Oefenwedstrijd heren Nothern Stars vs. W.H.S.C.

Afgelopen zondag vertrok ons heren honkbalteam naar Leeuwarden voor een oefenwedstrijd tegen het tweede team van de Nothern Stars. De dag begon wat grauw, maar al snel brak het heerlijke zonnetje erdoor. Na een bakje koffie werd de warming-up gestart. Als snel gingen alle trainingsjasjes uit gezien het gehele veld verwarmt werd door de zon.

De wedstrijd begon moeizaam voor de heren van W.H.S.C. gezien de eerste drie slagmensen met een veldactie en twee keer  drieslag terug de dug-out in konden. De pitcher van Leeuwarden beschikte over een snelle bal waar de Winschoters toch wel even aan moesten wennen. Gelukkig had pitcher Martin antwoord op de Friezen en mochten in de eerste twee inningen slechts zes slagmensen van de Nothern Stars het slagperk betreden. Vier keer drieslag en twee veldacties. Zo ging het gelijk op tot aan de vierde inning. De tussenstand was dan ook nogsteeds 0 – 0.

In de vierde inning wist Bertus sr. het eerste honk te bereiken door een veldfoutje van Leeuwarden. Door een ingebrachte bal, die uitliep in een velderskeus, kon hij het tweede honk bereiken. Hierna volgende dan ook de eerste honkslag van de wedstrijd. Chris wist een twee-honkslag te slaan waardoor het eerste punt voor W.H.S.C. over de plaat kwam. Bouke wist vervolgens ook nog een honkslag te slaan waardoor W.H.S.C. deze inning in totaal drie punten wisten te scoren.

Derrick aan slag voor de heren van W.H.S.C.

Nu moest er echter wel verdedigd gaan worden. Ook nu weer kwam er slechts een Fries op de honken. Het veld van W.H.S.C. liet weinig toe. De ballen die werden ingebracht werden allen foutloos verwerkt. De heren lieten zuinig en verdedigend sterk honkbal zien. Aanvallend  behoeft nog wel wat verbetering, maar voor velen was het ook weer de eerste ervaring in de wei dit seizoen.

In de zesde een laatste inning sloeg Bart nog een mooie honkslag. Ook bouke kwam op de honken en door twee ingebrachte ballen liepen zij allebei binnen. De tussenstand was 1 – 5 en de Nothern Stars hadden de laatste slagbeurt. Het was aan Paul de wedstrijd tot einde te brengen. We kregen nog één honkslag om de oren waardoor de Friezen nog een tweede punt over de plaat brachten.

Het was een leuke wedstrijd met prachtig weer. Eindstand 2 – 5 voor W.H.S.C.