Renovatie – De eerste werkzaamheden inzake de nieuwe kantine

De tekening, echter wel onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Kort geleden heeft W.H.S.C. het definitieve besluit van de gemeenteraad ontvangen. W.H.S.C. wordt met ruim €30.000 ondersteund bij het realiseren van een eigen kantine. Het bestuur en een aantal leden hebben in de tussentijd niet stilgezeten en veel voorwerk werd, ondanks het nog niet definitieve besluit, reeds gedaan.

De kantine zal worden samengesteld uit containerunits die gebruikt worden als kantoor. Bij Stijkel Bouw uit Scheemda staan vier van deze units die geschikt zijn voor onze doelen. Bestuursleden zijn samen met het bedrijf om tafel gegaan. Hier is een mooie deal uitgekomen waar W.H.S.C. veel profijt van heeft. Als dank zal er een banner van Stijkel Bouw in onze backstop komen te hangen.

De units die W.H.S.C. heeft aangeschaft

Ook Dick Ronald heeft niet stilgezeten. Voor de definitieve bevestiging had hij al veel voor W.H.S.C. en het project uitgezocht. Zo heeft hij bijvoorbeeld door iemand tekeningen laten maken, is er informatie ingewonnen en zijn de mogelijkheden in kaart gebracht. Samen met het bestuur is een ‘bouwteam’ opgezet met mensen die op dat moment actief betrokken zijn bij de realisatie van onze kantine.

Na het besluit is D.R. gelijk begonnen aan de werkzaamheden. Zowel thuis als op het veld was er actie. Thuis bouwde hij reeds een kozijn voor de openslaande deuren, die hij gisteren samen met Martin heeft geplaatst. Op het veld werd eerder deze week al voorbereidend werk verricht voor het plaatsen van de units. De grond is afgegraven, aangevuld met geel zand en geëgaliseerd. Vandaag zijn betonnen elementen geleverd die als fundering voor de units zullen dienen. Aankomende zaterdag – het egaliseren van de grond – en volgende week zal de basis gelegd worden voor  het aanleggen wat de waterleiding en de riolering.

Kortom, het project loopt op volle toeren. Mocht je ergens tijd hebben om te helpen (bijvoorbeeld morgenvroeg), laat dit dan even weten aan Dick Ronald. Via de site zullen wij jullie op de hoogte houden. Actuele foto’s zijn te vinden in het Renovatie Accommodatie fotoalbum.