Heren, Recreanten & Aspiranten: Beperkte scores; spannende wedstrijden

Aspiranten bieden weerstand tegen koploper The Pioneers

Zaterdag 12 mei traden onze aspiranten aan tegen de koploper van de competitie. The Pioneers staat bij aanvang bovenaan in de competitie met vier overwinningen uit vier gespeelde wedstrijden. Dat dit een lastige wedstrijd zou worden was dus duidelijk. Op het veld bleek het team ook nog over een aantal beren van jongens (laatste jaars aspiranten) te beschikken.

Toch werd er positief aan de wedstrijd begonnen met als doel het The Pioneers zo lastig mogelijk te maken. Deze taak nam iedereen uiterst serieus. Vooral op de heuvel werd goed werk geleverd. De W.H.S.C.-er pitchers wisten regelmatig een keer drie slag te gooien. Dit niet alleen in de staart van de slagploeg, maar ook de beren uit de kop van de slagploeg moesten eraan geloven. Super werk!

Aanslag wist W.H.S.C. een aantal leuke honkslagen te slaan en door wat honken te stelen werden er deze wedstrijd aan onze zijde twee punten gescoord. Aan de zijde van The Pioneers ging het iets harder, maar op deze weerstand hadden ze vooraf vast niet gerekend. Eva wist van achter de plaat zelfs nog een stelende loper met een strakke bal uit te gooien op het derde honk. Dat scheelde weer een puntje. The pioneers wist hun lopers voornamelijk in scoringspositie te brengen door veel te stelen. Een puntje van actie voor de spelers van W.H.S.C. waar maandagavond tijdens de training flink op geoefend is.  Jullie zijn voor 26 mei vast gewaarschuwd Drachten Diamonds! De eindstand van de wedstrijd is uiteindelijk zeer mooi beperkt gehouden tot 11-2.

Heren treffen fanatiek Drachten Diamonds

Zondag stond de wedstrijd van onze heren tegen koploper Drachten Diamonds op de rol. Met een krappe bezetting van negen personen werd er aan de wedstrijd begonnen. Snel werd gezien dat het team van drachten uit veel jonge en fanatieke spelers bestond. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de ervaren W.H.S.C.-ers.

De wedstrijd begon goed voor W.H.S.C. in de eerste inning wisten ze gelijk een puntje te scoren. Rick begon op de heuvel en leek goed de draai te pakken te hebben. Ondanks dat de honken werden bezet wisten we met mooie acties de inningen zonder schade te beëindigen. De wedstrijd had in eerste instantie een zeer gelijk opgaand karakter. In de vierde inning begon Rick het wat zwaarder te krijgen. Onder andere door wat foutjes werden er een tweetal punten gescoord waardoor Drachten de voorsprong kreeg.

Het veld moest er extra hard aan trekken om de ingebrachte ballen te verwerken. Zo volgden er twee prachtige acties richting het eerste honk. De eerste discutabel, maar de tweede bepalend voor de wedstrijd. De meningen waren er dan ook niet verdeeld; deze loper was absoluut uit, maar werd wonderbaarlijk genoeg save gegeven. In plaats van de derde nul van de inning wist Drachten met de volgende slagbeurten de honken leeg te slaan, goed voor drie extra punten. Zo wisten ze een flinke voorsprong te behalen die hard aankwam bij de W.H.S.C.-ers. Thijs mocht uiteindelijk ons uit de inning halen en dit deed hij goed.

Nu moest er hard aan getrokken worden om de achterstand terug te brengen. De spelers van W.H.S.C. kregen hiervoor nog twee slagbeurten de kans, maar lieten dit onbenut. Er bleven deze wedstrijd te veel lopers onbenut achter op de honken, wat ons uiteindelijk de kop gekost heeft. Komende wedstrijden zullen we veel meer veldacties moeten creëren om ons punten aantal structureel wat op te krikken. Voor deze wedstrijd werd een eindstand van 7-3 genoteerd. Een flinke domper voor zo’n spannende wedstrijd.

De punten zijn schaars bij de wedstrijd tussen de recreanten van WHSC en The Pioneers

Afgelopen woensdag speelden de softballers van W.H.S.C. en The Pioneers tegen elkaar. Tijdens de warming-up werden bij W.H.S.C. weer de nodige grappen en grollen gemaakt en het inspelen leek nou niet echt op een team wat serieus aan de wedstrijd zou gaan beginnen.

De eerste inning begon en van de rommelige warming-up was niets terug te zien. The Pioneers deelde de eerste speldenprikjes uit, maar de fielders van W.H.S.C. stonden scherp te spelen en “de schade” werd in deze eerste slagbeurt op één punt gehouden. De toon voor de wedstrijd was gezet. The Pioneers had in deze wedstrijd moeite met het slaan. In de gelijkmakende slagbeurt deed WHSC het een stuk beter, maar de lopers waren soms iets te enthousiast met stelen van het eerste naar het tweede honk, waardoor er wat onnodige nullen vielen en er slechts twee punten gescoord konden worden.

The Pioneers bleef het lastig houden met het slaan van veel honkslagen. Reinier produceerde bijvoorbeeld drie vangballen bij drie slagmensen en ook de fielders van The Pioneers stonden hun mannetje/vrouwtje, waardoor het na drie innings “slechts” 2-2 stond. Er waren vier punten gemaakt na zes slagbeurten, dit is toch iets wat je niet vaak ziet bij softbalwedstrijden op dit niveau. W.H.S.C. werd in het verloop van de wedstrijd wat zuiniger met het stelen van honken en alle spelers stonden  goed te slaan waardoor vanaf de derde inning de score langzaam aan kon worden uitgebreid.

Uiteindelijk ging de overwinning, met een score van 10-2, naar W.H.S.C. Komende donderdagavond spelen de recreanten hun eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Bedrocks.

 

Helaas werden er deze week geen foto’s gemaakt. Volgende keer zullen we de camera’s weer uit de tas toveren.