Aspiranten: Gevochten als leeuwen

Afgelopen maandag stond er voor de aspiranten geen training op de planning, maar een inhaalwedstrijd tegen de Pioneers uit Assen. Na de twee zwaarste wedstrijden voorgaande weekenden, was het nu aan ons eens een wedstrijd binnen te halen. Met deze instelling zijn we dan ook afgereisd naar Assen om om 18.30 uur te beginnen met de wedstrijd.

Voor de wedstrijd was de motivatie om te winnen duidelijk aanwezig bij onze aspiranten. Iedereen deed goed mee met de warming up en alles leek goed te gaan. Iedereen wist de ballen ver weg te slaan en ook het infieldje verliep vlekkeloos. Het was aan de pitcher van Assen om de wedstrijd te beginnen. We waren meteen onder de indruk, want de snelheid lag toch behoorlijk hoog. Ondanks dat veel ballen van de Assenaar achter de catcher in het hek belande wist hij veel ballen goed te positioneren. Dit was ook te zien in onze slagresultaten deze inning, want middels drie op drie af konden we al snel het veld in om te verdedigen.

Sebastian begon sterk met een drie slag, maar kreeg het vrij snel lastig. Ondanks dat hij rustig gooide en goed dacht aan de controle kwamen de ballen niet altijd tot aan de plaat. Tess, catcher, zat echter goed achter de plaat en wist de meeste van deze ballen goed te blocken. Helaas viel er toch een vier wijd gevolgd door een honkslag waardoor er toch een puntje binnen liep. Een leuke veld actie brengt de focus terug binnen ons team, echter is Sebastian nog hard aan het werken om het slagperk te vinden. Een mooie vangbal van Quinty helpt ons uit de inning. Een tweede punt kon helaas niet voorkomen worden. Er was totaal nog geen nood aan de man, want we stonden slechts twee punten achter (2 – 0).

Ook onze nummer vier en vijf konden de harde ballen van de pitcher uit Assen niet in het veld krijgen. Een aantal goede leerpunten zijn hieruit naar voren gekomen. Los van een veldactie, wist de pitcher van Assen in de tweede en derde inning vijf keer drie slag te gooien. Quinty liet zich niet kennen en sloeg een mooie honkslag. Gezien we nu wat achter begonnen te raken moest er toch echt iets gebeuren. De zwakke plek werd vrij rap gevonden. De Assenaars wisten geen raad met het stelen van honken en hier hebben we dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. De foutjes werden uitgelokt en hier liep dan ook een puntje op binnen. De spelers die wij op de honken kregen kwamen al snel op het derde honk, maar de slagmensen wisten het niet voor elkaar te krijgen de punten binnen te slaan.

Ondanks dat Sebastian zichtbaar plezier had in het pitchen moest hij gewisseld worden voor zijn zusje, Fleur. Een pitchertje die rustig weet te blijven en de focus houdt op haar beweging. dit is pas de tweede keer dat ze in een wedstrijd gooit, maar nu al waardevol. Al geruime tijd is het twee uit, maar de derde nul wil maar niet vallen. Een dure fout in het binnenveld zorgt ervoor dat drie punten aan de kant van Assen erbij opgeteld worden. Na even kalibreren slaagde Fleur erin de derde inning te eindigen met een mooie drie slag. De tussenstand is inmiddels 7 tegen 0. Er moest dan nu echt iets gaan gebeuren.

De vierde inning wisten we meer op de honken te komen. De pitcher werd vermoeider en gooide steeds meer wijdballen. Gunstig voor ons, want de honken liepen langzaam vol. Door een aantal leuke loopacties en scherp honkbal kwam daar dan toch voor ons het eerste puntje. Hij leek hiervan te schrikken. na een korte time-out wist hij zich te herpakken en ook deze inning te eindigen met drie maal drie slag. Als we nog wilden winnen, moest het nu echt gebeuren, want de tijd begon te dringen. Een snelle inning was nodig om ons nog eens aan slag te krijgen. Fleur wist wat haar te doen stond en bracht dit ook nog eens in de praktijk. Ze wist de ballen goed te plaatsen. Er werd geslagen, maar ook goed verdedigd. de eerste nul viel op de honken middels een leuke actie. Al snel volgde een drie slag. Eva hielp ons uit de inning door een prachtige vangbal die ze in het linksveld wist te maken. Dit was een enorm lastige bal om te vangen en dat deed ze goed. Drie uit! Nu snel wisselen om onze laatste slagbeurt te gaan knallen!

De slagbeurt begon moeizaam, met een drie slag voor Jeffrey. Quinty had echter een passend antwoord en sloeg haar tweede honkslag van de wedstrijd. Door het stelen stond ze al snel op het derde honk en was het aan Kyra om haar binnen te slaan. Helaas sneuvelde ook zij met drie slag. Nu werd het wel heel moeilijk. Mart wist het derde honk nog te bereiken, maar kon helaas niet scoren, omdat de derde nul viel.

Als je het verhaal zo leest zou je misschien niet zeggen dat we gevochten hebben als leeuwen, maar als je aanwezig was wel! Iedereen was actief en goed bezig met het spel. Gedurende de gehele wedstrijd was het teamgevoel daar en werd iedereen stuk voor stuk aangemoedigd. Van elk foutje werd gebruik gemaakt en iedereen leek van te voren goed te hebben bedacht wat de volgende actie zou kunnen zijn. Vandaag hebben we als een team staan honkballen en hebben we er alles aan gedaan om ons terug te vechten in de wedstrijd. Het mocht helaas niet baten. De vooruitgang was wederom zichtbaar binnen het team.