Pupillen maken het Caribe 3 innings lang heel lastig

4-6-16 Pup Vs. Caribe (14)Dit weekend speelden de pupillen van WHSC hun thuiswedstrijd tegen Caribe. De uitwedstrijd leverde een kansloze 11-0 nederlaag op. Een mooie uitdaging om te laten zien waar de pupillen staan en of het team van de pupillen de afgelopen maanden zijn gegroeid.

De wedstrijd werd ‘s ochtends om 10.00 uur gespeeld, maar de thermometer had reeds de zomerse waarden bereikt.

Glenn mocht als pitcher de strijd met de Caribe slagmensen beginnen. De eerste slagman wist direct een hit te produceren en kwam op de honken. Via enkele doorgeschoten ballen wist deze slagman vervolgens ook over het thuishonk te komen en zo nam Caribe al vroeg een 0-1 voorsprong. Glenn en zijn fielders hadden in deze eerste slagbeurt alles verder prima onder controle en het bleef bij dit ene puntje. In de gelijkmakende slagbeurt was het Kyra die het eerste punt voor WHSC binnenliep 1-1. Hier zou het voor WHSC ook 4-6-16 Pup Vs. Caribe (11)bij blijven. De tweede en derde inning had WHSC Caribe aardig onder controle. De punten bleven in deze inning uit. WHSC wist niet te scoren, maar ook Caribe lukte het niet om deze innings een punt te scoren. De pupillen hadden Caribe goed onder controle en de wedstrijd was spannend. Dit was echt leuk om te zien.

Na de derde inning zat Glenn aan zijn pitchcount en er moest dus vanaf de vierde inning gewisseld worden. Catcher Stef werd ook vervangen en het spel kon weer verder gaan. Het ‘heilige vuur’ was ineens verdwenen bij de pupillen. Caribe liet nu zien waarom het bovenaan de ranglijst staat en maakte 6 punten in deze slagbeurt. De pupillen lieten in het veld hun hoofden hangen. Wat coach Dick Ronald ook in het restant van deze wedstrijd probeerde, het lukte niet meer. Uiteindelijk werden er in deze wedstrijd 5 verschillende pitchers tegenover de slagmensen van Caribe neergezet, maar het “heilige vuur’ tijdens het fielden kwam na de derde inning 4-6-16 Pup Vs. Caribe (6)niet meer terug.

Heel positief was wel het aantal punten dat de pupillen wisten te maken. Kyra produceerde nog een mooie hit langs de lijn waardoor er een aantal punten gemaakt konden worden. Uiteindelijk was de eindstand 4-12 in het voordeel van Caribe. 3 innings lang lieten de pupillen van WHSC zien dat ze het Caribe heel lastig konden maken. Aan het einde bleek maar weer eens dat de wedstrijd pas op het einde is beslist en dat de pupillen toch wel mooi even 4 punten hadden binnengeslagen tegen Caribe. Als er nog meer naar vastigheden binnen dit team wordt gewerkt, kan dit team nog veel mooie dingen laten zien dit seizoen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.