Pupillen winnen in een spannende wedstrijd nipt van Drachten Diamonds

17-09-16-pup-vs-dd00004De pupillen van WHSC traden dit weekend aan tegen Drachten Diamonds. Vooraf werd al een spannende strijd verwacht want beide teams ontliepen elkaar niet veel in de competitie stand.

Het team van coach Dick Ronald kon deze wedstrijd wederom niet over een 9-tal beschikken en de tegenstander trad met een 3-tal aspiranten aan dus dit versterkte vooraf al het gevoel dat de pupillen een zware kluif aan deze tegenstander zouden hebben.

WHSC startte met Glenn op de heuvel en zou ijzersterk beginnen aan deze wedstrijd. De eerste slagman mocht met 3 strikes terug. De 2e slagman kwam aanlopen en ging het duel met Glenn……. en Ingmar (catcher) aan…….. Na 2 slag werd de volgende bal op hem afgegooid………de slagman raakte de bal niet goed…..en produceerde een foutslag. Achter hem zat Ingmar klaar om deze bal rechtstreeks te vangen…..dus ook deze slagman mocht terug naar de dugout. De derde slagman werd ook door Glenn uitgegooid waardoor het 3 op 3 af zou worden.

Dan de beurt aan WHSC om het beter te doen dan de tegenstander. Daar waar Glenn slechts 12 ballen nodig had om 3 mensen uit te krijgen, deed zijn collega aan Drachten zijde zelfs nog sterker: ze had slechts 7 ballen!!!! nodig om de slagploeg van WHSC weer terug naar het veld te verwijzen. Na 1 inning dus nog geen punten, geen honkslagen en 2 pitchers die gezamenlijk 19 ballen nodig hadden om deze inning te beëindigen.

17-09-16-pup-vs-dd00010De tweede inning begon wederom prima voor Glenn. De eerste nul viel na wederom 3 slag. De volgende slagman zou de inleiding zijn voor een geweldige fieldactie van WHSC: de bal werd ver het veld ingeslagen en Marco moest heel hard achter de bal aanrennen om deze te pakken te krijgen. De slagman zette het inmiddels op een lopen en was reeds op weg naar het derde honk toen hij de bal te pakken had. Marco draaide zich om en gooide de bal zo hard mogelijk vanuit het outfield terug richting het infield. De slagman ging er inmiddels vanuit dat hij een homerun ging lopen want tikte het derde honk aan en ging door naar thuis. Maar via Tom werd de bal naar thuis, Ingmar, gegooid die vervolgens in 1 beweging de bal tegen de slidende slagman tikte…OUT!!!! Een schitterende fieldactie van WHSC waardoor dus een punt voor Drachten werd voorkomen en wat ook applaus vanuit de dugout en het terras opleverde. De derde nul volgde ook via een mooie 1-3 actie waardoor Glenn na 2 innings slechts 21 ballen verbruikt had en nog geen punten tegen had gekregen

De gelijkmakende slagbeurt begon met Glenn aan slag. Glenn bracht de bal goed het veld in maar via een hele strakke veldactie van de korte stop naar 3 ging hij toch uit. Esmee was de volgende die aan slag kwam en wist via een mooie tik en een doorgeschoten bal het tweede honk te bereiken. Uiteindelijk zou Esmee ook het eerste punt in deze inning binnenlopen. Na 2 innings was de stand 1-0 in het voordeel van WHSC. In deze 2 innings lieten beide teams sterk pitchwerk, 2 mooie veldacties en weinig honkslagen zien.

In de derde inning kreeg WHSC het dan toch moeilijk. De eerste 2 slagmensen kwamen op de honken en na wat slordigheidjes en kon er 1 punt worden binnengelopen en was het derde honk bezet. Glenn herpakte zich echter goed en de volgende 3 slagmensen gingen allemaal uit. De loper op het derde honk werd daar gehouden en zo stond het 1-1.

