Heren treffen Knights in zeer spannende partij

Dit weekend werd er weer thuis gehonkbald door de teams van W.H.S.C. Helaas niet op eigen veld, maar op het veld van de The Blokes. Met dank aan deze buurclub kan W.H.S.C. de competitie voortzetten en hier zijn wij hen erg dankbaar voor. De aspiranten mochten aantreden tegen Caribe uit Groningen. Dit is altijd een lastige tegenstander. De partij werd door onze aspiranten verloren met 2-7. Onze heren begonnen de tweede helft van de competitie vorige week goed met een overwinning tegen The Pioneers. Gisteren stond The Knights op de rol.

Heren treffen Knights in zeer spannende partij

De wedstrijd begon voor W.H.S.C. in het veld met Michel op de heuvel en Martin achter de plaat. Een nieuw gezicht vandaag in het veld was Giandro op het derde honk. In de jeugd was hij reeds enkele seizoenen lid van W.H.S.C. en nu was hij in de gelegenheid weer te komen spelen bij de club. Welkom! Michel had het erg lastig de wedstrijd op te starten. Verschillende ballen verdwenen in de grond en hierdoor wisten de Leekenaren de honken te bereiken. Verder werden er drie hits geslagen. Door een klein foutje in de aangooi van kort naar thuis kwam het eerste tegenpuntje over de plaat. In de tweede inning volgden punt twee en drie daar waar W.H.S.C. de mensen onbenut achterliet op de honken. Tijd voor andere plannen…

Op de heuvel werd Michel gewisseld met Thijs. De wedstrijd kreeg hierdoor een beetje een andere dynamiek. De derde en vierde inning kwamen er maar zeven personen van Leek aan slag. Giandro moest hard werken op drie en wist twee mensen mooi uit te gooien op het eerste honk. Bart wist in het buitenveld nog een prachtige vangbal te maken waar hij ontzettend ver voor moest ‘sjouwen’, super hoor! Aan slag kwam er ook wat verandering in het spel voor onze heren. Er moest tenslotte ook wat gebeuren bij deze kleine achterstand. Martin, Bouke, Thijs en Michel sloegen achtereenvolgens een honkslag. Met goed loopwerk wisten er in de derde inning twee punten binnen te komen. Bart en Martin H. wisten in de vierde inning elk ook nog een mooie honkslag te slaan, echter kwamen er deze inning geen punten binnen. Met een 2-3 achterstand werd er begonnen aan de vijfde inning.

The Knights leek Thijs inmiddels wat door te krijgen, want er vielen een drietal honkslagen. Een vangbal bij één was goed voor de eerste uit van de inning, echter waren inmiddels wel alle honken bezet. Dit deed de druk toch wel wat verhogen. Gezien de Knights de meeste draaiertjes en geplaatste ballen wel wist te pakken was het tijd voor een wat andere aanpak. De binnenkant van het slagperk pakte beter uit en zeker de ‘curve’ zat er hier heerlijk in. Thijs wist ons zonder schade met twee keer drie slag uit de inning te halen. Toch wist de Knights in de volgende twee inningen wat punten binnen te sprokkelen.

Het antwoord van W.H.S.C. aan slag was echter waanzinnig. Knigts was het tevens wat kwijt, want met tweemaal geraakt werper kwamen de eerste W.H.S.C.-ers op de honken. Thijs en Michel brachten de eerste punten over de plaat met een mooie honkslag. Giandro sloeg de bal met een perfecte line drive over twee het buitenveld in. Er gaan geruchten dat deze bal nog steeds aan het rollen is. Hij liep samen met twee lopers voor hem alle honken rond. W.H.S.C. draaide de wedstrijd om naar een 8-6 voorsprong.

The Knights kreeg nog een kans het tij te keren, maar liet deze onbenut. Ons respect gaat uit naar hun coach de de loper van drie naar thuis tegenhield op het moment dat Michel zijn enkel lelijk verzwikte en de macht over de bal verloor. Door een foutje op drie wisten de Leekenaren nog een man in scoringspositie te brengen echter werd deze met een lastige fieldbal – geslagen door de volgende slagman – weer goedgemaakt. De derde nul volgde en dus einde wedstrijd.

Onze heren hebben een mooie, spannende partij honkbal laten zien. Uitvallers: Albert met rugklachten en Michel met een verzwikte enkel. #flexibel