Recreanten trekken toch aan het langste eind

14-6-16 Rec Vs. Blokes (9)Woensdagavond speelden de recreanten de thuiswedstrijd tegen The Blokes. Lange tijd was het onzeker of de wedstrijd, vanwege de weersvoorspellingen, zou doorgaan. Om half 6 werd er besloten om de wedstrijd door te laten gaan.

Voor de wedstrijd begon zorgde brandweerman Richard ervoor dat het gravel watervrij werd gemaakt waardoor de spelers geen natte voeten zouden krijgen.

De slagploeg van The Blokes begon goed aan de wedstrijd. Er volgden een paar mooie hits en de honken werden bezet. De recreanten moesten direct alle zeilen bijzetten. Veel ballen vielen steeds net voor of langs de fielders van de recreanten. Uiteindelijk leverde deze slagbeurt 3 punten op.

Nu was het de (slag)beurt aan de recreanten. Ook de recreanten gingen goed los. Er kwamen 7 mensen aan slag en dit leverde 3 punten op. In de tweede en derde inning hield het team van The Blokes de recreanten onder druk en bleef steeds net aan de goede kant van de score. Via 6-7, werd het 7-8 na hun 3e slagbeurt.

14-6-16 Rec Vs. Blokes (2)Tijd voor de recreanten om nog een tandje bij te schakelen. Aan slag waren de nieuwkomers Reinel, Richard en Will een gevaar voor The Blokes. Mede dankzij hun klappen konden de recreanten menig punt binnenlopen. Reinel sloeg bijvoorbeeld zijn 3e homerun in 2 wedstrijden. The Blokes was ook zeker goed aan het slaan. Over en weer vielen vangballen (het laatste deel van de wedstrijd in het voordeel van de recreanten) in, met name, het outfield te noteren en ook sneuvelden er mensen die uitgingen door loopacties.

Zo was het voor beide teams heerlijk om deze wedstrijd te spelen. Na afloop stond er bij scoorder Klaas een 18-9 uitslag in het voordeel van de recreanten in het blok genoteerd.

Beide teams bedankten elkaar, de scheids, het veld, het publiek en ook met name de weergoden. Vooral dit laatste was wel even belangrijk want het bleef droog tijdens deze wedstrijd.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.