Lastige start voor de aspiranten na de zomerstop

De zomerstop zit er weer op en het is weer tijd voor honk- en softbal! Ons herenteam was dit weekend nog vrij. De beide jeugdteams moesten aantreden tegen The Blokes.

Aspiranten – Zaterdag 27 augustus 2016 13:30 – te Veendam
Dat dit een lastige pot zou worden was bij ons bekend en met de instelling het de tegenstander niet gemakkelijk te maken werd de wedstrijd begonnen. The Blokes bood vanaf de eerste inning direct veel weerstand. Tess wist middels vier wijd op de honken te komen. Direct op de eerst volgende bal wist ze succesvol het tweede honk te stelen. Het was aan sebastian, die inmiddels al een slagbal om de oren gekregen had, om Tess binnen te slaan. Echter kwam de pitcher van de tegenstander met wat lastige ballen en wist  de Winschoter met drie slag terug de dugout in te sturen. Om van alle foutjes gebruik te maken en vooral om deze uit te lokken werd besloten actief en vel te gaan honklopen. Tess die telkens ver van het honk ging wist de veendammer pitcher goed uit te dagen. Na een mislukte pickoff op twee kreeg Tess het teken om het derde honk te stelen. Echter was de arm en de aangooi van de catcher perfect en sneuvelde ook zij. Met reeds twee uit mocht Rens het gaan proberen, maar ook hij werd verast door de pitcher en met drie nullen konden we het veld in om te verdedigen.

Ian mocht op de heuvel beginnen en Eva achter de plaat. Voor haar een van de eerste wedstrijden als catcher, maar een goede om eens te proeven aan het catcher zijn. Ze moest gelijk hard werken, want Ian had veel problemen bij het vinden van de catcherhandschoen bij zijn pitches. Hierdoor kwamen meerdere Veendammers op de honken en liepen de punten langzaam binnen. Tevens werden er aan onze kant een aantal onnodige fouten gemaakt waardoor de drie uit, die allang bereikt had kunnen worden, lang op zich liet wachten. Het eerste uitje werd gemaakt door onze kers verse catcher door een “SlDb actie 2 naar 3”. Konden we dan hierop doorpakken? Ian had het zichtbaar lastig en met de nog onervaren Eva achter de plaat was dit een lastige inning. Halverwege werd besloten Ian voor Sebastian om te wisselen. Gelijk bleek dat hij beter in de wedstrijd zat, want de ballen bereikten beter de catcherhandschoen en de laatste twee uitjes volgend snel. 7 – 0 achter na de eerste inning, Ai dat doet zeer!

20160829_16163820160829_161651Ook in de tweede slagbeurt hadden we het lastig met de pitcher van Veendam. Quinty wist de bal nog het veld in te brengen, maar helaas niet snel genoeg bij het eerste honk te komen. Ook de twee andere slagmensen sneuvelden en we mochten vrij snel het veld weer in om te gaan verdedigen. Sebastian heeft de wedstrijd goed gered en wist samen met het team de schade elke inning tot een of twee punten te beperken. De veendammers hadden een aantal mooie honkslagen. Aan onze kant leek er ook wat verbetering te komen. Iedereen werd wat actiever en er werd iets meer weerstand geboden. De tegenstander moest wat meer gaan honkballen om de punten binnen te krijgen. Rens maakte nog een leuke veld actie en Fleur wist een bal te vangen die als een vallende ster omschreven mag worden (zo hoog en ver). In het verdere verloop van de wedstrijd wist Veendam nog vier punten te scoren en eindigde de wedstrijd met 11 – 0.

De aspiranten waren vanmiddag zwak in hun slagbeurten en hebben een aantal onnodige punten weggegeven. Vol goede moed gaan we maandagavond (vanavond) weer trainen voor verbetering zaterdag tegen Caribe en maandagavond (5/9) tegen Assen.