Aspiranten hebben opstartproblemen; Heren spelen erg spannende partij

Aspiranten hebben het lastig tegen The Blokes

Onze toppers van de aspiranten mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen The Blokes uit Veendam. De kids hebben twee weken vakantie gehad en door flinke buien op onze trainingsavond hebben ze ook daadwerkelijk twee weken stilgestaan. Dit was tijdens de warming-up al een klein beetje te zien, maar goed, een slechte generale… juist, beloofd een goede première.

Vol goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd en ze gingen er goed in. Gelijk in de eerste inning wisten we door scherp honklopen een puntje binnen te sprokkelen. Uiteindelijk wist The Blokes het stokje over te nemen en tevens eventjes vast te houden. Glenn, die zijn uiterste best deed op de heuvel, had het zwaar. Ondanks dat ons team verschillende inningen achter elkaar snel twee nullen wist te maken, bleef de derde steeds uit. Gecombineerd met wat slordige foutjes liepen de punten aan de zijde van Veendam langzaam binnen.

Onze aspiranten waren deze wedstrijd niet scherp, wat voor veel onnodige punten zorgde. Tom mocht nog even de heuvel betreden. Hij is even uit de running geweest wegens een blessure aan zijn arm, maar dit was er niet aan af te zien. Hij wist twee prachtige drie slag te gooien,  maar al snel speelde de blessure aan zijn arm weer op. Tegen zijn zin werd hij – ter bescherming – van de heuvel gehaald. Ian mocht de wedstrijd afmaken en dit deed hij erg goed met twee mooie drie slag. Erg knap tegen een goede slagploeg als The Blokes. Zowel Tess, Fleur als Ian wisten deze wedstrijd prachtige honkslagen te slaan.

De heren maken het spannend tegen Northern Stars

Deze wedstrijd werd afgelopen zondag gespeeld op het veld van The Blokes. Dit omdat ons eigen veld nog onbespeelbaar verklaard is. Hier wordt ondertussen hard aan gewerkt, maar voor nu moesten we toch nog even uitwijken. Wij willen The Blokes heel hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie.

Om klokslag twaalf uur werd de eerste bal van de wedstrijd gegooid door Rick. De eerste Fries mocht met drie slag terug naar de dug-out. Even was rick het kwijt, maar gelukkig volgden er na twee keer vier wijd twee mooie veldacties die ons uit de inning hielpen. Helaas werden er wel twee punten gescoord. Daar was ook gelijk het antwoord van Chris aan onze zijde die een prachtige twee honkslag sloeg. Ook Paul wist het honk met een honkslag te bereiken. Er was afgesproken om met wat extra risico invulling te geven aan de wedstrijd en zo kwam Chris dan ook als eerste over de plaat. De tussenstand na de eerste inning bedroeg 1-2.

Waar de volgende drie slagbeurten van de Northern Stars onbenut bleven, wist W.H.S.C. zeven punten te scoren. Het was leuk spel om naar te kijken, want er werd risico genomen. Zo wist Martin vanaf het tweede honk thuis te bereiken op een doorgeschoten bal. Een actie die maar net lukte. Ook Northern Stars wist mensen in scoringspositie te brengen. Dit deed de hartslag iets verhogen, maar op enkele foutjes na wist W.H.S.C. het hoofd koel te houden. De motor van onze slagploeg was goed op toeren, want Bart, Chris, Thijs, Robert, Martin en Albert produceerden een mooie honkslag. Doordat er steeds – door actief honklopen – mensen in scoringspositie gebracht werden, liepen er punten binnen.

Nu de slotfase van de wedstrijd nadert wordt het tijd dat de Friezen wat punten over de plaat gaan brengen. Rick heeft ondertussen een stabiele wedstrijd met weinig tegenpunten gegooid en draagt na de vierde inning het stokje over aan Thijs. De zesde inning lopen de honken aan de zijde van Leeuwarden door wat foutjes vol. Aan onze zijde volgt nog een mooie actie (5);5-3 die op het eerste honk net doorschiet en lopers in scoringspositie brengt. Tevens volgt er een ferme tik langs onze korte stop waar twee punten op binnenlopen. Paul weet W.H.S.C. uit de inning te halen door een bal bij drie van de foutlijn te plukken en strak op het eerste honk te gooien.

De tussenstand is nu 8-4 en er kan aan de laatste inning begonnen worden. Een snelle slagbeurt aan onze zijde. Alleen Martin weet het derde honk te bereiken, maar voor het punt gescoord kon worden viel de derde nul. Het was nu dus een kwestie van ‘de pot dicht houden’. Door een foutje bereikt de eerste slagman van Leeuwarden het honk en ook de tweede volgt met een vier wijd. De druk begint nu toch wel wat op te lopen. De volgende slagman is erop gebrand een honkslag te slaan. KLAP!! De bal vliegt hoog en ver richting de hekken. PLOP, in de handschoen van Bart die op deze wijze een nederlaag in de hand werkt. De volgende slagman weet de bal hard langs twee te slaan en hierop lopen dan toch punten binnen. Tussenstand 8-6. De wedstrijd eindigt uiteindelijk met een erg verwarrende vangfout die uitdraait op een dubbelspel.

Goed werk heren, de tweede overwinning is een feit!