17-09-16-pup-vs-dd00011Vervolgens was het dus de beurt aan WHSC om weer wat puntjes te scoren. Marco sloeg de bal het veld in, maar de bal kwam bij de 1e honkvrouw van Drachten terecht en hier kon hij niet tegen sprinten. Ingmar was de volgende slagman en hij sloeg een 2 honkslag. Nadat ook Tom, na een mooie klap maar wederom ook een hele strakke 4-3 actie, uitging leek het wederom een lastige slagbeurt voor WHSC te gaan worden.  Aan Glenn dan de taak om Ingmar, die inmiddels op het derde honk stond, binnen te slaan. Met een verre klap kwam Glenn op het derde honk en kon Ingmar binnenlopen. Esmee was de volgende die aan slag kwam en deed dit wederom prima. Met een honkslag wist ze Glenn binnen te slaan. Nadat ook Sirion met een mooie tik het eerste honk bereikte kon Esmee inmiddels het derde honk bereiken. Na een steel actie van Sirion en een daaropvolgende aangooi van de catcher naar 2 kon Esmee doorrennen naar thuis. Een sterke loopactie leverde nog een punt op voor WHSC. Stef ging vervolgens uit op 3 slag waardoor de oogst in deze slagbeurt 3 punten bedroeg.

Inmiddels zaten de pitchers van beide teams na 3 innings op hun count dus er diende gewisseld te worden. Ingmar nam de taak van Glenn over waardoor Stef het catcherpak aantrok. Drachten wist inmiddels ook dat ze waarschijnlijk aan hun laatste inning waren begonnen en gaven vol gas. Ingmar en Stef kregen het moeilijk. Er volgden veel tossballen die door Drachten prima werden verwerkt. Er kwamen 7 spelers aan slag en dit leverde een aantal honkslagen en uiteindelijk ook 3 punten op. Inmiddels was de speeltijd nagenoeg verstreken waardoor de pupillen van WHSC met een 4-4 stand aan hun laatste slagbeurt gingen beginnen. Een gelijkspel was al een feit….maar kon het ook nog een winstpartij worden?

Aan Lucia de eer om deze slagbeurt te beginnen. Vol enthousiasme pakte ze de knuppel op en ging klaarstaan. Met een mooie tik beëindigde ze haar slagbeurt en ook werd het eerste honk bereikt. Een goed begin van deze slagbeurt. Wat was dit een spannende wedstrijd. Kon Lucia deze wedstrijd gaan beslissen?

17-09-16-pup-vs-dd00013Marco stond inmiddels klaar en Lucia bereikte inmiddels het tweede honk door een steelactie. Na nog een doorgeschoten bal wist Lucia zelfs het derde honk te bereiken. Met nog nul uit werd Lucia ingefluisterd dat zij vandaag het winnende punt ging binnenlopen. Ze leek dit heel goed te beseffen want de smile van oor tot oor zei voldoende. Marco wist de bal vervolgens goed het veld in te slaan en Lucia kreeg het teken om te gaan sprinten. Dit deed ze en zo kon Lucia het winnende punt binnenlopen. De 5-4 stond op het score blok en de vreugde aan WHSC zijde was groot.

De wedstrijd was eigenlijk afgelopen, maar gezien het mooie weer werd er besloten om nog even door te spelen. Marco ging vervolgens uit door een foutieve inschatting van de assistent coach (sorry Marco) en Ingmar en Tom produceerden beide nog een honkslag. Ingmar kwam hierdoor nog binnen en vervolgens werd er besloten om de wedstrijd dan alsnog te beëindigen.

WHSC trok in een hele mooie en spannende wedstrijd aan het langste eind. Beide teams lieten mooie veldacties zien, sloegen goed en ook werd er aan WHSC zijde heel goed loop-/steelwerk afgeleverd. Mede door dit laatste feit werd deze wedstrijd door het 8-tal van WHSC gewonnen. Een mooie prestatie en complimenten voor de jongens en meiden van WHSC!

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.