Heerlijk honkbalweekend voor heren en aspiranten

Het honkbalweekend zit er helaas alweer op. Met heerlijk weer speelden zaterdag de aspiranten thuis tegen de Bedrocks en zondag speelden onze heren uit tegen The Blokes. Twee spannende wedstrijden waar tevreden op teruggekeken kan worden. Aankomende woensdagavond spelen onze recreanten om 19.30u. thuis tegen de Bedrocks.

Aspiranten pakken de overwinning in Winschoten

Na een weekend rust begonnen de aspiranten aan het vervolg van dit seizoen. De Bedrocks staan twee plekken boven ons, dus misschien zou deze thuiswedstrijd een paar puntjes op kunnen leveren.

Met Ian als pitcher ging het direct los. De eerste slagman ging gelijk uit op drie slag. De tweede lukte het om binnen te komen, maar de derde en vierde wisten net als de eerste geen raad met de lastige ballen van Ian. De beurt is aan W.H.S.C. De pitcher van de Bedrocks had moeite om de ballen als slag over de plaat te gooien. Fleur kon met vier wijd naar het eerst honk lopen.  Ingmar ging helaas op drie slag uit. De volgende slagmannen/-vrouwen (Tess, Sebas, Fin, Tom, Darwin en Esmee) konden allen met vier wijd hun loopje doen naar het eerste honk. Ondanks de vele wijdballen trapten Fin en Ian in de balletjes die de Emmer pitcher over de plaat mikte. Vier punten kwamen binnen. Er werd niet geslagen deze inning en W.H.S.C. liet twee lopers onbenut op de honken achter. Ook Eva – die even daarvoor nog geraakt werd door de bal – bleef achter op de honken.

Ook de tweede inning begon Ian weer op de plaat en Eva als catcher. Deze ronde ging het voor de Bedrocks beter. De eerste vier slagmannen haalden punten binnen, maar de volgende drie gingen weer op drie slag uit. Ian stond dus – op een slippertje na – een goede wedstrijd te gooien. De slagvolgorde bij WHSC begon weer van voren af aan. Alleen Ingmar sloeg een mooie bal, de anderen konden weer met vier wijd hun rondje lopen. Helaas lukte het voor Sebas, Fin en Eva niet om het veld in te komen. Maar door wat doorgeschoten ballen, hebben we deze inning toch weer vijf punten gescoord. De wedstrijd bevatte voor de slagploeg van W.H.S.C. dus erg weinig actie. Misschien hadden we achter wat meer ballen aan moeten gaan om zo wat meer honkslagen en punten te produceren.

Ian zat inmiddels bijna aan zijn pitchcount, maar hij mocht nog een paar ballen gooien. Bedrocks haalde nog twee puntjes binnen en bracht zo de stand op 9-7. Nu mocht Fleur de wedstrijd afmaken. Een goede start, namelijk tweemaal drie slag uit. De derde slagman wist de bal heel mooi te raken. Ver het outfield in. Sebas rende voor zijn leven, net als de slagman, maar door het goede aangooien naar Eva (de thuisplaat) werd de speler in het nauw gedreven en lukte het hem niet om een home-run te maken. Hij wilde terug naar het derde honk, maar door een goede insluitsituatie van de W.H.S.C.-ers werd de loper uitgemaakt.

Eigenlijk was de laatste slagbeurt nog voor WHSC, maar met een stand van 9-7 werd er besloten de wedstrijd te beëindigen.

Wat waren we blij. GEWONNEN!!! Wat we geoefend hebben tijdens de trainingen kwam er eindelijk uit. De coaches waren supertrots en hebben de aspiranten beloond met een koel drankje. Welverdiend!! Op naar volgend weekend. We hebben er zin in!

Heren houden stand tegen koploper en maken het erg spannend

Zondag mochten onze heren aantreden tegen de koploper van de competitie, The Blokes. Vorige keer werd de partij ruim verloren, maar dit was absoluut het tegenovergestelde van hoe er deze dag gespeeld werd.

De wedstrijd begon voor W.H.S.C. aan zich erg goed. Er werd geslagen en dat is iets waar we het de afgelopen weken niet erg gemakkelijk mee hebben gehad. Ditmaal dus goede slagbeurten en dit resulteerde dan ook in een aantal puntjes. The Blokes wist qua punten wel steeds iets voor te blijven, maar Michel wist het ze goed lastig te maken. De slagploeg van The Blokes moest het voornamelijk hebben van de kop van de slagploeg die ook niet altijd raad wisten met de lastige ballen van Michel.

Af en toe wisten de Veendammers de bal ver in het buitenveld te slaan waarop een aantal keren het derde honk bereikt werd. Toch bleef de schade steeds beperkt. Dit kwam voort uit het feit dat W.H.S.C. de lopers op de honken goed tegen wist te houden of zelfs – middels een pick-off of een aangooi van de catcher naar twee – uit wist te maken. Op de honken werd er aan onze zijde actief gespeeld. er werden honken gestolen en er werd geprofiteerd van de foutjes van de tegenstander. twee loopfoutjes koste ons een tweetal punten die we in de laatste anderhalve inning hard nodig hadden.

Deze laatste fase in de wedstrijd was ook de fase waarin het meeste gebeurde. Michel was inmiddels vervangen door Thijs in de hoop de slagploeg van Veendam op het verkeerde been te zetten. Thijs moest echter even inkomen en kwam aan het begin wat snelheid te kort. Zijn eerste veldbeurt wist hij de pot mooi dicht te houden, maar de tweede leverde de tegenstander een aantal flinke honkslagen op. Bouke wist nog een prachtige vangbal op fout gebied te maken. The Blokes wist een voorsprong te behalen van 7-3. Zij hadden natuurlijk de laatste slagbeurt en W.H.S.C. kreeg nog eenmaal de kans de stand om te draaien.

De kop van de slagploeg wist goede slagbeurten af te leveren en zij kwamen dan ook op de honken. de rally was goed op gang en met één uit wist W.H.S.C. stand te houden en druk uit te blijven oefenen. Een paar honkslagen waren goed voor twee punten. Ook The Blokes voelde ons dichterbij komen en in het veld werd dan ook wat gegrabbeld naar de ballen. Gunstig voor ons. Bertus  jr. wist een prachtige stootslag neer te leggen, maar sneuvelde zelf op het eerst honk. Gezien de overwinning binnen handbereik was, werd er extra risico genomen. Bertus sr. probeerde in de hectiek van deze stootslag het derde honk te bereiken. Maar eerste honkman Ger gooide een prachtige bal naar het derde honk waar de derde nul viel. Het puntje dat nog net over de plaat kwam gelde als een andere actie, maar was net niet genoeg om de overwinning mee naar huis te nemen.

De heren van W.H.S.C. hebben een super partij gespeeld tegen de koploper van de competitie. Uitslag: 7-6 in het voordeel van Veendam.