Glenn die hem ook mooi raakte, maar jammer genoeg werd deze gevangen waardoor hij uit was. De opdracht was dat de kids actief moesten honkballen. Fleur nam dit uiterst serieus en stal als een speer het volgende honk.

door Rita Bruins

De derde slagman was Tom en hij kreeg vier wijd, gevolgd door Sebastian die een mooie honkslag neerlegde. Tess kreeg de bal net niet lekker van de knuppel en sneuvelde op het eerste honk door een actie van de pitcher. De ballen werden lekker geraakt en intussen kwamen Fleur, Tom en Sebastian binnen. De eerste punten van de wedstrijd zijn gemaakt! Ingmar hoopte de voorsprong nog wat op te voeren, maar sneuvelde helaas in het slagperk. De Blue Devils begonnen aan hun slagbeurt met onze pitcher Ian op de heuvel. Hij wist de ballen mooi over de plaat te krijgen en de eerste slagvrouw ging op drie slag uit. Om de spanning erin te houden kreeg slagman nummer twee vier wijd, maar er werd sterk doorgepakt met drie slag. Deze cyclus herhaalde zich, maar de inning werd door Ian met een stevige drie slag tot een einde gebracht. Zo werden er geen punten gescoord aan de zijde van de Meppelaars.

Ian opende de tweede slagbeurt met een mooie honkslag, gevolgd door Eva en Darwin die door vier wijd op de honken kwamen. Ian had de opdracht net als de anderen gekregen actief te stelen en dat deed hij. Met een prachtige ‘headfirst’ wist hij het tweede honk te bereiken. Het felle honklopen kan niet altijd goed uitpakken zo bleek toen Ian op de thuisplaat – bij het ruiken van ons vierde puntje – uitgetikt werd. Onze slagploeg had het op de heupen en de ‘Kluiten’ hadden het er zichtbaar moeilijk mee. De verre tik van Fleur werd gevangen, maar Glenn, Tom en Sebastian raakten de bal prima waardoor Eva, Darwin en Glenn binnen kwamen. Met 0-6 op het scoreblok kon Blue Devils beginnen aan hun inhaalrace. Deze race liet echter nog even op zich wachten, want Ian bleef lekker doorgooien. Tevens volgenden er mooie veldacties. Tess maakte een mooie vangbal en Ian wist samen met catcher Eva een puntje op de thuisplaat tegen te houden. Deze tweede inning wisten de Winschoters ‘de pot dicht te houden’.

door Rita Bruins

Blue Devils kwam met een goed en verdraaid snel antwoord. Drie slagmensen keerden achter elkaar met drie slag terug naar de dug-out. Zo mochten we gelijk het veld weer in. Nu moesten we wel ons koppie erbij houden om wederom ‘de de pot dicht te houden’. Om de Meppelaars te verrassen volgden er een paar wisselingen in het veld. Ian ging van de heuvel naar het eerste honk; Tess ging van het eerste honk naar het tweede honk; Glenn ging gooien en Ingmar ging achter de plaat. Fris en fruitig kon het spel weer beginnen. Glenn gooide prima, en Ingmar zat goed achter de plaat. Wel kwamen er mensen op de honken, maar door mooie acties van Ingmar met Ian, een vangbal van Tess en een 3 slag van Glenn kwam er slechts één punt binnen.

door Rita Bruins

De wedstrijd zou niet heel lang meer duren. Een goede slagbeurt zou in ons voordeel werken en zou iets meer marge opleveren. Dit ging iets anders dan gepland. We kwamen wel op de honken, maar door wat foutjes waren onze lopers ook net zo snel weer uit. De gelijkmakende slagbeurt volgde en deze deed, ondanks de voorsprong, de hartslag flink verhogen. Glenn – die in deze inning raar terecht was gekomen op de thuisplaat – had zijn knie open gehaald en Ingmar had zijn duim bezeerd met het catchen. Het werd dus tijd voor wat gedwongen wisselingen. Eva ging weer achter de plaat, Fleur betrad de heuvel, Tess verhuisde naar het derde honk en Glenn ging met een zere knie toch het veld in op positie negen. Fleur, die wel wat puntjes tegen kreeg wist twee tegenstanders mooi op drie slag te gooien. De overwinning was nu wel erg dichtbij (evenals het puntenaantal van de Blue Devils). De volgende slagman wist de bal hard, maar hoog te slaag. Onze geblesseerde Glenn moest nog één keer aan de bak….! PLOP, in de handschoen! Hoppa, WE HEBBEN GEWONNEN!!!!

Wat is het nog even spannend geweest, maar de kids hebbe het super goed gedaan! Voor de ouders die mee waren een hele mooie wedstrijd om te zien en voor onze coaches een super mooie wedstrijd. Wij zeggen: laten we zo lekker doorgaan! Uitslag: 3-6.

door Nathalie Hoogstra

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Heren krijgen ze om de oren in Veendam

Zondag 22 april vertrok ons herenteam naar Veendam. Ze speelden daar tegen titelkandidaat The Blokes. Aan het begin van het seizoen werd tegen ditzelfde team een oefenwedstrijd gespeeld met een spannend verloop. Vandaag bleek dit echter iets anders. De spelers van de Blokes hadden vermoedelijk allen een blikje spinazie opengetrokken aangezien onze  heren schaakmat gespeeld werden. De uitslag werd uiteindelijk 23-1. Eentje om van te leren, maar ook eentje om snel te vergeten.