Valse start voor heren na zomerstop

Waar onze jeugdteams nog kunnen genieten van hun vakantie moest het herenteam alweer beginnen aan het vervolg van hun competitie. De Bedrocks uit Emmen waren dit maal de tegenstander. Dat het een lastige pot zou worden stond van tevoren al vast. De Bedrocks beschikt over een goed team en bij de heren waren veel spelers afwezig door werk en vakantie. In totaal waren er 8 spelers beschikbaar. Onderweg werd ‘Alex’ opgepikt die beschikbaar en bereid was om mee te spelen. Alles leek dus goed te komen.

Inmiddels was het 14.00 uur geworden. De aanvangstijd van de wedstrijd, echter stonden er aan de kant van Winschoten maar vijf man op het veld. Eén van de auto’s met daarin vier spelers vond dat door Nederland rijden niet snel genoeg ging, daarom besloten ze de oostelijke route te nemen over de Duitse Autobahn. De waarschuwingen dat het in Duitsland heel druk kon zijn door vakantieverkeer hadden ze gemist. En ja hoor, de auto komt terecht in een lange file. De overige vijf spelers en coach Hans voelden zich niet prettig door het voorval, zeker ook omdat de materiaal- en ballentas in de auto lagen die vast stond. Met veel geslijm van de Winschoters werd de wedstrijd uitgesteld met een kwartier. Dat bleek net genoeg, want om ongeveer 10 over 2 waren ook de filegangers gearriveerd. Voor hun was de straf zonder opwarming meteen aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd kon beginnen. Voor het eerst in de overdrukte overshirts van de nieuwe sponsor Speer Reclame en Communicatie. De eerste inning begon prima voor W.H.S.C. Eerste slagman Chris kwam met vier wijd op de honken. Chris was enthousiast en begon het tweede honk te stelen en op dat moment sloeg de tweede slagman Robert een ploppertje over het binnenveld. Chris kon meteen door naar het derde honk. Een prima start en toen… opende de hemel haar sluizen. Het begon te stortregenen en de wedstrijd die na de verlate start net begonnen was lag alweer stil. Het weer zou zich deze wedstrijd van haar meest wispelturige kant laten zien. Na een minuut of vijf stopte het met regenen en kon de wedstrijd weer opgestart worden. Met het derde en het eerste honk bezet en nul uit was de kans groot om punten te scoren. Aan Paul de taak om dit te doen. Robert reageerde snel op een verkeerd block van de catcher en wist met een ‘delayed steal’ het tweede honk te bereiken. Paul had kans om twee punten binnen te slaan. Hij sloeg echter de bal hard en recht richting de korte stop die de bal verwerkte en Paul uitgooide op één. Chris wist wel te scoren vanaf drie en Robert bereikte het derde honk middels de velders keus. Eén uit en het derde honk bezet, nog steeds een prima kans om het aantal punten te verdubbelen. Thijs raakte de bal prima, echter precies richting de linksvelder die de bal ving. Robert kon hierop scoren. Met twee uit was nu Bouke aan slag. Hij kreeg snel twee slagballen om de oren en het zag er niet best uit. De volgende bal van de werper van Emmen ging faliekant mis. De curvebal draaide totaal niet en hoewel Bouke nog wegdook raakte de bal hem vol op de helm. De nieuwe helm deed zijn werk prima en zonder schade kon Bouke de wedstrijd vervolgen. Rick was de volgende aan slag en hij ging uit met een vangbal in het buitenveld.

Het was nu de taak aan de Bedrocks om in de gelijkmakende slagbeurt te proberen de 2-0 achterstand weer goed te maken. Pitcher Rick begon de wedstrijd stroef. De eerste slagman werd geraakt door een worp en mocht naar het eerste honk. Bij de tweede slagman werd het niet beter. Rick maakte schijn volgens de scheidsrechter. Het zou niet bij deze ene keer blijven. In totaal maakte Rick vier maal schijn deze wedstrijd wat indirect leidde tot meerdere punten voor Emmen. De tweede slagman sloeg een honkslag en daarmee het eerste punt voor Emmen binnen. De eerste uit volgde hierna via een vangbal. De volgende slagman, de nummer vier in de slagvolgorde, sloeg de bal ver. Zo ver dat deze over de linksvelder vloog. Een binnengeslagen punt en een tweehonkslag was het resultaat. De loper op het tweede honk werd vervolgens binnengeslagen door de volgende slagman. Inmiddels drie punten binnen en pas één uit. Rick maakte snel de tweede uit middels een drie slag. Echter ging de malaise hierna verder. Een honkslag, één maal vier wijd en een doorgeschoten bal zorgde voor nog een punt. Rick maakte vervolgens de derde uit met zijn tweede drieslag. Na één inning was de stand 4-2 voor Emmen.

De tweede inning begon minder goed. De eerste twee slagmensen gingen snel uit. Alex was nu aan slag. Hij gaf de bal een harde klap richting de linksvelder. De bal was zo hard dat hij weer uit de handschoen van de linksvelder sprong en ervoor zorgde dat Alex het eerste honk bereikte. De kop van de slagploeg was weer aan de beurt. Chris sloeg een bal hard het buitenveld in. Een tweehonkslag. Het derde en tweede honk bezet, maar wel met twee uit. Robert was de volgende aan slag en ging helaas uit door een veldactie. Drie uit. Emmen was weer aan de beurt.

