Seizoenssamenvatting 2019

Het honk- en softbalseizoen voor 2019 zit er helaas alweer een tijdje op. We zitten inmiddels vol in de winterstop. Onze jeugd is zelfs alweer begonnen aan de zaaltraining ter voorbereiding op het seizoen van 2020. Graag blikken we samen met jullie nog terug op 2019. We hebben de hoogtepunten op een rij gezet.

Kantine

Dit seizoen was het eerste seizoen dat we onze kantine volledig konden benutten. De gehele competitie hebben we – voor de verandering – al onze thuiswedstrijden op eigen veld kunnen spelen. Dit betekent ook dat dit het eerste seizoen is dat we een nulmeting hebben betreft het functioneren van onze nieuwe kantine. We kunnen jullie alvast verklappen dat we een erg leuk seizoen gedraaid hebben.

De kantine wordt inmiddels volop benut en het bevalt ons meer dan goed. Dit jaar was ook het jaar dat we officieel onze horecavergunning in ontvangst mochten nemen. Hiermee is het project ‘kantine’ dan ook volledig afgesloten. Aansluitend hebben we iedereen die, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen aan de realisatie van de kantine uitgenodigd voor een borrel. Na afloop ontvingen deze toppers een klein presentje. Ook via deze weg, nogmaals ontzettend bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt.

Mocht je alles nog eens willen nalezen, dan is hier de link voor een terugblik op het gehele project.

Competitie

W.H.S.C. had dit seizoen drie teams ingeschreven. Een recreanten softbalteam, een heren honkbalteam en een aspiranten honkbalteam. Alle teams slaagden erin een erg leuke competitie te spelen met zeer spannende wedstrijden.

Aspiranten

De aspiranten zaten in het begin van het seizoen een beetje in zwaar weer. Veel spelers van vorig jaar hadden de maximale leeftijdsgrens bereikt, waardoor het team toch behoorlijk wat pitchers en catchers moest inleveren. De groep die overbleef pakte dit goed op door in de winter onder leiding van Michel de Groot hard te trainen.

Het team moest de eerste wedstrijd van het seizoen even wennen aan elkaar in een wedstrijdsituatie. De tweede wedstrijd wisten ze overtuigend te winnen. Het seizoen vorderde met een aantal pittige tegenslagen, maar ook met wedstrijden waarin ze veel weerstand wisten te bieden. Niet alleen van de teams die onder hun stonden wonnen ze, maar ook van een enkel team dat boven hen in de ranglijst stond. Wat zeker was is dat ze iedere week weer voor extra grijze haren bij de coach en de ouders zorgden.

Het is geen makkelijke competitie geweest, maar ze hebben het super gedaan. Met 7 overwinningen van de in totaal 18 gespeelde wedstrijden, hebben ze de 7e plek in de wacht gesleept. In totaal deden er 10 teams mee aan de competitie, die gewonnen is door de Pioneers uit Assen. De aspiranten sloten het seizoen af met een gezamenlijke middag/avond op de bowlingbaan!

Inmiddels wordt er door de jeugd alweer druk getraind in de zaal. In welke formatie en competitie er volgend jaar gespeeld zal worden, zal de winterperiode beslissen. We zijn in iedere geval druk op zoek naar jeugd in de leeftijd van 11 t/m 21 jaar.

Heren

De heren gingen dit seizoen voor een top drie klassering. Het team kent een grote selectie van spelers van diverse leeftijden en met verschillende hoeveelheden ervaring. Een erg gezellige en ook fanatieke mix!

Het seizoen pakte voor het team goed uit, de eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. De derde wedstrijd moest het team tegen de titelkandidaat the Blokes. Dit jaar speelden onze heren maar liefst drie keer tegen dit team, waarvan tweemaal een uitwedstrijd. Een lastige tegenstander, wat de eerste keer dan ook meteen werd bewezen door de heren van the Blokes met een ruime overwinning.

Onze heren lieten zich niet uit het veld slaan en pakten door. De volgende zes wedstrijden werden door de heren gewonnen, maar hierna kwam een wedstrijd tegen the Blokes. Deze wedstrijd viel hen zwaar en werd helaas verloren. Richting het einde van de competitie wisten onze heren van de Knights (de nummer drie) te winnen, wat een tweede plek in het klassement veilig stelde. Tussendoor verloor the Blokes twee partijen waardoor de kansen voor ons op de titel groter werden. Helaas verloren onze heren op eigen veld onnodig van Caribe H2 waardoor de titel naar the Blokes ging.

