Kampioenschap binnen handbereik voor de heren van W.H.S.C.

In vergelijking met vorige week was het voor de senioren afgelopen zondag in alle opzichten een andere wedstrijd. Allereerst was de temperatuur in vergelijking met vorige week ongeveer 15 graden gedaald. Dat had misschien wel een positieve invloed op het spel in de wedstrijd tegen Caribe H3. Om 11:00 uur stond de vaste eerste slagman, Chris Martinez, klaar in het modderige slagperk om meteen ook maar een honkslag te noteren. En er volgden daarna nog veel meer van de rest. Halverwege de eerste inning stond het dan ook al 0-5.

Maar Caribe liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Een verrassend sterke slagploeg verscheen aan de plaat en Thijs Korte moest flink aan de bak om niet te veel prijs te geven. Met fraaie verre honkslagen wist Caribe in de eerste inning terug te komen tot 3-5 .

Het had er alles van weg dat het een leuke en spannende wedstrijd zou worden. Maar nog vóór er een uur was gespeeld bleken de mannen van WHSC toch te sterk voor de stadjers. Halverwege de wedstrijd was de stand 5-12, maar ondanks het krachtsverschil was het toch een wedstrijd die het aanzien best waard was. Paul Witter wist zijn eerste homerun in deze competitie te slaan, alleen jammer genoeg waren de honken toen leeg. Desalniettemin een fraaie prestatie voor de jarige Paul. Daarmee was Bart Wegman niet meer de enige met een homerun achter zijn naam, hoewel Bart wel aan kop gaat met twee.

Tegen het einde van de wedstrijd wist Caribe toch ook nog een paar mooie punten te scoren, maar de comeback werd iets te laat ingezet. Eindstand 9-21.

Hopelijk kunnen de mannen van het eerste team aanstaande zondag dezelfde cijfers noteren, want dan zal beslist worden wie er kampioen gaat worden in de 4e klasse G op basis van winstpunten. WHSC speelt de laatste wedstrijd met thuisvoordeel tegen CUBS Hardenberg, de nummer 6 uit het klassement. Een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Reden genoeg dus om aanstaande zondag om 10:00 uur de heren van WHSC te komen aanmoedigen! Want alleen als de wedstrijd gewonnen wordt is het kampioenschap veilig.