De Bedrocks begonnen sterk met weer een honkslag. De eerste uit werd gemaakt via een veldactie op het tweede honk. De volgende slagman sloeg een bal hoog in de lucht. De middenvelder had de bal in zicht. Maar niet op het laatste moment. De bal verdween in de zon en viel een meter achter de middenvelder. De volgende slagman kwam ook door met een honkslag. Alle honken vol en pas één uit. Punten voor de Bedrocks leken in de lucht te hangen. Toen kwam één van de weinige hoogtepunten van de kant van de Winschoters. De bal werd richting de korte stop geslagen. Een snelle toss naar de tweede honkman en door naar de eerste honkman. Een prachtig dubbelspel zorgde ervoor dat ondanks dat alle honken vol waren er geen punt werd gescoord door de Bedrocks.

De derde inning was niet best voor de slagploeg van W.H.S.C. Vier man aan slag, drie uit en geen punt gescoord. De Bedrocks hadden echter een fantastische inning. Mede mogelijk gemaakt door matig verdedigend werk van de Winschoters. De eerste slagman kreeg drieslag. Onze catcher had de bal niet meteen gevangen en moest deze naar het eerste honk gooien om de uit ook daadwerkelijk te maken. Door een rare worp van de catcher wist de eerste honkman de bal niet onder controle te krijgen. De slagman wist veilig het eerste honk te bereiken. De volgende slagman sloeg zichzelf in een veldactie. Eén uit, maar nog steeds het eerste honk bezet. Er werd nog een uit gemaakt, maar niet voordat twee punten aan de kant van Emmen waren binnengelopen. Het was nog niet klaar met het slaggeweld van Emmen. De volgende slagman van Emmen sloeg de bal ver het buitenveld in. De bal rolde helemaal naar het outfieldhek. Weer twee punten binnen voor de Bedrocks. Even later volgde het vijfde punt voor de Bedrocks. Uiteindelijk maakte een vangbal een einde aan deze desastreuze inning voor Winschoten. De stand was inmiddels 9-2 voor Emmen.

De vierde inning vertoonde gelijkenis met de derde inning. Vier man aan slag, drie uit en geen punt gescoord. Het enige dat deze inning aan de kant van de heren het benoemen waard is, waren de acties van Bart. In de eerste helft van de inning wist Bart zowel het tweede als het derde honk te stelen. De tweede helft van de vierde inning liet catcher Bart zien over een aardige arm te beschikken. Vanaf zijn knieën maakte hij de eerste uit van de inning door een loper, die het tweede honk probeerde te stelen, uit te gooien. Thijs had inmiddels het gooien van Rick overgenomen en deed dit prima door de volgende twee slagmensen met drieslag terug te sturen naar de dug-out.

Inmiddels was het alweer de vijfde inning. Het werd hoog tijd dat de heren eens wat terug zouden doen. Beide punten die waren gemaakt stamden nog uit de eerste inning. Maar ook deze inning begon slecht. Robert kreeg helaas drieslag. De tweede slagman Paul deed het aanzienlijk beter met een honkslag. Door te stelen kwam hij op het tweede honk. Thijs bracht Paul verder naar het derde honk, maar ging zelf wel uit. Alweer twee uit, maar wel een man in scoringspositie. Het was aan Bouke om het punt binnen te slaan en de inning levend te houden. Bouke kreeg al snel twee slag aan de broek. De derde slag kwam er echter niet. Bouke sloeg een ploppertje over het binnenveld en zo kon Paul het derde punt van Winschoten binnenlopen. Helaas was dit het enige punt dat deze inning zou worden gescoord. Rick sloeg de bal wel het buitenveld in, maar de middenvelder ving de bal. Drie uit wisselen. De stand was nu 9-3 voor Emmen.

Thijs was prima op dreef want in de tweede helft van de vijfde inning was het drie op, drie af voor de Emmenaren. De curvebal was het wapen van de dag voor Thijs. De slagmensen doken weg voor de curvebal, maar deze draaide vervolgens prachtig over de plaat. De eerste twee slagmensen kregen een drieslag aan de broek.

De heren kregen nu nog één kans. De tijd was bijna om, maar er kon nog één keer worden geslagen. Bertus junior had daar wel zin in. Hij gaf de bal een geweldige mep en deze vloog over de middenvelder heen. Bertus kon staande het tweede honk bereiken. Dit was het eind van de startende werper aan de kant van Emmen. Op de nieuwe werper bracht Bart vervolgens Bertus verder met een velders keus. Het was nu aan Alex om het punt binnen te slaan. Hij raakte de bal vol en deze vloog met hoge snelheid recht door het midden. Het was een katachtige reactie van de werper die de bal met meer geluk dan wijsheid ving, Alex was uit. Snel draaide de werper naar het derde honk om te proberen Bertus ook uit te maken, maar deze wist glijdend op zijn buik net op tijd terug te zijn. De werper had wel even de bibbers en had volgens eigen zeggen het leven aan zich voorbij zien schieten. Het was aan de kop van de slagploeg om de inning voort te laten duren. Dit leek te lukken toen Chris een ploppertje over het binnenveld heen sloeg. Deze leek te gaan vallen. Echter kwam de middenvelder op volle snelheid aanzetten. Hij ving de bal op enkelhoogte en ook bij de erop volgende koprol wist hij controle te houden over de bal. Het moet gezegd worden het was een prachtige actie, maar helaas voor W.H.S.C. wel de laatste uit van de wedstrijd.

De wedstrijd ging verloren. De tweede op een rij, want voor de zomerstop werd ook al verlies geleden tegen de Pioneers uit Assen. De wedstrijd was weinig spetterend, vooral van de kant van onze heren. Een goede actie hier en daar daargelaten was het niet best wat de Winschoters lieten zien. Er werd dan ook verdient verloren met 9 tegen 3.

Volgende week spelen onze heren een wedstrijd tegen de Northern Stars, de gedeelde koploper van de competitie. Deze wedstrijd is ontzettend belangrijk en we gaan er vanuit dat de motor van onze heren dan weer op volle toeren zal draaien. Kom jij ze in Winschoten aanmoedigen?