De Koninkrijk teams

52f284d55f93c74c17f2ff497633e9a1Er is op dit moment ontzettend veel aan de gang als het gaat om de Kingdom of the Netherlands Teams. Omdat alle nieuwsberichten een beetje door elkaar lopen en wij niet de beroerdste zijn om jullie en de NOS even te ondersteunen, dan hier kort de hoogtepunten op een rij.

  • De softbalsters werden onlangs 4e op het wereldkampioenschap. Hier hebben zij geschiedenis geschreven, want nog nooit eindigde een Europees team hoger op een mondiale titelstrijd.
  • Het AAA (Junioren) honkbalteam werd eerste op het Europees Kampioenschap. De finale wisten ze te winnen van Italië. Door deze zege pakt het Koninkrijksteam voor de tweede keer in het bestaan van het junioren EK de titel.
  • Het Nederlands heren honkbalteam werd 1e op de Honkbalweek van Haarlem. Ze hebben hiermee voor de vierde keer het toernooi gewonnen en de leiding overgenomen van de USA.
  • Softbalsters U22 werden eerste op het Europees Kampioenschap in een wedstrijd tegen de voormalige winnaar Rusland.
  • Het Nederlands softbalteam heeft het Europees kampioenschap in het Italiaanse Montegranaro afgesloten met een vierde plaats. In de halve finale kwam Oranje net tekort tegen titelverdediger Tsjechië: 5-4.
  • H240716_nederland_winnaar_honkbalweeket wereldkampioenschap dameshonkbal (WBSC) wordt van 3 tot en met 11 september gehouden in het Zuid-Koreaanse Gijang City. Wij wensen Inger van The Knights alvast ontzettend veel succes!
  • In de Big League winnen zowel het honkbal- als het softbalteam de Little League Europe-Africa-Cup! Beide teams mogen nu voor Nederland uitkomen in de Big League tijdens de Little League World Series in Amerika.

    (Bronnen: Honkbalsite & Softbalsite)