Resultaten competitie na abrupt einde

Afgelopen dinsdag kwam er een abrupt einde aan de competitie van 2020. Gelukkig ging het komend weekend om de laatste speelrondes. Bovendien zag het er begin dit jaar überhaupt niet naar uit dat we competitie zouden gaan spelen. We zijn daarom ontzettend blij dat we nog zoveel wedstrijden hebben mogen spelen. Dit alles hield natuurlijk verband met de corona pandemie die ons in de greep had.

Junioren Honkbal

Het team kwam dit jaar onder leiding van Michel voor het eerst uit in de junioren competitie, 3e klasse. Dit omvat de groep met een leeftijd van 16 tot 21 jaar. Een flinke stap voor velen. Bovendien vallen enkele spelers nog niet geheel binnen de genoemde leeftijdsgrenzen. Een flinke uitdaging dus, maar zowel het team als Michel hebben er alles aan gedaan om er een competitief en leerzaam seizoen van te maken. Aan plezier was in ieder geval geen gebrek. Het team speelt al jaren samen en de sfeer onderling is altijd goed geweest!

Het was voor het team even wennen aan de nieuwe klasse en tegenstanders. Aan het begin van de competitie troffen ze gelijk een aantal sterke tegenstanders. De wedstrijden werden verloren, maar in het veld liet het team leuke acties zien. Aan spelinzicht ontbrak het veelal niet, want er werden diverse dubbel plays gedraaid. Steeds vaker zijn ze de tegenstander te slim af. Naarmate er iets meer wedstrijden werden gespeeld kwam er ook iets meer weerstand vanuit onze slagploeg. Zo werd er een spannende partij gespeeld in Meppel tegen de Blue Devils waar het team maar nipt verloor. De junioren van W.H.S.C. sloten dit seizoen met zes gespeelde wedstrijden de lijst aan de onderzijde af.

Heren Honkbal

Met een ruime selectie speelden de heren dit jaar in de vierde klasse. Even als vorige jaren werd er door het team gestreden om het kampioenschap. De eerste drie speelronden wist het herenteam overtuigend te winnen. De vierde ronde trof het team voor de tweede keer The Knights. Een groep jonge heren dit net als wij gebrand zijn op het kampioenschap. Er werd een spannende partij gespeeld, echter nam Leek halverwege de wedstrijd overtuigend de voorsprong en wisten ze de wedstrijd te winnen.

De twee volgende speelrondes wisten onze heren zich te herpakken en beide wedstrijden te winnen. Het daarop volgende weekend stond de kraker: W.H.S.C. – The Blokes op de planning. Voorgaande jaren wist dit team het kampioenschap steeds binnen te halen. Onze heren waren erop gebrand om dat dit jaar om te buigen tot een overwinning aan onze zijde. Er volgde een zeer spannende wedstrijd – negen inningen in twee uur – die in de voorlaatste inning werd beslist door The Blokes. Wat een partij was dit!

Even ontregeld van het nipte verlies lieten onze heren de week erop een derde partij schieten. De laatste wedstrijd wisten ze weer overtuigend te winnen. Al met al heeft het team een zeer goede competitie weten te spelen. Het blijven ‘dieseltjes’, maar dit mag de resultaten niet drukken. Het team wist zeven van de tien gespeelde wedstrijden te winnen en pakt hiermee de derde plaats in de competitie achter The Blokes en The Knights.

Recreanten Softbal

De recreanten hebben dit jaar door de omstandigheden helaas niet zoveel wedstrijden kunnen spelen. Het team heeft tussen de bedrijven door een aantal keer getraind en er zijn een aantal avondwedstrijden gespeeld. Evenals voorgaande jaren gebeurde dit weer met erg veel spelplezier. Voor volgend seizoen hoopt het team er weer volledig tegenaan te kunnen!

Tot slot

Helaas hebben er dit jaar behoudens de competitie geen evenementen plaatsgevonden waarop we kunnen reflecteren. We hopen voor volgend seizoen weer als vanouds aan het werk te kunnen met leuke evenementen, activiteiten, wedstrijden en veel foto’s en berichten.

Voor nu: stay safe, stay home! Zorg goed voor elkaar en we hopen jullie tijdens de wintertrainingen weer te zien.