Dubbele cijfers voor WHSC

10-09-16-bedrocks-vs-pup00005Dit weekend speelden de pupillen van WHSC de uitwedstrijd tegen Bedrocks. 2 maanden geleden speelden beide teams in Winschoten tegen elkaar en toen wisten de Winschoters de wedstrijd op het allerlaatste moment te beslissen. Het team van WHSC miste dit weekend Sirion-Lucia-Finn en Marco. Deze spelers waren om uiteenlopende redenen afwezig. Het pupillenteam werd aangevuld met Kyra en Eva en vertrok hierdoor met een 7-tal naar Emmen. De tegenstander trad met een verjongd team aan en zo betraden beide teams het veld in Emmen.

Stef mocht de wedstrijd voor WHSC openen en deed dit met een 3-honkslag die hem even later, na een doorgeschoten bal over de thuisplaat bracht. Een goed begin voor de pupillen. Kyra was nummer 2 op de slaglijst en wist met een 2 honkslag het goede begin een vervolg te geven. Tom moest als derde slagman even passen, maar vervolgens zorgden Glenn en Ingmar er weer voor dat de fielders van Bedrocks het druk kregen. Esmee ging vervolgens ook uit op 3 slag, maar na een honkslag van Eva waren er 4 punten binnengelopen door de pupillen. Via doorgeschoten ballen slaagde Eva erin om het 5de en laatste punt van deze inning binnen te lopen. De hele slagploeg van WHSC was hiermee aan slag geweest.

10-09-16-bedrocks-vs-pup00002Vervolgens mochten Bedrocks proberen om het de Winschoters lastig te maken. Glenn begon met pitchen en na een 1-3 actie en een 3 slag situatie was hij er mede verantwoordelijk voor dat er direct 2 slagmensen terug naar de dugout mochten. De derde nul viel vervolgens ook direct waardoor Bedrocks de spanning nog niet terug kon brengen.

De volgende slagbeurt van WHSC werd strak verdedigd door Bedrocks. Middels een 2-4, vangbal en 5-2 actie werden Stef, Kyra en Tom uitgemaakt en mochten Bedrocks snel beginnen aan hun tweede slagbeurt. Ook hier zou het weer 3 op, 3 af worden. Het was snel wisselen op deze manier. Na 2 innings stond er dus nog steeds een 0-5 voorsprong op het scoreblok genoteerd.

In de derde inning zou vervolgens weer de hele slagploeg van WHSC oog in oog met de pitcher van Bedrocks komen te staan. Er werden in deze inning 3 punten binnengelopen. Helaas konden de pupillen van Bedrocks hier weinig tegenover stellen want het zou wederom 3 op 3 af worden

In de 4de en laatste inning kwam wederom de hele slagploeg van WHSC aan de beurt. Dit leverde weer 5 punten op. De pechvogel van de dag aan WHSC zijde was vandaag Esmee. Tot tweemaal toe wist ze de bal het veld in te slaan, maar sneuvelde ze toch net door een 1-3 actie.10-09-16-bedrocks-vs-pup00001

Ook in de laatste slagbeurt konden de pupillen van Bedrocks geen punten scoren, Ingmar was in deze inning de pitcher, waardoor de WHSC pupillen met een ruime 13-0 score terug naar Winschoten vertrokken. Nog het vermelden waard was de pech van Tom die 2 keer een bijna homerun sloeg, maar net tekort kwam om helemaal rond te komen. Het krachtsverschil tussen beide teams was dit weekend net even te groot.