Seizoenssamenvatting 2018

Het honk- en softbalseizoen 2018 is weer tot een einde gekomen. Dat ook dit jaar weer een bewogen jaar was voor W.H.S.C. was kan wel gesteld worden. Het jaar kende hoogtepunten als een nieuwe kantine, stromend water(!) maar ook dieptepunten als de bespeelbaarheid van ons veld en het niet inschrijven van een een pupillenteam. Een jaar waarin kei en dan ook keihard is gewerkt door onze leden, waar we iedereen vanzelfsprekend onwijs dankbaar voor zijn. Laten we beginnen met onze aspiranten.

Aspiranten

Het aspirantenteam leek bij aanvang van het seizoen erg krap in selectie te zijn. Dit vereiste behoorlijk wat discipline. Gezegd mag worden dat dit goed is opgepakt door de spelers en ook de ouders/verzorgers van de spelers. Met dank aan de K.N.B.S.B. werd het mogelijk om onze enkele eigenlijke junioor met een jaar extra dispensatie mee te laten spelen. Hierdoor was er iets meer lucht voor het team. De stijgende lijn die het team maakt blijkt goed uit het feit dat er in 2017 slechts een enkele wedstrijd werd gewonnen en er dit seizoen maar liefst vijf wedstrijden werden binnengehaald.

De aspiranten krijgen meer ervaring en laten steeds leuker spel zien. Het team staat bekend als ‘dieseltjes’ die eerst even moeten warmlopen alvorens ze lekker in de wedstrijd komen. Verschillende keren grepen de aspiranten net naast de overwinning, maar dit leverde nauwe eindstanden en spannende wedstrijd op. Goed voor het publiek; maar natuurlijk wilden onze aspiranten die partijen omzetten in een overwinning. Vaak flink balen, maar knap hoe ze er iedere week weer voor gingen. Het team wist in de derde klasse de zevende plaats te behalen met vijf gewonnen wedstrijden en een gelijk spel.

Volgend seizoen kent het team een andere samenstelling. Een aantal spelers zijn te oud om nog uit te komen voor de aspiranten en moeten doorstromen naar de heren. Een ander deel heeft dispensatie gekregen en mag onder voorwaarden nog meespelen met de aspiranten. Ook in de coaching is er iets veranderd. Het team komt vanaf deze winter namelijk uit onder leiding van Michel de Groot.

Bespeelbaarheid veld

Het honk- en softbalveld lijkt W.H.S.C. jaar na jaar weer te nekken. Bij aanvang van het seizoen was het veld al onbespeelbaar verklaard door de bond. Werkzaamheden aan het veld – keurig gepland bij aanvang van het seizoen (-_-) – maakt dat de eerste helft van de competitiewedstrijden uit gespeeld diende te worden. Ook vorig jaar werden om een vergelijkbare reden de eerste helft van het seizoen de wedstrijden uit gespeeld. Na het onderhoud was het veld weer bespeelbaar en werden er enkele wedstrijden thuis gespeeld. Echter, de droogte deze zomer gooide opnieuw roet in het eten.

De droogte deed het veld zo beschadigen dat het opnieuw ingezaaid diende te worden. Dat kostte tijd en weer werden onze wedstrijden niet op eigen veld gespeeld. Conclusie is wel dat pech in combinatie met beleid het W.H.S.C. toch elke keer weer erg moeilijk maken. Dat hierin iets moet veranderen is duidelijk. Onderhoud aan ons honkbalveld dient buiten ons seizoen te gebeuren en het honkbalveld is primair een honkbalveld en geen voetbalveld. Een brandbrief aan de gemeente – opgesteld door ons bestuur – moet eens en voor altijd duidelijkheid scheppen.

Kort gelden verscheen het onderstaande artikel in het Dagblad van het Noorden over de situatie. W.H.S.C. is haar leden en ouders/verzorgers van leden ontzettend dankbaar voor hun positiviteit en begrip voor de situatie. Het is fijn om te zien hoe iedereen meedenkt. Volgend seizoen hopen we goed te kunnen draaien met alle thuiswedstrijden op eigen veld.

Heren

De heren kwamen ook dit jaar weer uit in de vierde klasse. Gedurende de winter en het begin van het seizoen mocht het team een aantal nieuwe leden verwelkomen. Een goede ontwikkeling! Het seizoen begon voor het team lastig met een aantal sterke tegenstanders. Pas de vierde partij van het seizoen resulteerde in een overwinning. Daarna trokken de resultaten wat bij voor de heren.

De uitslagen liepen minder ver uiteen en er werden spannende partijen gespeeld. Er volgende uitslagen als 6-6 tegen de Pioneers en 8-6 tegen The Knights. Dit geeft al aan dat het om spannende wedstrijden ging.  Toch viel het kwartje toch vaak een keer op de verkeerde kant. Ondanks de verloren partijen was er toch eigenlijk altijd sprake van een goede en gezellige sfeer. Zo af en toe kon de scherpte toch ook wel een tandje extra gebruiken, maar dat zal de gemiddelde leeftijd wel zijn. Volgend seizoen zullen onze heren gewoon weer streven naar een top drie klassering. Dit jaar wisten ze met zeven overwinningen en tweemaal gelijk spel de zesde plaats in de competitie te behalen.

