Pupillen spelen wederom een thriller

24-9-16-knights-vs-pup-00004De pupillen van WHSC speelden dit seizoen meerdere spannende wedstrijden. Zo werd er bijvoorbeeld met 7-6 van Blokes 1 verloren en een week geleden met 6-4 (in de laatste slagbeurt) van Drachten gewonnen.

Dit weekend mochten de pupillen naar Leek afreizen om hier tegen hun leeftijdsgenootjes van BSC Knights aan te treden. Gezien alle uitslagen in deze najaarsreeks werd er een spannende wedstrijd verwacht…..en dit zou dus ook zo uitkomen……

WHSC mocht beginnen met slaan en slagvrouw Kyra verscheen als eerste bij de plaat. Aan haar dus de taak om deze wedstrijd voor WHSC goed te beginnen en dit zou ze ook doen want er werd een 2 honkslag geproduceerd. Vervolgens was het de beurt aan Tom die een honkslag wist te produceren. 2 mensen aan slag en 2 honken bezet. Een prima begin van deze wedstrijd.  Sirion was de derde slagman en ook hij wist de bal het veld in te krijgen maar kwam net tekort om het eerste honk te bereiken. Inmiddels waren Kyra en Tom binnengekomen waardoor de eerste 2 puntjes binnen waren. Na Sirion ging Glenn op dezelfde manier uit (ook 1-3 actie) en nadat Ingmar 3 slag kreeg zat de eerste slagbeurt erop.

24-9-16-knights-vs-pup-00003Ingmar begon deze wedstrijd op de heuvel en de slagploeg van Knights maakte het hem direct heel erg lastig. De eerste 4 slagmensen kwamen, mede geholpen door de fielders van WHSC, allemaal op de honken waardoor Knights de pupillen van WHSC goed onder druk zette. Na een mooie vangbal van Kyra viel dan toch de eerste uit te noteren, maar slagman nummer 6 kwam vervolgens wel weer op de honken. Inmiddels vielen er 4 punten te noteren voor de Leeksters en nadat de 6e slagman, na een drietal doorgeschoten ballen, ook over de thuisplaat kon lopen was het einde van de eerste inning dan bereikt. De pupillen van WHSC hadden een lastige slagbeurt achter de rug. Zonder nu zelf goed te slaan konden Knights eenvoudig 5 punten maken. Een peptalk was hierbij even bittere noodzaak want de teleurstelling was bij een aantal spelers goed waarneembaar.

Voordeel van slechts 1 gespeelde inning is dat je nog genoeg tijd hebt om je in de wedstrijd te herstellen. Esmee en Marco waren de eerste slagmensen die mochten proberen om WHSC weer dichterbij Knights te brengen, maar beide kregen de bal niet goed het veld in waardoor ze  uitgingen. Vervolgens was het dan de beurt aan Stef om een honkslag te produceren, maar ook Stef ging uit doordat de catcher, bij 2 slag, een foutslag tot vangbal wist te produceren. Deze slagbeurt was dus een gevalletje van 3 op 3 af. Het was nog niet allemaal overtuigend wat de pupillen lieten zien.

24-9-16-knights-vs-pup-00009Nadat de eerste slagman van Knights op 3 uit terug naar de dugout mocht lopen werd de druk weer opgevoerd want de volgende slagman produceerde, na een wederom een foutje in het veld, een honkslag en kwam vervolgens ook vrij eenvoudig op het derde honk. Deze slagman werd, gelukkig voor WHSC, niet in de mogelijkheid gesteld om het 6de punt binnen te lopen want de inning werd via 2 keer 3 slag afgesloten.

Na 2 innings konden de coaches van WHSC nog niet echt tevreden zijn over het vertoonde spel. Lucia was de laatste in de slagvolgorde van WHSC die aan slag kwam. Tegen Drachten wist zij het winnende punt te maken, maar nu wist de pitcher haar in toom te houden door 3 slag te geven. Door deze nul waren er aan WHSC zijde 7 slagmensen op rij uitgegaan. Dan moest de kop van de slagploeg het maar weer laten zien. Kyra mocht het als eerste proberen en slaagde er wederom in om op de honken te komen. Nadat ook Tom en Sirion een honkslag produceerden werd nu de druk van WHSC opgevoerd. Er waren 3 honken bezet en slechts 1 uit. Aan Glenn de mooie taak om met een hit zijn medespeler(s) binnen te slaan. Maar ook dit keer mocht hij, dit keer met 3 slag, weer gaan zitten. Ingmar was de volgende in de rij en hij produceerde een honkslag. Esmee kon de wedstrijd helaas wegens ziekte niet voortzetten waardoor Marco de volgende slagman was. Ook hij kreeg 3 slag aan de broek, maar ondertussen waren wel Kyra-Tom-Sirion over de thuisplaat gelopen waardoor de tussenstand 5-5 bedroeg.

