Aspiranten – Walk-Off Homerun

Maandagavond 10 september speelden onze aspiranten de eerste wedstrijd na de zomervakantie tegen de The Blokes. Door omstandigheden werd het nog spannend of het door kon gaan, omdat er niet gespeeld mocht worden op ons eigen veld. Gelukkig konden we terecht op het veld van de Blokes.

De wedstrijd begon meteen spannend doordat The Blokes direct al vier punten wisten te pakken in hun slagbeurt, mede door wat fouten van onze kant. Gelukkig lieten de jongens en meiden zich niet uit het veld slaan. Al snel werd de derde uit gemaakt. Nu was het de beurt aan onze aspiranten om te slaan en dat ging goed. In deze slagbeurt wisten ze zelfs op voorsprong te komen. De wedstrijd liep uit op een  spannende, zenuwslopende wedstrijd waarin veel mooie acties gemaakt werden.

Onze toppers wisten een mooie dubbele-play te maken. Een vangbal in het buitenveld en vervolgens een terugkerende speler uit op het tweede honk. The Blokes had waarschijnlijk afgekeken, want de volgende inning volgde een exact gelijke actie in ons nadeel. Ook op de honken waren we scherp, want Glenn wist op een drie slag doorgeschoten bal situatie het tweede en zelfs het derde honk te bereiken.  Een foute aangooi van de Veendammer catcher maakte het geheel mogelijk. Naast deze opmerkelijke actie werd er veel gestolen en waren onze aspiranten scherp op het terugduiken bij pick-offs. Helaas werd Fleur dit noodlottig toen de aangeworpen bal niet de handschoen van de Blokes speler maar haar knie raakte. Fleur sterkte ermee.

De stand kwam dichter en dichterbij en de wedstrijd werd nu toch wel behoorlijk spannend. W.H.S.C. wist zelfs een voorsprong te behalen. The Blokes vochten hard terug en wisten in hun laatste slagbeurt zelfs weer op voorsprong te komen. Het zou toch niet waar zijn?! Met een mooie slag en goed loopwerk wist Sebastiaan een puntje binnen te lopen. Er was nog één punt nodig voor een gelijkstand. Toen begon de actie in de laatste inning. W.H.S.C. wist twee man op de honken te krijgen, echter wel met de druk van twee uit op de schouders. Ingmar naderde het slagperk. De pitcher gooit de bal en Ingmar weet hem prachtig op zijn knuppel te positioneren. De bal vliegt ver het buitenveld in goed voor een prachtige inside the park walk-off homerun!! BAM!

Op het allerlaatste moment werd de werd de wedstrijd omgezet naar een overwinning. Er is gestreden tot het laatst en met resultaat. Eindstand 12-10. Man, wat was dit mooie spannend pot om te zien. Geweldig gedaan Toppers!