Bedrijvensoftbaltoernooi 2023

Inschrijving gesloten
Alle plaatsen zijn vergeven.

Op vrijdagavond 16 juni 2023 staat het gezelligste toernooi van Winschoten en omstreken weer op de planning, het bedrijvensoftbaltoernooi van W.H.S.C (BST23).

Het toernooi
Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden gaat het om een softbaltoernooi tussen verschillende bedrijven. Voor diverse bedrijven is dit toernooi reeds een jaarlijks terugkerend evenement geworden. De vorige editie (2022) deden er zestien teams mee aan het toernooi dat gespeeld werd op het complex van W.H.S.C. aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 1b te Winschoten. Er is gekozen voor een vrijdagavond, omdat dit vaak de avond is waarop de meeste mensen kunnen. Daarnaast blijft het weekend vrij voor eventuele gezinsactiviteiten. Op de avond van het toernooi heerst vaak wel een strakke tijdsplanning gezien het grote aantal teams en de relatief korte speeltijd. Wij vragen iedereen dan ook om tegen 17.00u. aanwezig te zijn zodat we tijdig met de eerste speelrondes kunnen beginnen.

Softbal
Er is gekozen voor softbal, omdat de meeste mensen dit nog wel herkennen vanuit hun jeugd op de middelbare school. Daarnaast wordt het spel onderhands en met een grote bal gespeeld wat het voor iedereen eenvoudig en speelbaar maakt. Je hoeft niet persé op de hoogte te zijn van de regels, maar even inlezen kan in je voordeel werken. Natuurlijk staat sportiviteit en spelplezier voor iedereen bovenaan. Op de dag van het toernooi zullen er voldoende W.H.S.C.-ers rondlopen om u en uw collega’s op weg te helpen. Softbal is een teamsport, wat natuurlijk ideaal is om samen met uw collega’s een onvergetelijke avond te beleven. Dit kan zijn in het kader van teambuilding of simpelweg als bedrijfsuitje.

BBQ
Tussen de wedstrijden door zal er voor een goed verzorgde BBQ gezorgd worden. Onder het genot van een muziekje, een drankje en een lekker stukje vlees kunt u genieten van de wedstrijden en zal het nog tot laat in de avond gezellig blijven.

Vorig editie (BST22)
BST22 werd gewonnen door het team van Pyroll. Dit bedrijf deed reeds vaker mee aan het toernooi en pakte dit jaar voor de tweede keer de winst. Voor de tweede keer namen ze de prachtige wisselbeker mee naar huis. Voor het bedrijventoernooi is er sprake van een speciale wisselbeker, want de winnaar van het toernooi dient de beker uit te breiden met een eigen creatie. Zo bouwde het Ubbo Emmius in 2015 een grote bloem en in 2016 een gieter op de bekervoet. Voor 2017 zijn de letters PYROLL toegevoegd. G.W. Bos deed er in 2018 een paar kilo’s bij middels een enorm logo. In 2019 kwamen er wielen onder het geheel met dank aan Ubbo Emmius Winschoten. We zijn erg benieuwd wat de toevoeging van Pyroll dit jaar gaat zijn. Tikt u met uw collega’s hen dit jaar van de troon?!

Tussen de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking verzinnen we jaarlijks een leuk en grappig spel om de lachspieren nog even goed aan te trekken. De vorige editie werd een toren gebouwd van ballonnen en schilderstape. Het spel werd met vlag en wimpel gewonnen door het team van SBO Delta!

Inschrijving en plekken
Inschrijven voor BST23 kan tot en met woensdag 31 mei 2023 door middel van het onderstaande aanmeldingsformulier. Er is plaats voor maximaal zestien teams, wees er dus op tijd bij.

Inschrijving van een team kost €100,- en impliceert deelname aan het toernooi en deelname aan de BBQ voor tien personen. Mocht u bijvoorbeeld met twaalf personen mee willen doen, dan worden voor de extra deelnemers aan het toernooi geen kosten in rekening gebracht. Indien de extra spelers (of eventuele toeschouwers) mee willen doen met de BBQ dan wordt voor hen €7,50p.p. in rekening gebracht. Na inschrijving zal u een factuur ontvangen van de toernooicommissie. Deelnemers uitsluitend voor de BBQ kunnen ook op de dag van het toernooi nog afrekenen in de kantine. Voor hen wordt echter wel een bedrag van €8,99p.p. in rekening gebracht.

Toelichting veranderingen in 2023
Vorige edities kregen we zo af en toe de feedback dat de wedstrijden niet altijd volledig uitgespeeld konden worden. Voor 2023 willen we iedere wedstrijd twee inningen laten duren. Enkele extra spelregels zullen dit hopelijk goed mogelijk maken. Daarnaast vragen we jullie 30 minuten eerder aanwezig te zijn dan jullie van voorgaande jaren gewend zijn, namelijk al om 17.00u. We hopen voor 2023 zo een toernooi te kunnen spelen waarin alle wedstrijden een evenredige verdeling en lengte kennen.

Verder zijn voor de editie van 2023 de inschrijfkosten verhoogd. Als toernooicommissie willen we graag de kwaliteit van het toernooi en de organisatie hoog houden. Gezien de oplopende onkosten hebben we helaas moeten besluiten de inschrijfkosten te verhogen. We hopen dat dit jullie er niet van weerhoudt om een team in te schrijven voor het bedrijvensoftbaltoernooi 2023!

Aanvullende informatie over het toernooi zal onder de inschrijvingen te zijner tijd volgen over de e-mail. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd even een mailtje sturen naar Marieke en Martin van de toernooi-comm@whsc.nl.

Met vriendelijke groet,
De Toernooicommissie


Aanmeldingsformulier

Inschrijving gesloten
Alle plaatsen zijn vergeven.

  Uw teamnaam (verplicht)

  Naam contactpersoon (verplicht)

  E-mail contactpersoon (verplicht)

  Aantal extra deelnemers aan de BBQ à €7,50 p.p.
  (Invullen vanaf de 10e persoon; dus bijv. bij 12 personen hier een '2' invullen)


  Belangrijke informatie of vragen (optioneel)

  Ik heb de Privacy Policy van W.H.S.C. gelezen en ga akkoord met de voorwaarden (verplicht)
  Akkoord