Het publiek kreeg dus ook vandaag weer een spannende pot voorgeschoteld. Wie ging deze wedstrijd winnen? In de gelijkmakende slagbeurt viel direct de eerste nul doordat Glenn zijn tegenstander 3 slag gaf. Na een 1-3 actie viel ook de tweede nul waarna Glenn oog in oog kwam te staan met de derde slagman in deze slagbeurt. Het zou super zijn als deze slagman ook met 3 slag weer mocht gaan zitten want dan was het ook hier 3 op 3 af. Maar deze slagman was getergd en produceerde een enorme knal waardoor hij helemaal rond kon lopen….homerun….en het 6de punt was binnen voor Knights. De slagman die hierop volgde ging via een vangbal uit waardoor dit einde derde inning betekende.

24-9-16-knights-vs-pup-00007Met een 6-5 stand begonnen beide teams aan de laatste inning. WHSC wist wat het moest doen…..punten scoren….. terwijl Knights maar 1 doel had…… veld dichthouden.

Stef was de WHSC speler die het dan als eerste moest gaan doen. Hij ging het duel met de pitcher aan en produceerde een honkslag. Een goed begin van deze laatste slagbeurt. Lucia was de volgende die mocht proberen om op de honken te komen en dit lukte haar ook. Inmiddels was Stef, na 2 doorgeschoten ballen, doorgelopen naar het derde honk en hij kon door de tik van Lucia over de thuisplaat lopen. Het 6de punt was binnen en de stand was gelijk getrokken.

Vervolgens ging Kyra uit en ook Lucia werd bij een poging om het 3de honk te bereiken uitgetikt.  Tom produceerde vervolgens zijn derde honkslag van de dag. Het was nu aan Sirion om Tom binnen te slaan. Na een steelactie stond Tom inmiddels op 2 dus de spanning nam merkbaar toe. Namen de pupillen van WHSC een voorsprong? Of bleven ze op een gelijke stand steken en was het nog een inning sidderen om te zien wat Knights in hun laatste slagbeurt ging doen?

Sirion stond met de knuppel klaar en sloeg de bal het veld in. Echter, hij had pech dat de bal recht op de pitcher afvloog waardoor de bal in zijn handschoen belandde. Einde slagbeurt….6-6 tussenstand……. de spanning nam nog meer toe. Het was nu aan Knights om een puntje te scoren om zo deze spannende wedstrijd winnend af te kunnen sluiten.

De eerste slagman van Knights sloeg de bal het veld in……maar werd gevangen….pff dat was een opluchting. De eerste nul was er. Glenn ging het duel met de volgende slagman aan en deze mocht met 3 slag weer in de dugout plaatsnemen. 24-9-16-knights-vs-pup-00010Er was nog 1 uit nodig om deze wedstrijd met 6-6 te eindigen. De volgende slagman had in zijn eerste poging een honkslag weten te produceren dus Glenn moest volle bak gooien en dit zou hij ook doen. Ook deze slagman kreeg 3 slag en dit betekende einde wedstrijd.

Wat maakten de pupillen van WHSC en Knights er een spannende wedstrijd van. WHSC begon moeizaam aan deze wedstrijd maar wist een 5-2 achterstand weg te poetsen en hield dus uiteindelijk een punt over aan deze wedstrijd. Volgende week spelen de pupillen hun laatste wedstrijd. Er wordt dan tegen de pupillen van The Blokes 1 gespeeld. Deze najaarsreeks is een hele spannende competitie. Met name Blokes 1, Drachten en WHSC maken er onderling een hele spannende competitie van.

De top 3 ziet er als volgt uit:

  1. The Blokes 1               5-8
  2. WHSC                          5-7
  3. Drachten Diamonds 4-6

Door het gelijke spel van dit weekend en de winst van Drachten op Blokes 1 heeft WHSC waarschijnlijk verzuimd om aanspraak te mogen maken op de eerste plek in de eindstand. Volgende week speelt WHSC dus de thuiswedstrijd tegen Blokes 1 (uit 7-6 verloren) en met de wetenschap dat Drachten nog 2 keer tegen het jonge team van Blokes 2 speelt zal WHSC de competitie zeer waarschijnlijk met een mooie 2de of 3de plek afsluiten.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.