Contributie

De contributie van W.H.S.C. is opgebouwd uit twee delen. Per kwartaal wordt er een clubgebonden contributie gerekend. Eenmaal per jaar brengt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) de bondscontributie in rekening. De bondscontributie omvat een collectieve aansprakelijkheidsverzekering.

Per jaar betaal je dus vier keer clubcontributie en een keer bondscontributie, inclusief verzekering. In de onderstaande tabellen hebben we alles nog eens overzichtelijk voor je uitgewerkt. Wijzigingen tijdens de ALV zijn voorbehouden.

Competitief (2024)

SpelsoortClubcontributie (p.k.)Bondscontributie (p.j.)Totale contributie (p.j.)
Competitie
(t/m 9 jr.)
€22,15€20,70€109,30
Competitie
(10 t/m 17 jr.)
€26,75€34,55€141,55
Competitie
(v.a. 18 jr.)
€30,90€78,55€202,15

Overige spelsoorten/niet spelend (2024)

SpelsoortClubcontributie (p.j.)Bondscontributie (p.j.)Totale contributie (p.j.)
Beeball€40,00n.v.t.€40,00*
Recreatief€51,50€41,10€92,60
Niet spelend€65,00n.v.t.€65,00

* Nieuwe Beeball leden zijn het eerste jaar lidmaatschap vrijgesteld van clubcontributie. Deze leden tellen pas vanaf het eerst betalende jaar mee voor de onderstaande gezinskorting.

Gezinskorting

Voor gezinnen met meerdere leden binnen W.H.S.C. geldt het volgende. De eerste twee gezinsleden betalen 100%, het derde gezinslid krijgt 25% korting, het vierde en de volgende gezinsleden krijgen 50% korting op de clubcontributie. Het systeem werkt zo dat de korting geldt voor het goedkoopste gezinslid. Gezien de bondscontributie is vastgesteld door de K.N.B.S.B. valt die buiten de gezinskorting.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wil jouw zoon of dochter graag op honkbal, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals schoenen of kleding.

De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Op deze website is een lijst van de intermediairs in gemeente Oldambt te vinden. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Binnen drie weken hoor je of je aanvraag is goedgekeurd. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij onze vereniging. Geef bij de aanmelding even aan dat je gebruik maakt van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Let op: Het Jeugdfonds betaalt de contributie direct aan de vereniging. Je ontvangt zelf geen geld. Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur of lees de flyer.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Is er geen geld voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst. Zoek een intermediair op deze website en maak een afspraak. Bespreek dat je graag wilt honk- of softballen bij W.H.S.C. De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds. Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd. Na goedkeuring kun je jezelf aanmelden bij onze vereniging. Geef bij de aanmelding even aan dat je gebruik maakt van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds betaalt vervolgens de contributie en/of materiaalkosten direct aan de vereniging.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Maandelijkse betaling

De vereniging kent helaas geen automatische incasso. Wel bieden we maandelijkse betaling als een mogelijkheid. De penningmeester zal bekijken wat jouw/jullie jaarlijkse contributie is en dit omrekenen tot een maandelijks bedrag. Dit bedrag kun je dan zelf als maandelijkse betalingsopdracht instellen bij je bank. Aan het einde van het jaar zal worden gekeken of de volledige betaling is voldaan. Een eventueel openstaand bedrag kan dan nog worden gefactureerd. De bovenstaande betalingsregeling is per mail te regelen bij onze penningmeester via penningmeester@whsc.nl.

Contactformulier penningmeester

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht