Recreanten staan met lege handen in Assen

IMG-20160504-WA0004[1] [21179]Dinsdagavond speelden de softbal recreanten van WHSC tegen de recreanten van The Pioneers. Tijdens de warming up bleek al dat het een zware wedstrijd zou gaan worden………. WHSC begon met slaan en deed dit niet goed. Na 4 slagmensen zat de slagbeurt er alweer op……….zero points!

The Pioneers begon met de eerste hardhitter, resultaat een 3 honkslag. Wat een begin voor de gastheren uit Assen. Slagman nummer 2 stond klaar om zijn teamgenootje binnen te slaan. Helaas zonder succes, slagman uit en nog steeds derde honk bezet. Pitcher Carlot hield het hoofd koel en tot frustratie van The Pioneers gingen ook slagman 3 en 4 uit, terwijl de eerste slagman, die nog steeds op 3 stond, niet het eerste punt kon binnenlopen.

De tweede inning begon beter voor WHSC. Er kwamen 6 spelers aan slag en dit leverde, door Carlot en Reinier (sloeg de bal bijna over het hek) 2 punten op. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen The Pioneers helemaal los. Er werden 6 punten gescoord waardoor de tussenstand na 2 innings 6-2 bedroeg.

Inning 3,4 5, en 6 kunnen voor WHSC als volgt worden samengevat: nauwelijks honkslagen en er werden geen punten gescoord. The Pioneers waren aan slag stukken beter, maar gelukkig wisten de fielders van WHSC, waaronder Ronald en Martin, wat fraaie vangballen te maken waardoor het slaggeweld van The Pioneers redelijk onder controle was. Toch liepen de Assenaren uit naar 9-2. Reinier gooide in de 5de en 6de inning en met name deze laatste inning was er 1 waarin hij ontzag bij de tegenstander inboezemde want het was gebeurd met het slaan van ballen. Vanuit de Asser dugout kwam al de opmerking “als de bal los is moet je de knuppel direct naar voren brengen, anders ben je te laat”

IMG-20160504-WA0007[1] [21182]Inmiddels was de speeltijd bijna voorbij en mocht WHSC het nog een slagbeurt proberen. Thijs die inmiddels als supporter aanwezig was trok nog een shirt aan en kwam aan slag. Thijs wist direct wel raad met deze bal en sloeg de bal tegen het hek aan. Dit leverde een 3-honkslag op. Uiteindelijk kwam Thijs ook nog binnen en bepaalde zo de eindstand op 9-3.

WHSC kon nou niet echt terugkijken op een mooie wedstrijd. Vooral aan slag was het niet indrukwekkend. De pitcher van The Pioneers stond ook een prima wedstrijd te gooien en de slagploeg van de gastheren was vanavond stukken sterker dan die van WHSC.