Deze week drie hartslag verhogende wedstrijden voor WHSC

Hier dan de wedstrijdverslagen van afgelopen week. Dit keer een beetje later dan u gewend bent, want gisteravond werd er door onze heren nog een wedstrijd gespeeld. De verslagen komen net op tijd, want morgen staat de wedstrijd van onze aspiranten tegen Caribe alweer op de planning. WHSC zorgde deze week voor drie hartslag verhogende partijen.

Aspiranten halen het onderste uit de kan tegen de nummer drie

Afgelopen zaterdag speelden onze aspiranten tegen de nummer drie uit de competitie, Drachten Diamonds. Op tijd vertrok het team richting Friesland om het ze daar eens flink lastig te maken.

Dit doel werd zeker bereikte en zelfs de overwinning lag binnen handbereik. De wedstrijd mag omschreven worden als een echter ‘pitcher battle’. Voor WHSC stond Ian op de heuvel die het de slagmensen van Drachten erg moeilijk maakte. Hij wist maar liefst zeven keer drie slag in drie inningen te gooien. Ook de pitcher van Drachten had het goed op de heupen, want onze slagploeg wist de ballen maar lastig in te brengen. Deze spannende wedstrijd werd met een zeer goed gevoel afgesloten. We zijn enorm blij met de stijgende lijn die we week na week terugzien in het spel van ons Aspiranten. Eindstand: 4-2.

Recreanten treffen het fanatieke Caribe

De recreanten mochten afgelopen woensdag aantreden tegen Caribe uit Groningen. Caribe staat in deze competitie bekend om hun felle en fanatieke spel wat vaak tot lastige partijen leidt.

Afgelopen woensdag waren onze recreanten op oorlogssterkte wat een mooi pot opleverde. Beide teams wisten erg veel ballen het veld in te brengen. Dit leverde erg mooie acties op de honken op. Naast al deze mooie acties zorgde deze speldruk ook voor wat extra adrenaline in het lijf van alle spelers. Onder deze druk werden er dan ook wat foutjes gemaakt die vaak tot wat punten hebben geleid. Dit maakte dan ook dat de eindstand van deze wedstrijd erg dicht bij elkaar lag.

Opvallend deze wedstrijd was Peter, nieuw lid en speler van de recreanten. Zonder softbalervaring wist hij verschillende mooie acties te maken. Zo sloeg hij een mooie twee honkslag waarop hij ook het derde honk nog wist te bereiken. Als een speer ging hij over de honken. Verder speelde hij defensief een goed spel op het eerste honk, een grote verantwoordelijkheid. Een goede aanwinst voor het team!

Eindstand: 19-21.

Heren verliezen nipt van Northern Start H2

De wedstrijd tegen dit team stond eigenlijk op zaterdag gepland, maar wegens verplichtingen konden onze heren geen team op de been krijgen. Om deze reden werd de wedstrijd op een doordeweekse avond gespeeld.

De wedstrijd had voor beide teams een nagenoeg gelijk karakter. In de eerste inning wist Chris gelijk de honken te bereiken. Thijs is inmiddels begonnen aan een goede slagbeurt waarin hij zeer defensief optreedt. Diverse foutballen vliegen achter over de backstop. Helaas moet hij door een foutieve call terug de dug-out in tot onvrede aan de WHSC zijde. Robert wist een mooie honkslag te slaan waardoor Chris het thuishonk bereikte. Al met al is deze inning goed geweest voor slechts één puntje.

Thijs mocht na de rare nul de heuvel betreden en dit deed hij ontzettend goed. de arm zat er goed op en met een goede snelheid vlogen de ballen door het slagperk. Het werd hem zeker niet altijd makkelijk gemaakt, want in de regel tussen slag en wijd zat blijkbaar toch wat speling. Toch wist Thijs het de slagmensen van Leeuwarden goed lastig te maken. Ook de outside curve was voor een aantal zeel verleidelijk. Northern Stars wist met een ferme tik uiteindelijk wat punten binnen te sprokkelen.

Het spel aan de zijde van onze heren kent helaas nog veel onregelmatigheden met foutjes die veelal mensen in scoringspositie hebben gebracht. Ook aan slag hebben ze het dit seizoen erg zwaar. Vaak worden de honken wel bezet, maar blijven de lopers onbenut achter. Er moet dus nog even hard aan getrokken worden. In onze laatste slagbeurt wisten onze heren dan toch een punt over de plaat te brengen en werd zelfs het derde honk nog bezet. Met nog 15 minuten op de klok werd aan de laatste inning begonnen. Als dit een slagbeurt van 10 minuten werd zat er voor ons nog een extra slagbeurt in. De eerste twee nullen werden snel gemaakt, maar de laatste viel net buiten de tijd. Eindstand: 3-2.

De avond werd met het team nog gezellig op het terras afgesloten.

Verder op de planning bij WHSC:

Zoals aan het begin van dit bericht aangekondigd spelen onze aspiranten morgen in Groningen tegen Caribe. Aanvang 10:00u.

Vrijdagavond 22 juni staat het bedrijvensoftbaltoernooi 2018(BST18) op de planning . Er is nog een enkele plek beschikbaar. Dus als jij samen met jouw collega’s deze onvergetelijke avond wilt beleven, meld je dan voor 10 juni aan. Kijk voor meer informatie op onze evenement-pagina op Facebook of op de BST18-pagina op deze website. Op deze laatste pagina kunt u tevens uw team aanmelden.