We zijn weer begonnen; Heren pakken winst

Nadat afgelopen maandag de recreanten wonnen van The Pioneers, mochten vandaag ook onze heren aantreden tegen de Assenaren. Voor hen was dit de eerste wedstrijd na de zomerstop, daar waar meeste andere teams reeds twee wedstrijden hadden gespeeld. Met deze gedachte in het achterhoofd stond de heren een zware pot te wachten.

Thijs begon op de heuvel. Hier wist hij goed stand te houden, want veel punten wist onze tegenstander niet te maken. Ook het aantal slagmensen dat de honken wist te bereiken bleef beperkt. Zij die de honken wel wisten te bereiken probeerden hier optimaal van te profiteren. Zo werden diverse pogingen gedaan om het tweede honk te stelen, maar driemaal had catcher Martin hier een goed antwoord op. Een strakke bal vanaf thuis richting het tweede honk koste verschillende lopers de kop.

Aan slag was W.H.S.C. aan zich goed alert. Op een enkele te hoge bal en hier en daar een drie slag na werden er leuke ballen ingebracht. Ook hier had Thijs het goed op de heupen. Hij wist de bal tweemaal ver in het buitenveld te slaan en hierop liep hij een twee- en een driehonkslag. Stopper Bouke deed zijn werk als RBI-meester ook goed. De W.H.S.C.-ers wisten door actief lopen in scoringspositie te komen waar Bouke ze binnen wist te slaan.

Goed veldwerk bij beide partijen maakten dat de inningen snel voorbij vlogen. Zo wist Bertus Jr. een mooi bal in het buitenveld te vangen en werd er een goede insluit-situatie opgestart. Helaas pakte deze laatste actie door een klein foutje net verkeerd uit, maar er werd met goed verstand en een goede intentie gehonkbald. W.H.S.C. wist de voorsprong in de laatste inning van 2-1 naar 3-1 uit te breiden. Assen kreeg nog één kans het tij te keren, maar wist deze inning slechts één punt te scoren. Eindstand 3-2 in het voordeel van ons herenteam.

De heren sloten de eerste helft van het seizoen goed af. Vandaag startten ze de tweede helft goed op. Een mooie wedstrijd om te zien. Met een goed gevoel vertrok iedereen weer richting huis.