Recreanten

De recreanten spelen ieder jaar hun competitie volledig voor de zomerstop. Ook dit jaar was dit het geval. Het mooie van deze toppers is dat het altijd lekker loopt binnen het team. Er worden leuke wedstrijden gespeeld en er heerst altijd een heerlijke sfeer. Hoeveel wedstrijden er precies gespeeld en gewonnen zijn is mij even ontgaan, maar wat we weten is dat het team het over het algemeen goed doet in de competitie. Ook dit jaar hebben ze het fantastisch gedaan.

Een wedstrijd dit jaar in het bijzonder is de overwinning uit op Caribe. Met volle bezetting werd er aan de wedstrijd begonnen. Een lastige pot, maar met resultaat. Lees het hier nog eens kort na. Komend seizoen zullen onze junioren meespelen bij de recreanten. W.H.S.C. hoopt ze hier één seizoen te houden en om dan vervolgens voor 2020 een juniorenteam in te schrijven.

Evenementen en ledenwerving

De toernooi/evenementencommissie heeft dit jaar niet stilgezeten. Ledenwerving was een van de kernpunten en dat specifiek voor onze jeugdteams. Daarom werd er dit jaar alles op alles gezet om de sport voor de jeugd in het daglicht te zetten. Er zijn clinics gegeven, er werd een school ontvangen op Koningsdag en ook op de Dag van het Park waren we voor jong en oud aanwezig. Helaas heeft onze aanwezigheid maar erg beperkt opgeleverd wat we voor ogen hadden, aar toch hebben we onze club weer laten zien en gepromoot.

De leerlingen van het Ubbo Emmius in actie tijdens het schoolsoftbaltoernooi

Verder waren er dit jaar niet twee, maar drie toernooien. Een nieuwkomer dit jaar was het schoolsoftbaltoernooi dat we in samenwerking met het Ubbo Emmius hebben georganiseerd. Een zeer geslaagde dag waar de leerlingen het geleerde tijdens de school softbaltrainingen nu echt konden toepassen. Een zeer leuke samenwerking en een geslaagde dag. Naast het bovengenoemde toernooi hebben we ook dit jaar weer met veel plezier invulling gegeven aan het bedrijvensoftbaltoernooi en ons oude vertrouwde familie- en vriendentoernooi.

Renovatie Accommodatie

Tot slot willen we met jullie nog even terugkijken op de renovatie van onze accommodatie. Het ene moment  verschijnen er regelmatig berichten en het andere moment hoor je een hele tijd niks. Zo’n periode van stilte is ook nu een beetje wat er gaande is.

Gedurende de vorige winter werd er keihard gewerkt aan onze nieuwe dug-outs en werd de basis gelegd voor onze nieuwe kantine. Eigenlijk werd er gedurende het gehele seizoen rustig verder gewerkt aan de accommodatie, echter niet zo hard als die afgelopen winter. Men zegt vaak dat de laatste 20% van het werk circa 80% van de tijd in beslag neemt. Deze regel gaat bij ons nu wel een beetje op. Nu de kantine staat dienen er binnenin  en buitenom nog behoorlijk wat werkzaamheden uitgevoerd te worden. Er is al veel werk verzet. Zo is er een tegelpad naar voren aangelegd; heeft de kantine een alarmsysteem gekregen en wordt er druk gewerkt aan de mechanische ventilatie. Dit is maar een fractie van het werk wat er verzet is.

Na 61 jaar kunnen we bij W.H.S.C. zeggen dat we een eigen stroomvoorziening en stromend water hebben!!! ???? Wat een heerlijk gevoel! #geschiedenis ??

W.H.S.C. is iedereen ontzettend dankbaar voor hun hulp bij dit project. Graag informeren we jullie over waar we nu staan in het project. Hierbij willen we ook vermelden dat onze deadline voor alle werkzaamheden ligt op aanvang seizoen 2019. Deze winter zal er eerst niet zoveel gebeuren aan werkzaamheden gezien verschillende initiatiefnemers nu erg druk zijn met persoonlijke zaken. Komend voorjaar willen we de laatste hand leggen aan de toiletten en de laatste werkzaamheden uitvoeren aan de accommodatie zoals het plaatsen van reclameborden en het vijfde honk voorzien van stroom. Voordat het seizoen begint hopen we het project dan echt te kunnen afsluiten.

Bedankt!

W.H.S.C. Wil iedereen die heeft bijgedragen aan dit seizoen ontzettend bedanken voor hun inzet! Leden; vrijwilligers; ouders; sponsoren; tegenstanders; partners; scholen jullie waren top!