(NK) Little League

Little League klinkt de meeste honk- en softballers waarschijnlijk wel bekend in de oren. Van oorsprong is Little League een Amerikaanse organisatie die is over komen waaien. Inmiddels verzorgt de organisatie over de gehele wereld een programma voor honk- en softballers tussen de 10 en 16 jaar oud. Waar alles om draait zijn de Little League World Series (LLWS) in Amerika, maar voor je hier aan mee mag doen dient er een heel traject van selectietrainingen toernooien doorlopen te worden. Alles begint bij jouw aanmelding via de K.N.B.S.B.

Afhankelijk van jouw leeftijd wordt je ingedeeld in een van de volgende leeftijdscategorieën:

Honkbal
Little League Baseball 10-12 jaar
Intermediate Baseball 11-13 jaar
Junior League Baseball 12-14 jaar
Senior League Baseball 13-16 jaar
Softbal
Little League Softball 10-12 jaar
Junior League Softball 12-14 jaar
Senior League Softball 13-16 jaar

De Honk- en Softbalbond heeft Nederland opgedeeld in tien regio’s. Met jouw aanmelding wordt je ingeschreven voor minimaal drie selectietrainingen in de regio waarin je woont. W.H.S.C. is gelegen in regio Noord-Nederland. Hieronder vallen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Nadat jij je hebt inschreven zal de regiocoördinator van jouw regio contact met je opnemen betreft de data en tijden van de selectietrainingen.

Deze trainingen zijn bedoeld om de beste spelers te selecteren voor het regioteam die namens Noord-Nederland zal meedoen aan het NK Little League. De winnaar van het NK zal worden ingeschreven voor het internationale European Middel East Afrika (EMEA) Little League. De Nationale kampioenen van de landen uit deze continenten spelen om de felbegeerde deelname aan de Little League Word Series (LLWS). Het EMEA werd de afgelopen jaren in Italië, Tsjechië en Polen georganiseerd.

Diverse W.H.S.C.-ers gingen jou reeds voor en schitterden op het NK Little League. Één wist zelfs met zijn team de derde plaats op het EMEA Senior League Baseball te behalen. Ben jij de volgende? Inschrijven kan hier. Meer informatie over Little League 2020 is hier te vinden.