De Aspiranten houden goed stand in Groningen

7-5-16 Asp. Vs Caribe (4)Dit weekend speelden de aspiranten tegen Caribe. Op voorhand weet je dat wedstrijden tegen Caribe altijd lastig zijn en als je dan ook nog eens zonder Quinty, Kyra en Rens moet stellen wordt het nog wat lastiger. Het 7-tal van de aspiranten werd aangevuld met 2 pupillen, Ingmar en Stef. Op een zonovergoten sportpark Corpus den Hoorn werd er onder zomerse omstandigheden gespeeld.

De aspiranten mochten beginnen met slaan en openden de wedstrijd zeer ongelukkig. Na 2 keer 3 slag en een vangbal was het snel wisselen. De eerste slagbeurt van Caribe zou direct een hele lange worden. Er kwamen meer dan 10 mensen aan slag en dit leverde 8 punten op. Deze 8 punten kwamen mede tot stand door een aantal 4 wijd situaties en ook werden een aantal verre hits door Caribe geproduceerd. Na de eerste inning was de tussenstand dus 8-0.

7-5-16 Asp. Vs Caribe (16)Het begin van de tweede inning zou een hele mooie voor de aspiranten gaan worden. In deze lange slagbeurt was Jeffrey de man die de meeste aandacht trok:

  • eerst sloeg hij een foutbal ver in het outfield tegen het hek
  • de volgende bal van de pitcher verdween ook ver in het outfield
  • vervolgens besloot Jeffrey bij een loopactie van 2 naar 3 eens rustig de tijd te nemen:  halverwege besloot hij, tot grote frustratie van de coaches, te stoppen met rennen. Hij dacht eens na of hij terug moest naar 2 of toch maar doorlopen. Uiteindelijk werd de sprint naar 3 weer ingezet en was Jeffrey nog net op tijd op dit honk
  • nadat alle 10 spelers aan slag waren geweest mocht dezelfde Jeffrey nog een keer aan slag komen bij 2 uit. Ook nu ramde hij de bal weer hoog en ver in het outfield, met 3 honken bezet, maar de bal verdween helaas in de handschoen van een Caribe speler.

7-5-16 Asp. Vs Caribe (3)Los van de Jeffrey show gebeurde er nog meer in deze slagbeurt. Er waren bijvoorbeeld nog mooie klappen van Ian (3-honkslag) en pupil Stef (die 2 teamgenoten binnensloeg) te noteren. Ook waren de honken in deze slagbeurt veelvuldig bezet en had er zeker meer dan de uiteindelijke oogst van 4 punten ingezeten.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte ook Caribe, met een paar mooie hits, weer wat punten en stond het na ruim een uur spelen (2 innings) 13-4. In de derde inning voerden de aspiranten de druk op Caribe weer op. De 3 honken raakten direct weer bezet en met nog 0 uit waren er weer kansen op meer punten. Hier stokte het echter en de 3 nullen volgden (te) snel en er werden geen punten meer gescoord. De tijd zat er inmiddels nagenoeg op en de eindstand (2.5 inning) bedroeg dus 13-4. Er vielen de afgelopen jaren wel eens hogere uitslagen tegen Caribe te noteren.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.