Onze heren domineren in Hardenberg

Vandaag mochten onze heren richting Hardenberg voor een wedstrijd tegen de Cubs. Het team zou voor onze heren niet al teveel moeilijkheden moeten opleveren, maar iedere wedstrijd is verschillend. Cubs heeft een mooie kantine gekregen die – net als de mogelijk toekomstige van W.H.S.C. – is opgebouwd uit containerunits. Erg leuk om hier en daar alvast een beetje inspiratie op te doen.

Het veld lag perfect in de zon en de gehele dag hebben onze heren van het heerlijke weer mogen genieten. Nadat ook Chris en Rick in de Twingo het veld gevonden hadden kon er begonnen worden met de wedstrijd. Rick op de heuvel en Martin achter de plaat. Helaas waren er enige opstartproblemen waardoor de Cubs al snel een puntje wisten te scoren. Gelukkig werd de inning snel tot een einde gebracht.

Na de opstartproblemen werden de koppen dezelfde kant op gedraaid en gingen onze heren er weer tegenaan.  Het tij was nu gekeerd. Het veld van de Cubs liet veel steken vallen waardoor het ene naar het andere punt binnenliep aan de zijde van W.H.S.C. De wedstrijd heeft verder eigenlijk alleen dit karakter gehad. Wel werden er aan de zijde van Hardenberg veel vangballen gemaakt. Daarnaast kregen de W.H.S.C.-ers zo af en toe een flinke klap om de oren waardoor er een aantal puntjes gescoord werden.

Hoogtepunten aan de zijde van W.H.S.C. waren toch wel de twee enorm verre honkslagen van Bertus jr. Hierop liepen eenmaal drie punten en eenmaal twee punten binnen. Daarnaast wisten we een mooie dubbelspel te draaien en verdere mooie acties te maken. In het veld werden hier en daar nog wat kleine foutjes gemaakt waar een ieder weer van geleerd heeft. Aan slag is zeker een stijgende lijn te zien. Bertus jr. had vandaag als eerste binnen ons heren honkbalteam een slaggemiddelde van 1.000!

De eindstand van de wedstrijd is 5-19 voor onze heren geworden. Al met al een leuke pot met veel zon en een gevuld terras. Onze heren leiden nu de competitie en staan vier winstpunten los van de nummer twee.

Verder dit weekend
De pupillen hebben afgelopen zaterdag gespeeld tegen de Bedrocks uit Emmen. Zij wisten met 6-10 te winnen! Helaas geen foto’s of een wedstrijdverslag. De aspiranten waren vrij dit weekend. Zij hebben op de zonnige zaterdag een extra training gehad. Iedereen kon deze ochtend even lekker slaan en werken aan hun techniek. Na afloop bleef een ieder nog even gezellig plakken bij de kantine.