Helaas geen kampioen, maar de doelstelling is toch behaald.. Een prachtige tweede plaats! We hebben een leuk seizoen kunnen spelen, waarin we weer veel geleerd hebben, maar vooral ook heel veel plezier hebben gehad. Vanaf januari 2020 trainen onze heren weer in de zaal ter voorbereiding op het seizoen van 2020.

Recreanten

De recreanten hebben zoals eerdere jaren ook weer een leuk seizoen gespeeld met hun team bestaand uit een mix van jong, oud, man en vrouw. Het team speelde op doordeweekse avonden tegen verschillende teams uit de regio. Het grootste gros van de wedstrijden werd gewonnen, echter zat een kampioenschap er helaas niet in.

Dit seizoen bood het team onderdak aan onze junioren voor 2020. Daarnaast wist het team ook weer wat (oud) spelers te werven, wat voor volgend seizoen weer goed van pas komt. De recreanten beginnen in januari weer met de zaaltrainingen.

Evenementen

Bedrijvensoftbaltoernooi

2019 kende een knotsgek bedrijvensoftbaltoernooi waar we met alle lof op terugkijken. Dit jaar was meteen ook de grootste editie van dit toernooi, met maar liefst 15 teams! De plekken waren binnen twee weken na opening van de inschrijving al vergeven. Dit zien we natuurlijk als een enorm compliment. Hoe de avond precies verliep is hier terug te lezen.

Om het evenement meer draagvlak te geven waren we enkele weken van te voren zelfs op de radio te horen tijdens het programma InfoCafé op radiozender RTV GO (GO staat voor Gemeente Oldambt). De organisatie van het toernooi kende wegens het grote aantal deelnemers een iets andere aanpak. Bovendien hebben we connecties weten te leggen voor volgend jaar en blijven we ons innoveren.

Voor 2020 kunnen we alvast verklappen dat er plek is voor maar liefst 16 teams. Informatie voor de inschrijving volgt om en nabij maart 2020. Editie 2019 werd gewonnen door Ubbo Emmius, dit is de derde keer (!) dat dit team het toernooi weet te winnen.

Familie- en vriendentoernooi

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met het familie- en vriendentoernooi. Het toernooi vindt altijd op een zondagmiddag in oktober plaats. Het was weer even afwachten wat het weer ging doen, maar op een enkele drup na hielden we het droog. Hier is het verslag te lezen van deze betreffende dag.

Leden mogen zelf teams vormen met al hun vrienden en familie, wat een erg leuke mix van jong en oud oplevert. Je kunt je voorstellen dat dit een middag vol lachen en gieren is geweest, die werd afsloten met een lekkere BBQ. We hebben weer geproost op het seizoen en op wat we samen hebben bereikt. Nieuw dit jaar waren een aantal minute to win it spelletjes waarmee nog voor een leuke bonusprijs gestreden werd.

Verder…

Verder namen we aan het begin van het seizoen afscheid van de bestuursleden Albert Koning en Reinier Abrahamsen. Albert is nog actief als wedstrijdsecretaris en Reinier speelt met alle plezier bij de recreanten. We zijn hen dankbaar voor hun inzet. In hun plaats zijn Bartek Hoven en Martin Oolders toegetreden tot het bestuur.

In mei werden er clinics gegeven op OBS de Vlonder aan de groepen 3 tot en met 8 en er is een softbaltoernooi in samenwerking met Ubbo Emmius georganiseerd. Daarnaast zijn er nieuwe flyers ontwikkeld die op scholen en openbare plekken verspreid zijn en waren bestuursleden te gast bij de radiozender RTV GO. Tijdens het volgende seizoen (en natuurlijk ook deze winter) zullen we wederom ons best doen om leden te werven en de club bekendheid te geven.

Hier dan gekomen bij het einde van deze samenvatting. We hopen jullie in de winter en tijdens het seizoen van 2020 weer te zien! Volg ons ondertussen op onze social media kanalen: Facebook en Instagram.

Namens het Bestuur van W.H.S.C.